Digidexo.com

Effekten av Ibuprofen på leveren

En av funksjonene til leveren er å fjerne stoffer fra kroppen, men for høye doser av disse medikamentene kan skade leveren. Høye doser hindre leveren fra eliminere narkotika fra kroppen, eller i enkelte mennesker, er levermetabolisme avtatt. Leveren blir betent og ikke lenger fungerer som den skal, til slutt bli skadet. I ekstreme tilfeller, leversvikt resultater. Selv om høye doser av ibuprofen kan påvirke leveren, har ibuprofen en lavere risiko for leverskade enn paracetamol, som skader leveren ved doser bare litt høyere enn anbefalt dose.

Effekt av Ibuprofen på leveren

Ibuprofen er et ikke-steroid anti-inflammatorisk medikament (NSAID). Ibuprofen lindrer smerte og reduserer feber og betennelse (Merck Manual). Leveren eliminerer ibuprofen fra kroppen. Prosessen kan fungere for sakte i enkelte mennesker, eller leverfunksjon kan endres av høye doser av visse legemidler, som for eksempel ibuprofen (National Institutes of Health [NIH]). Hvis leveren ikke er i stand til å eliminere de medikamenter på riktig måte, kan leveren bli skadet eller betent. Leverbetennelse som følge av medisiner kalles legemiddelindusert hepatitt.

Symptomer på leverskade

Hepatitt forårsaket av ibuprofen er preget av magesmerter og ømhet i øvre høyre side, mørk urin, diaré, hodepine, kvalme og oppkast, tap av matlyst, tretthet, gulsott og hvit eller leire-farget avføring (NIH). Den diagnosen er bekreftet med en blodprøve, som vil vise forhøyede leverenzymer.

Behandling for leverskader

Behandlingen for ibuprofen-indusert leverskade er rett og slett å avslutte bruken av stoffet (NIH). Ingen annen behandling er nødvendig. Symptomene vanligvis avta i løpet av noen få dager etter ibuprofen stoppes, men kan somle i noen uker.

Forebygging

Ibuprofen kan brukes på en sikker måte uten fare for skader på leveren. Aldri overstige den maksimale anbefalte dose på 800 mg per dose opp til fire ganger per dag (maks total daglig dose på 3200 mg). Folk som er stordrikkere av alkohol bør unngå å bruke ibuprofen eller diskutere en trygg dose med sin lege. Effektene av ibuprofen på leveren er verre hos personer som allerede har leverskade eller hepatitt (NIH).

Andre bivirkninger

Andre bivirkninger forbundet med ibuprofen inkluderer urolig mage, halsbrann, diaré, forstoppelse, oppblåsthet eller gass, svimmelhet, hodepine, nervøsitet, utslett, tåkesyn eller øresus (Drugs.com). Høyt blodtrykk er et direkte resultat av ibuprofen-indusert hepatitt eller leverskade. En skadet eller betent leveren kan ikke fungere skikkelig. En funksjonene i leveren er regulering av fettstoffer i blodet. Hvis disse fett er uregulert, bygge de opp og blodet blir "sticky", redusere blodstrømmen gjennom arteriene og øke blodtrykket (HighBloodInfoPressure.org).