Digidexo.com

Hva er forskjellen mellom grunnleggende livredning og HLR?

Hva er forskjellen mellom grunnleggende livredning og HLR?


Grunnleggende livredning og HLR er to viktige biter av medisinsk nødhjelp. De begge spiller en viktig rolle i å redde noens liv, men har egenskaper som skiller dem fra hverandre.

Definisjon

HLR, eller hjerte-lungeredning, er en nødprosedyre brukes til å gjenopplive kardiovaskulær funksjon. Grunnleggende livredning er definert som nødprosedyrer som brukes til å opprettholde livet som inkluderer en rekke teknikker, inkludert HLR, førstehjelp og sjokkbehandling.

Funksjon

HLR er utformet for å gi oksygen og blod til kroppen til hjerte og lunge aktivitet kan bli gjenopplivet. Grunnleggende livredning oppstår under og etter HLR i en kontinuerlig innsats for å redde livet til den skadde.

Funksjoner

Kjennetegn som starter prosessen med grunnleggende livredning er ABC. "A" står for "luftveier", og opprettholdelse av en fri luftpassasje. "B" står for "puste" og nivået av respirasjon. "C" står for "sirkulasjon" og en tilstrekkelig mengde av blodstrømmen til å forsyne kritiske organer. HLR utføres når en pasient ikke puster, og har ingen puls. Imidlertid kan grunnleggende livredning utføres når som helst. For eksempel, blødning kontroll er grunnleggende livredning som kan gis mens pasienten er ved bevissthet.

Fordeler

Både grunnleggende livredning og HLR er designet for å opprettholde livet i skadde personer til avansert livredning (ALS) ankommer eller pasienten når et sykehus.

Kvalifikasjoner

Allmennheten kan ta et kurs som vil sertifisere dem i mange grunnleggende liv støttefunksjoner, blant annet førstehjelp, HLR og bruk av hjertestarter. Ambulanse-Basic (EMT-B) er de vanligste leverandører for grunnleggende livredning.