Digidexo.com

Bruk av Blå Jernurt

Bruk av Blå Jernurt


Blå vervain, også kjent som Verbena hastata, finnes i hele Nord-Amerika som en vill innfødt plante med blå og lilla blomster. Brukes tradisjonelt i indiansk folkemedisin som et universalmiddel for et bredt spekter av helsemessige forhold, er nyere studier nå tilby bevis som støtter de eldgamle bruk av denne urten. Tradisjonelt frø, blader og røtter av anlegget blir oppsamlet og tørket under våren å bli gjort til et legemiddel te.

Digestive Problemer

Blå vervain blir brukt av indianere for behandling av dysenteri, magekramper og dårlig fordøyelse, og en av de få forskningsstudier utført på de medisinske handlinger av blått vervain støttet disse tradisjonelle bruk. Funn publisert i "The Journal of Medicinal Plants forskning" i 2010 viste at blå vervain ekstrakt hadde en signifikant klinisk handling som reduserte symptomer på tilstander som diaré og dysentry.

Infeksjoner

De blader, røtter og frø av blå vervain har vært brukt i behandling av en rekke smittsomme sykdommer som bronkitt, lungebetennelse, scrofula, hoste, forkjølelse og malaria. Ekstrakter av planten inneholder rike mengder kjemikalier som kalles tanniner, som hjelpemiddel uttørkingen av overflødig slim og lunger. Ifølge en artikkel publisert i "A Dyrker Håndboken" av Kansas State University i 2004, hjelper blå vervain å redusere symptomer på forkjølelse ved å bidra til å undertrykke hoste og feber.

Kvinners helse

Blå vervain er en kjent galactagogue agent, i stand til å øke amming av morsmelk. Kvinner som ønsker å øke flyten av sin morsmelk kan kombinere blå vervain te med ernæringsmessig støtte for å stimulere til amming. Unngå å ta under graviditet som svært lite bevis finnes for å demonstrere sikkerheten av blå vervain med gravide kvinner og fostre.

Aktuelle bruksområder

Blå vervain kan gjøres om til et grøtomslag og brukes på sår, sår, hemorroider og sår. På grunn av den høye konsentrasjonen av tanniner i ekstrakten, blir blå Jernurt utøver en sammentrekkende virkning på vevene for å stoppe blødning og eventuelt drepe bakterier. Blå vervain har også blitt brukt i folkemedisinen for å behandle slangebitt.

Ernæring

Frø og røtter av den blå vervain planten er spiselige og kan spises som en grønnsak. Ifølge Plants for a Future database, kan blå Jernurt frø males opp til å bli brukt som et mel som heter PINOLE med en litt bitter smak. Bladene kan gjøres om til en infusjon og brukes som en erstatning for teblader.