Digidexo.com

Hvordan å gjøre en helsevurdering

Noen ganger kan det være lurt å ta en titt på din generelle helse for å finne ut hvilke skritt du må kanskje ta for å optimalisere din velvære. Å gjøre en helsevurdering innebærer å se på mange aspekter av livet ditt. Her er noen måter du kan utføre en kontroll på deg selv for å finne ut om du er i optimal helse.

Hvordan å gjøre en helsevurdering

•  Vurder dine røykevaner. Hvor mye røyker du? Hvis du røyker, sluttet. Røyking er nummer én ledende årsak til kreft og vil definitivt redusere din generelle helse og velvære.

Vær ærlig om alkoholinntaket. Drikker mer enn et par glass øl eller vin per uke vil definitivt redusere helsenivåene. Hvis du drikker regelmessig, er du sannsynligvis gjør skade på lever og andre indre organer. Slutte å drikke alkohol og bytte til en sunnere drikke, som vann, for å optimalisere velvære.

Test din kondisjon. Gå til treningsstudio og har din fitness nivåer testet. Denne testen er ofte gratis med mange fitness medlemskap. De vil være i stand til å fortelle deg hvordan du stable opp mot andre mennesker på din alder.

Se legen din. Komme til legen og ta en rekke blodprøver for å finne ut om din kolesterol, hjerte, skjoldbruskkjertel, hormoner, øyne, hørsel, stress og andre kroppens systemer fungerer som normalt. Vanligvis spør etter en stresstest og en samlet velvære sjekk vil sikre at du får en god kontroll.

Tenk på dine relasjoner. Det er viktig å utvikle sterke familie og sosiale bånd. Har du en gruppe venner med hvem du omgås regelmessig? Å ha sterke relasjoner kan øke dine følelser av velvære ved å frigjøre naturlige endorfiner som fører til mindre angst og depresjon.

Tenk på din linje med arbeid. Få en jobb du liker hvis mulig. Hvis du ikke liker jobben din, kanskje du bør se på andre alternativer. Å ha en jobb som du misliker kan øke stressnivået, noe som fører til uønskede helse påvirker.

Se på det store bildet. Vurdere generelle helse betyr å analysere alle områder av livet ditt. Er livet ditt i balanse? Du tar deg tid til å spille så vel som arbeid? For å gjøre en pålitelig helse vurdering, se på alle disse områdene og gjøre nødvendige endringer for å fremme egen helse og velvære.