Digidexo.com

Hva er Perfect Vision?

Hva er Perfect Vision?


I tilfelle av normalt syn, også kalt "perfekt syn" eller "20/20 syn," øyet er i stand til å fokusere lys fra objekter nøyaktig på netthinnen på baksiden av øyet. Brytningsfeil oppstår når øyet ikke er i stand til å skikkelig fokusere lyset på netthinnen. I nærsynthet eller nærsynthet, er visjonen bedre på nært hold enn på avstand. I langsynthet, eller langsynthet, er visjonen bedre på avstand.

Synsskarphet

Synsskarphet, også kjent som "Snellen skarphet," er klarhet i visjonen på en bestemt avstand. Skarphet avhenger skarpheten retinal fokus, følsomheten av visuelle nerver, og funksjonaliteten til hjernens synsområdene. I praksis kan du måle synsskarphet ved å måle evnen til å identifisere svarte symboler på hvit bakgrunn på en standardisert avstand. Synsskarphet kan variere innenfor en enkelt dag. Det er ikke uvanlig å ha skarpere visjon om morgenen enn etter flere timer med lesing.

Snellen Eye Chart

Den vanligste diagram brukes til å måle synsskarphet er Snellen øye diagram, som den nederlandske Øyelege Dr. Hermann Snellen utviklet i 1862. Snellen diagram har linjer med bokstaver i forskjellige størrelser med den største på toppen. Variasjoner over Snellen diagram brukes for folk som ikke kan lese alfabetet. The Tumbling E diagrammet inneholder den store bokstaven "E" i ulike retninger, og Broken Wheel test bruker kort med bilder av biler med helt eller ødelagte hjul.

Snellen Fraksjoner

Snellen fraksjoner er tiltak av synsskarphet. I en Snellen fraksjon 20 / n, der n er et tall, er 20 avstanden i fot på hvilken en person kan se symboler som en gjennomsnittlig person kan se n meter. Hvis en person med 20/40 skarphet står 20 meter fra et objekt, kan han se det, samt noen med 20/20 skarphet som står 40 meter unna. Jo mindre n er, jo bedre er skarphet, og vice versa. En person er juridisk blind hvis hennes optimalt korrigert visjon er 20/200 eller verre.

Perfect Vision

I motsetning til en vanlig oppfatning, er 20/20 syn ikke strengt tatt perfekt (se synsskarphet). Mange har 20/15 eller 20/10 visjon. 20/20 visjon er ikke nødvendigvis godt syn heller. Personer med langsynthet kan ha 20/20 syn på tross av å være ute av stand til å bringe nærmere gjenstander i fokus. Foruten skarphet av fokus på avstand, god visjon krever blant annet god nærbilde visjon, sidesyn, dybdesyn, med fokus evne, øye-koordinasjon, og fargesyn. Andre tester i tillegg til Snellen test er derfor nødvendig for å fastslå kvaliteten på visjonen.

Metoder for å forbedre synet

I nærsynthet, er øyet lengre enn gjennomsnittet, forårsaker lett å lande foran hinnen fremfor på netthinnen. I hypermetropi øyet er kortere enn gjennomsnittet, forårsaker lys for å lande bak netthinnen. Briller, kontaktlinser eller laser refraktiv kirurgi kan flytte bildet på netthinnen. Noen synseksperter anbefaler mot korrigerende enheter for nærsynthet. Ifølge David de Angelis, forfatter av The Secret of Perfect Vision, hver gang du endrer din resept, sette deg stress på øyemusklene, noe som gjør din nærsynthet verre. Trene de ytre øyemuskler, hevder han, kan reversere og forebygge nærsynthet.