Digidexo.com

Galleblæren Stones: Tegn og symptomer

Galleblæren Stones: Tegn og symptomer


Gallestein er ansamlinger av krystallisert stoffer i galleblæren og dets kanaler. De fleste er laget av kolesterol, men de kan også være laget av kalsium eller bilirubin. Galleblæren arbeider med leveren for å hjelpe til i fordøyelsen av mat.

Kronisk Fordøyelsesbesvær

Dette er ofte første tegn på gallestein, men dårlig kan være forårsaket av mange forskjellige fordøyelses plager. Andre symptomer, som smerter i øvre høyre kvadrant av magen, er bedre indikatorer på gallestein.

Biliær kolikk

Smerte forårsaket av en gallestein presser mot galleblæren gallegangs er forårsaket "biliær kolikk." Smerten kan være alvorlig, og det vil være i øvre høyre hjørne av bukhulen. Det kan til og med strekke seg så høyt som skulderen, og det kan ledsages av kvalme og oppkast, avtar Smerten hvis galleblæren klarer å utlade den stein, som regel i 30 til 90 minutter.

Akutt Cholecystitis

Akutt kolecystitt, eller betennelse i galleblæren, er forårsaket av en langvarig gallestein else i gallegangs. Galleblæren blir hoven og oppblåst. Smerten er lik biliær kolikk, men det løser ikke på egen hånd. Det oppstår ofte om natten, og er alvorlig nok til å vekke personen fra dvale. Pasientene kan også utvikle en intoleranse for fet mat, dårlig fordøyelse, oppblåsthet, og gulsott.

Infeksjon

Akutt galleblærebetennelse kan føre til infeksjon av galleblæren, forårsaker en oppbygging av puss, redusert funksjon og abscesser. Ubehandlede, avanserte tilfeller kan føre til at vevet av galleblæren til å dø. Feber og vedvarende kvalme kan forekomme i tillegg til de andre symptomer og smerte kan være alvorlige og konstant.

Asymptomatisk

De fleste små gallestein er asymptomatiske, og de er naturlig utladet av galleblæren under normale fordøyelses sammentrekninger, eller de oppholder seg i galleblæren i motsetning til å migrere inn i kanalene. Disse gallestein ikke krever behandling.