Digidexo.com

Hvordan er Omega-3 brukes i kroppen?

Omega-3 fettsyrer er essensielle fettsyrer som kreves av menneskekroppen til å utføre en rekke fysiologiske funksjoner. Omega-3 fettsyrer, men avgjørende for god helse, ikke er produsert av kroppen og må komme fra en ekstern kilde, for eksempel mat og / eller kosttilskudd.

Grunnleggende

Det er tre typer av forbindelser som utgjør den omega-3 fettsyregruppe: alfa-linolensyre (ALA), eikosapentaensyre (EPA) og dokosaheksaensyre (DHA).

Når ALA er spist eller tatt i supplement form, går det gjennom en kjemisk metamorfose i kroppen. ALA blir endret til EPA og DHA, formene av de essensielle fettsyrer mest lett brukes av kroppen.

Bakgrunn

Dr. Greg Fors, forfatter av "Why We Hurt», forteller at betydningen av EPA og DHA i å redusere betennelse og dens resulterende smerte ble først lagt merke til når forskerne studerte de tradisjonelle inuittene. Til tross for denne gruppens høyt inntak av mettet fett, hadde de en lav forekomst av hjertesykdommer og sykdommer relatert til betennelse som astma og inflammatorisk tarmsykdom.

Forskerne oppdaget at inuittene konsernets høyt inntak av omega-3-rik mat beskyttet sine organer fra den vanlige ødeleggende påvirker av en diett høy i animalsk fett.

Fordeler

Tilstedeværelsen av EPA og DHA hjelp for å sikre sunne fungerende cellemembraner i hele kroppen. Betydningen av denne virkning er at en sunn cellemembranen tillater effektiv utveksling av stoffer både inn og ut av cellene.

Disse essensielle fettsyrene er også forløpere for prostaglandiner --- celle budbringere som medierer inflammasjon.

Som rapportert av University of Maryland Medical Center, omega-3 fettsyrer synes i høye konsentrasjoner i hjernen, sannsynligvis påvirker kognitive funksjoner som hukommelse og ytelse. UMMC fortsetter med å opplyse at gravide kvinner som ikke får nok omega-3 fettsyrer kan føde barn som utvikler visjon og nerveproblemer.

Mangler

Symptomer på altfor få omega-3 fettsyrer i kroppen inkluderer tørr hud, dårlig sirkulasjon, tretthet, hjerteproblemer, humørsvingninger og depresjon.

Bruksområder

Tradisjonell medisin er omfavner viktigheten av omega-3 fettsyrer som mer forskning er gjennomført, og de mange potensielle fordelene av disse essensielle fettsyrene er forstått. For tiden, er vitenskapelig bevis sterkest for bruk av omega-3 fettsyrer i området av hjertesykdom, men andre anvendelser er også mulig.

EPA og DHA har vist effektivitet på å senke det dårlige kolesterolet (LDL kolesterol) og ALA har vist effektivitet i å senke total kolesterol score og triglyserider.

Tre eller flere gram daglig fiskeoljetilskudd har blitt koblet med vellykket reduksjon i blodtrykket.

Omega-3-fettsyrene er assosiert med en reduksjon av de inflammatoriske responser av kroppen.