Digidexo.com

Hvordan lære en autistisk barn Life Skills

Hvordan lære en autistisk barn Life Skills


Barn med autisme må utvikle ferdigheter til å fungere i samfunnet, både i barndommen og i voksen alder. Undervisning disse ferdighetene, som personlig hygiene og penger ledelse, til barn er utfordrende, men det kan være utrolig givende. Med de riktige verktøyene, opplæring og kunnskap du kan utstyre et barn med tillit og evne til å lykkes i en verden som ellers ville overmanne ham.

Bruksanvisning

•  Utvikle en pedagogisk læreplan som tar for seg barnets spesifikke behov. Ikke to barn med autisme er like, så det er viktig å bli kjent med et barns styrker og svakheter før du implementerer et livsferdigheter program.

Bruk bildekort for å hjelpe et barn å identifisere felles objekter, som mat og tegn. Bildekort er også et nyttig verktøy i å lære barna hvordan å identifisere menneskelige følelser. Bildekort, mye som flash-kort, som er mest effektive når de brukes konsekvent.

Stol på virtuell virkelighet for å gi barnet ditt med viktige ferdigheter i livet, for eksempel hvordan du trygt krysse gaten. Noen vitenskapelige studier tyder på at klasseromsaktiviteter klarer å effektivt overføre slike ferdigheter til barn. Disse studiene tyder videre på at dataprogrammer kan gi barn med kunnskap er nødvendig for å oversette virtuelle ferdigheter i det virkelige liv handling.

Kjøp leker som lærer barna livsferdigheter. Spille kjøkken, spille kassaapparater, spille rengjøring forsyninger og lignende leker hjelpe barn med autisme lære å engasjere seg i viktige livsaktiviteter.

Suppler one-on-one livsferdigheter leksjoner med videoer laget spesielt for barn med spesielle behov. Mye som databaserte læringsmodeller, videoer som lærer grunnleggende ferdigheter, som tannbørsting, pottetrening og dressing, kan være mer effektive enn undervisning som er avhengig av personlig interaksjon.

6. Vær konsekvent. Barn med autisme må operere på en ryddig, planlagt miljø for å trives. Planlegge daglige aktiviteter nøye, etablert konsekvent sove og våkne tider, måltider og spille tider. Bruk en kalender eller dagsplanleggeren og en klokke eller se for planlegging. Ta med barnet i planlegging prosessen, som vil lære ham å holde styr på tiden.

Lag et miljø som fremmer læring. Minimer distraksjoner, for eksempel bakgrunnsstøy og andre faktorer som kan forårsake stress. Unngå uønsket fysisk kontakt med barnet, men holde øyekontakt hele tiden. Bruk en myk stemme og gi positiv forsterkning når det er hensiktsmessig.

Tips og advarsler

  • Sosiale ferdigheter er avgjørende livsferdigheter. Barn med autisme må lære å samhandle med andre, gå bort fra ubehagelige situasjoner og håndtere konsekvensene av sine handlinger. Det er svært effektive virtuelle programmer for å hjelpe barn å utvikle disse viktige ferdigheter.