Digidexo.com

Hvordan Heal en kneskade

Hvordan Heal en kneskade


Kneskader kan være livs endring og ødeleggende. Recovery varierer fra et par dager, til uker, måneder eller år. De varierende grad av kneskade kan bestemme lengden på utvinning tid eller om fullstendig gjenoppretting er mulig.

Bruksanvisning

R.ICE: Rest, Ice, Compression, Elevation: Dette er de fire store prinsipper å følge umiddelbart etter en eventuell skade. Resten vil holde deg fra videre skade de svakeste eller mest sårbare delene av kneet. Ice kan bidra til å redusere de inflammatoriske respons og smerte nivåer av kneskaden. Kompresjon ved hjelp av en elastisk bandasje eller brace kan bidra til å gi kneet støtten som dine egne muskler ikke kan gi. Høyde kan forhindre ekstrem betennelse som kan føre til ytterligere skade på det berørte området.

Diagnose: Etter noen skade er det best å søke behandling av en medisinsk faglig. Det er alltid viktig å forstå hva du prøver å rehabilitere før du begynner noen skader utvinning program. Jo tidligere du får en diagnose jo bedre er sjansen for å finne ut hva som må gjøres i forhold til planleggingen av en behandling og gjenvinning program.

Forstuinger og stammer: Avhengig av din lege handlingsplan, det finnes flere ulike metoder som kan brukes til å rehabilitere en kneskade. For en enkel forstuing eller belastning, er RICE vanligvis tilstrekkelig til å hjelpe kneet tilbake til sin normale funksjon. Avhengig av alvorlighetsgraden av forstuing, krykker eller en spenne kan være nødvendig for noen dager opp til et par måneder. Hver persons utvinning tid varierer avhengig av omfanget av skaden.

menisk Tears: Denne skaden er mye vanskeligere å helbrede. Menisken er et stykke brusk som setter mellom bein i låret og leggen. Dette brusk er avascular, noe som betyr at det ikke får blodtilførsel (eller mottar svært lite blodstrøm). Blodstrømmen er nødvendig som kroppen forsøker å helbrede seg selv. Uten denne blodstrømmen, meniskskader sjelden helbrede på deres egen-kirurgiske inngrep kan være nødvendig hvis låsing, stikker eller smerte fortsette forbi en måned eller to, eller om smerte nivåer og inflammatorisk respons økning over tid. Krykker er vanligvis nødvendig, og kan hjelpe deg med å hvile kneet som du helbrede.

Brudd: Det er flere bein i området som inkluderer patella (kneskålen), femur (lårbeinet), tibia og fibula (leggen bein). Frakturer til disse beina vanligvis tar tid å lege sammen med ris, eller kan kreve kirurgisk inngrep dersom bruddet er alvorlig.

ACL, PCL, MCL og LCL tårer: Dette er leddbånd som bidrar til å holde kneet på plass. De er tykke bånd av ligament (holde bein til bein) som hindrer kneet bein fra skiftende for langt forover, bakover eller fra side til side. Hvis revet, er det mulighet for helbredelse; Men hvis noen av leddbånd er kuttet vil det mest sannsynlig føre til kirurgiske inngrep. Bukseseler og krykker kan bidra til å lindre smerter, ubehag og felles ustabilitet i tillegg til å starte en styrking program på godkjenning av din lege.

Styrking: Etter den akutte skaden har oppstått, og du er ikke lenger i fare for reinjuring det berørte området, vil styrking være nødvendig. Begynner med en lett rehabiliteringsprogram du kan bygge din styrke og øke stabiliteten av de berørte felles. Styrking vil være nødvendig å gjenvinne de fleste (om ikke alle) av forrige funksjons- men sørg for å diskutere dine rehabiliterings med din lege, terapeut eller personlig trener som har erfaring med den spesifikke skader.

Tips og advarsler

  • Tips for ising en skade: Det er viktig å huske til is noen skade for de første 72 timene. Ikke bruk varme innenfor denne tidsrammen, fordi varmen kan øke betennelsesreaksjon i kroppen som kan føre til ytterligere smerte, ubehag og potensiell skade. Ice vil bidra til å redusere smerte hvis brukt i 20 minutters increments- 20 minutter på, og 20 minutter av for å forhindre potensielle nerveskader eller brannskader forårsaket av overdreven kaldt.