Digidexo.com

Aldringsprosessen og hjerte- og karsystemet

Det kardiovaskulære systemet gjennomgår aldersrelaterte endringer som enkeltperson fremskritt i alder. De delene som utgjør det kardiovaskulære systemet - hjerte, lunger og blodårer - all nedgang i funksjon over tid.

Hjerte

Hjertemuskelen blir svakere og mindre effektiv med alderen, gradvis mister mye av sin pumpeevne og effektivitet, noe som negativt påvirker blodsirkulasjonen og oksygentransporten i hele kroppen.

Lunger

Økende alder resulterer i en reduksjon i lungekapasitet og elastisitet, noe som gjør det vanskeligere å utføre anstrengende og / eller langvarig trening. Aldersrelaterte endringer i luftblærer eller alveoler, i lungene hindre oksygentransporten fra lungene til blodet, noe som ytterligere undergraver utholdenhet og utholdenhet.

Blodkar

Aldringsprosessen resulterer i en reduksjon i blodkar fleksibilitet, noe som fremmer utviklingen av høyt blodtrykk og øker risikoen for hjerneslag og hjerteinfarkt.

Blod

Blod har en tendens til å bli tykkere og mindre væske med alderen, noe som øker risikoen for hjerteinfarkt, hjerneslag og blodpropp. Blodet blir også mindre effektiv i å absorbere og transportere oksygen, noe som reduserer arbeidskapasiteten.

Åreforkalkning

Aldring øker risikoen for åreforkalking, eller åreforkalkning, som er en vanlig lidelse av blodkar som resulterer i en gradvis fortykkelse og innsnevring av blodkarveggene. De koronare arteriene i hjertet er spesielt utsatt for virkningene av aterosklerose.