Digidexo.com

Symptomer på hypothyroid Disorder

Skjoldbrusk lidelser er en av de vanligste sykdommene som herjer amerikanerne.
Den mest forekommende av disse lidelsene er hypotyreose. I USA alene er det anslått at så mange som 15 millioner mennesker kan være hypothyroid, de fleste av dem udiagnostisert.

Det er mange symptomer og årsaker til hypothyroid lidelse, men det er ingen kur. Hypotyreose er en permanent tilstand når ervervet, men kan behandles med medisiner og livsstil tilpasning.

.

Hva er skjoldbruskkjertelen?

Den skjoldbrusk er en liten bue slips eller sommerfugl-formet kjertel som ligger i halsen rundt luftrør, under og bak adamseplet området. Skjoldbruskkjertelen produserer flere hormoner, men to er avgjørende: trijodtyronin (T3) og tyroksin (T4).
Disse hormonene hjelpe oksygen komme inn i cellene og er avgjørende for kroppens evne til å produsere energi. Denne rollen i å levere oksygen og energi gjør skjoldbrusk master kjertel på stoffskiftet.

Hypotyreose

Hvis du har hypotyreose, mislykkes skjoldbruskkjertelen til å produsere tilstrekkelige nivåer av hormoner som trengs av kroppen din. Dette bremser ned en rekke av kroppens funksjoner, samt stoffskiftet. Hvis ikke riktig behandlet, kan hypotyreose føre til andre fysiske forhold som overvekt, depresjon, abort, høyt kolesterol og økt risiko for hjertestans eller hjerneslag.

Årsaker og Risiko

Den vanligste årsaken til hypotyreose er en autoimmun lidelse som kalles Hashimotos tyreoiditt, der kroppens immunforsvar feilaktig målrette skjoldbruskkjertelen som en inntrenger. Hashimotos sykdom kan forårsake perioder med hypertyreoidisme, etterfulgt av fast hypotyroidisme etter immunsystemet ødelegger kjertelen evne til å produsere thyroid hormon.

Folk i alle aldre, kjønn eller rase kan bli hypothyroid. Kvinner er mer sannsynlig enn menn for å utvikle hypotyreose på et tidspunkt i livet. Alle over 60 år eller lider av en tidligere sykdom er også disponert for å utvikle hypothyroid lidelse. Arv er kjent for å være en risikofaktor, så vel.

Symptomer

Til syvende og sist, men skjoldbrusk problemet startet, hvis skjoldbruskkjertelen ikke er i stand til å produsere tilstrekkelig thyroid hormon, du blir betraktet hypothyroid.

Du kan være hypothyroid dersom:

Du er ekstremt sliten eller trøtt. Du føler deg deprimert, humørsyk og / eller trist. Du er følsom for kulde og du har kalde hender og / eller føtter. Du opplever upassende vektøkning, eller har problemer med å miste vekt,
til tross for endringer i kosthold og mosjon. Håret ditt er tørt, flokete og / eller grove. Du har tørre og sprø negler. Du har hyppig forstoppelse. Du har nedsatt libido eller ingen i det hele tatt. Du har konsentrasjonsvansker og / eller hukommelsestap. Ansikt, øyne, armer eller ben er unormalt hovne eller puffy. Din stemme er skurrende eller hes. Du har en lav basal kroppstemperatur.

Behandling

Hvis du opplever noen av de ovennevnte symptomene og ikke har blitt riktig diagnostisert som hypothyroid, konsul din lege. En grundig medisinsk historie og fysisk eksamen er de første trinnene i å diagnostisere hypotyreose. Hvis legen mistenker at du kan ha hypotyreose, vil det bli tatt blodprøver som tas for å bekrefte diagnosen.

Hypothyroid lidelse kan behandles med skjoldbruskkjertel hormon medisiner. I de fleste tilfeller, symptomene bedres umiddelbart etter start av medisiner og helt avta i løpet av noen få måneder.