Digidexo.com

Hvordan virker nyresvikt Årsak respirasjonssvikt?

Oversikt

Nyresvikt Triggers

Akutt nyresvikt-hurtig tap av nyrefunksjon-kan utløses av en rekke forhold. Trauma, kirurgi eller sykdom er vanligvis kilden renal svikt, nyresvikt, men kan også være et resultat av progressiv nyresykdommer. Uansett hva årsaken er, kan akutt nyresvikt føre til en rekke andre helsemessige forhold, inkludert respirasjonssvikt.

Endringer i Blood

Nyrene arbeider for å filtrere giftstoffer og avfallsstoffer ut av blodet. Når nyrefunksjonen faller, avfallsprodukter begynner å bygge seg opp i blodet. Kreatin og urea bygge opp. Fosfat akkumuleres også i blodet. En oppbygging av hydrogenioner kan også forekomme, noe som fører til acidose.

Elektrolyttforstyrrelser

På grunn av de resulterende endringer i blodkjemien, er elektrolyttbalansen av blod og cellene forstyrres. Væskeretensjon resulterer også. Ofte væskeretensjon er det første merkbare tegn på at nyrene begynner å stenge ned. Den resulterende vann vektøkning og ødem i hender og føtter signalisere at nyrene ikke fjerne avfallsstoffer og væske som de burde.

Lungeødem

Hvis ikke behandles, som akutt nyresvikt forverres, væsker fortsette å bygge i kroppen og kan begynne å samle seg i luftblærer i lungene. Denne tilstanden, som kalles lungeødem, kan føre til pustevansker, rastløshet, angst og tungpustethet. Ubehandlet lungeødem kan til slutt føre til respirasjonssvikt. De fleste dødsfall som inntreffer i tilfeller av nyresvikt skyldes enten en systemisk infeksjon eller respirasjonssvikt at resultatene fra den første til nyresvikt.