Digidexo.com

Hvordan å skrelle rotgrønnsaker

Det er forskjellige måter å skrelle rotgrønnsaker. Men, vil du ofte finne deg selv peeling fingrene i stedet. Visse rotgrønnsaker, for eksempel jicama rot, kan være svært vanskelig å skrelle. Peeling rotgrønnsaker den gammeldagse måten kan også resultere i en masse avfall. Her er noen tips for å komme rundt disse problemene.

Hvordan å skrelle rotgrønnsaker

•  Vask dine rotgrønnsaker. Fjern eventuelle urenheter, blåmerker, fine røtter eller øynene fra grønnsaker. Hvis det er nødvendig, sette dem i et dørslag for å tørke. Ha en ren beholder nærheten til å sette skrell inn.

Bruk en svivel peeler for rotgrønnsaker med delikat skinn, for eksempel gulrøtter. Bruk en peeler med et fast blad for grønnsaker med tøffere, tykkere skinn, som for eksempel poteter og neper. Å skrelle den nevnte jicama, skjære av toppen og bunnen av grønnsaker, deretter bruke peeler å løsne skallet på toppen og bunnen. Så bare kle av de delene av skallet med hendene. Ikke prøv å skrelle den i en spiral, eller du vil utsette deg selv for unødvendig frustrasjon.

Hold rot grønnsak i venstre hånd hvis du er høyrehendt, vice versa hvis du er venstrehendt. Skrell grønnsaker med en god kvalitet vegetabilsk peeler, og pass på at alle slag bevege seg bort fra kroppen din. Prøv å stikke den vegetabilske med en gaffel for å holde den på plass. Dette vil minske sjansen for at du vil skade deg selv mens du prøver å skrelle grønnsaker.

Umiddelbart plassere peeling i en ren beholder. Ha en gryte med vann kokende på komfyren, og slippe skrell i vannet som du får dem. Kok vann i minst en time for å gjøre lager for supper og andre retter.

Alternativt kan du koke noen grønnsaker før peeling. Dette arbeider hovedsakelig med poteter og andre grønnsaker med en tøff, tykk hud. Stek grønnsaker fullt. Mikrobølgeovnen er den raskeste metoden, men baking og koking fungerer godt, også. Enkelte grønnsaker må være stekt under en broiler for denne metoden skal fungere skikkelig. La rot grønnsak avkjøles helt. Deretter dytte en gaffel i den, og bruke en kniv til å score det hele rundt. Langsomt og forsiktig fjern skallet. Du vil merke at skallet løsner lett og uten å bringe opp noen av kjøtt av grønnsak med det. Denne metoden er best hvis du prøver å redusere avfallet involvert i peeling rotgrønnsaker.

Hakk grønnsakene dine og plassere dem i din oppskrift i henhold til instruksjonene.

Hint

  • Hvis du ikke har behov for skrell med en gang, legg dem i en tett lukket beholder i fryseren. Du kan lage lager med dem senere.
  • Tenk ikke peeling grønnsakene dine for visse oppskrifter, for eksempel supper og stuinger.
  • Bruk alltid en rustfritt stål vegetabilsk peeler. Du vil takke deg selv senere, og du vil spare penger på kjøkkenutstyr.
  • Ikke bruk en grønnsaksskreller til å skrelle løk. Bare skjære av sine topper og bunner, så scorer dem på begge sider. Deretter kan du fjerne de ytre lagene lett.
  • Forsøk aldri å bruke en billig, dårlig kvalitet peeler eller en kniv til å skrelle grønnsaker. Disse vil bare øke risikoen for skader.
  • Bruk aldri kokk og skrell metode mens grønnsak er fortsatt rykende varm; dampen fra vegetabilske kan brenne deg.