Digidexo.com

Danazol

Bivirkninger av Danazol

Ifølge medicinenet.com, "er et syntetisk hormon brukes til behandling av smerte og infertilitet forårsaket av endometriose, en tilstand som involverer vevet i livmoren." Danazol Danazol brukes også hos kvinner som kan ha cyster eller klumper i brystet og tung menstruasjonssykluser. Som med mange medisiner, er det bivirkninger forbundet med danazol som kan være mild eller alvorlig.

Bivirkninger - Hjerte / endokrine

I noen tilfeller, fremgår det drugs.com, danazol har blitt forbundet med forhøyet blodtrykk og hjertesvikt. Endokrine bivirkninger inkluderer "inhibering av østrogen-syntese", som resulterer i spyle, vaginal tørrhet og smerte, og reduksjon i bryststørrelse. Spermatogenesen kan også bli forhindret ved store gjør av danazol blir gitt til pasientene. Hvis noen av disse symptomene er erfarne, oppsøke lege umiddelbart.

Bivirkninger - Gastrointestinal / Genitourinary

Gastrointestinale bivirkninger i henhold til kvalme, oppkast, forstoppelse og sjelden pankreatitt. Disse kan være alvorlig og din lege bør kontaktes hvis de vedvarer. I menn, drugs.com heter det at "urin bivirkninger har inkludert oligospermi og redusert ejakulasjonsvolum." I eldre mannlige pasienter, har det vært tilfeller av forstørret prostata som har ført til urinveisproblemer som blokkering. Hos kvinner, kan danazol utdype stemmen, forårsake kviser og føre til komplikasjoner med menstruasjonssyklusen. Hvis virilisering oppstår, kontakt legen din.

Bivirkninger - Hematologic / Metabolsk

Hematologisk bivirkninger har inkludert "tromboemboliske og thrombophlebotic hendelser (inkludert sagittal sinus trombose)", som har vært koblet til økt produksjon av røde blodlegemer og slag, sier drugs.com. Danazol har også vært knyttet til komplikasjoner med kolesterolnivået i kroppen. Drugs.com forklarer at det kan øke nivået av low-density lipoproteiner, som er "dårlig" kolesterol, og redusere nivået av high-density lipoproteiner, som er "gode" kolesterolet. Redusert glukosetoleranse har også forekommet.

Andre bivirkninger

Andre milde og alvorlige bivirkninger er muskelkramper eller spasmer og smerter, hevelse eller smerter i leddene, nakke, rygg eller ekstremitet smerte, og "sjelden carpal tunnel syndrom som kan være sekundært til væskeretensjon", ifølge narkotika. com. Utslett kan vises på huden, og huden kan også være følsom for sollys. Ytterligere bivirkninger er Stevens-Johnson syndrom, økt insulinbehov hos diabetespasienter, endring i seksuelle begjær, synsproblemer, blødende tannkjøtt, feber, bekkensmerter og væske fra brystvortene.

Allergiske Reaksjoner

Umiddelbart kontakte legen din er at du får en allergisk reaksjon på danazol. Symptomer på en allergisk reaksjon er hevelse av tunge, ansikt, hals, lepper og munn. Andre alvorlige bivirkninger inkluderer brystsmerter, tetthet i brystet, pustevansker, besvimelse, gulfarging av huden, vedvarende oppkast og smerter i ben og armer.

Sykdommer som forårsaker kvinner å få håret Facial

Selv ufarlig i seg selv, kan ansikts hårvekst være pinlig for kvinner og kan være et symptom på en alvorlig tilstand. Hirsutisme, som rammer både menn og kvinner, er en medisinsk betegnelse for overdreven hårvekst hos atypiske steder som haken, overleppen, mage, bryst og rygg. Den mye hår er tykk og mørke, i motsetning til naturlig fint hår som normalt finnes på kroppen. En overdreven mengde av det mannlige hormonet, androgen, er vanligvis årsaken.

Polycystisk ovariesyndrom

Ofte referert til som PCOS, er polycystisk ovariesyndrom en ubalanse av hormoner som forårsaker eggstokkene til å utvikle væskefylte sekker som kalles cyster. Symptomer på polycystisk ovariesyndrom er uregelmessige menstruasjonssykluser, ufruktbarhet, fedme og overdreven hårvekst i ansiktet, bryst, lår, brystvorte området og magen.

Cushings sykdom

Med denne sykdommen, kroppen produserer en overdreven mengde av kortisol på grunn av en tumor hypofysen. Kortisol er ofte referert til som "stresshormon". Hypofysen er kontrolleren av kortisol produksjon i kroppen. Symptomer på Cushings sykdom er økt vekt rundt overkroppen mens bena og armene forblir tynn, økt helbredende tid med mindre riper og hudinfeksjoner, tynn og lett forslått hud, rund og oppblåst i ansiktet, økt tretthet, depresjon, tykk vekst av kroppshår, uregelmessige menstruasjonssykluser hos kvinner, høyt blodtrykk og økt blodsukker målinger.

Medisiner

Visse medisiner som danazol, testosteron, anabole steroider, glukokortikoider, minoxidil, cyklosporin og fenytoin har bivirkninger som kan forårsake ansikts hårvekst hos kvinner. Det er viktig at du ikke stoppe noen av disse medikamentene uten å snakke med din behandlende lege først.

Sjeldne årsaker

I noen tilfeller kan eggstokkene eller binyrene svulster føre til overdreven vekst av ansiktshår hos kvinner. Symptomer inkluderer rask hårvekst sammen med acne, redusert bryststørrelse og økt muskelmasse. Disse symptomene må vurderes av legen din.

Vanlige behandlinger

Avtagende hann hormonnivåer som kan oppnås med vekttap. Midlertidige behandlinger består av voksing, barbering, napping, riktige kremer og bleking. Permanente behandlinger som elektrolyse og laser hårfjerning kan være kostbart. Anti-androgen medisiner som reduserer hårvekst kan være foreskrevet av lege, men ta tre til seks måneder for å være effektive. En resept krem ​​kan også brukes til å bremse ansikts hårvekst, men tar 4-8 uker for å være effektive.

Test for Hirsutisme

Test for Hirsutisme


Hirsutisme er overdreven og unormal vekst av kroppshår. Denne tilstanden kan påvirke menn og kvinner, men kvinner vanligvis finne det mer belastende på grunn av kosmetiske grunner. Overskuddet av hår, som vanligvis er tykk og mørke, kan vokse på rygg, mage, bryst, hake eller leppe. Den unormale hår er forskjellig fra den fine hår som normalt finnes i kroppen. Ifølge Mayo Clinic, opptil 10% av kvinner har hirsutisme.

Årsaker

Hirstutism er ofte forårsaket av en overdreven mengde av androgen, noe som er en mannlig hormon, eller polycystisk ovariesyndrom. I noen tilfeller er årsaken til hirsutisme kanskje aldri funnet. Denne tilstanden går i familier. Sjeldne årsaker til overdreven hårvekst er binyre svulst eller kreft, ovarietumorer eller kreft, Cushings syndrom, medfødt adrenal hyperplasi og hyperthecosis. Visse medisiner som testosteron, danazol, anabole steroider, glukokortikoider, ciklosporin, minoxidil og fenytoin kan også føre til hirsutisme.

Tester

Diagnosen hirsutisme er basert på en fysisk undersøkelse, fysiske symptomer, blodprøver og imaging tester. Ikke alle testene vil bli indikert for hver person. Blodprøver som kan være indisert for hirsutisme er testosteron, dihydroepiandrosterone sulfat (DHEA-S), luteiniserende hormon (LH), follikkelstimulerende hormon (FSH), prolaktin og 17-hydroxyprogesterone. Imaging tester, for eksempel en computertomografi (CT) eller ultralyd, er vanligvis bare utføres for å utelukke en eggstokkene eller binyrene svulst.

Hjem Behandling

Behandling for mye hår omfatter bleking, napping, voksing, barbering, elektrolyse, laser hårfjerning og vekttap. Elektrolyse og laser hårfjerning er dyrt og flere behandlinger er nødvendig. Plukker og voksing er ikke anbefalt for kvinner rammet av hirsutisme fordi de kan gjøre håret vokse raskere ved å øke blodtilførselen til hårsekkene. Vekttap kan redusere hårvekst ved å redusere mannlige hormonnivåene i kroppen din.

Reseptbelagte medisiner

Avhengig av din medisinske historie, kan din lege foreskrive p-piller, medisiner eller kremer for å behandle hirsutisme. Anti-androgen medisiner ta tre til seks måneder å bli effektive. De virker ved å styre androgen hormon og kan redusere ny hårvekst, men sannsynligvis ikke vil endre mengden hår du har. Den resept krem ​​som brukes til å kontrollere hirsutisme bremser ansiktshår vekst og tar fire til seks uker før alle fordelene blir sett.

Advarsel

Symptomer på en mer alvorlig, men sjelden, lidelse omfatter plutselig utvikling av hirsutisme, dypere stemme, akne, redusert bryststørrelse, uregelmessig menstruasjon og økt muskelmasse. Kontakte lege så snart som mulig hvis du exibit disse symptomene for å sikre tidlig diagnose og behandling.

Hva er årsakene til uønsket hårvekst?

Veksten av uønsket hår, eller hirsutisme, oftest er forårsaket av tilstedeværelsen av for høye mannlige hormoner som kalles androgener, ifølge Mayo Clinic. Imidlertid kan dette overskudd av hormoner være et resultat av en annen sykdom eller tilstand. Ifølge Mayo Clinic, omtrent 10 prosent av kvinnene i USA lider av hirsutisme, men en kombinasjon av medisinske og egenomsorg tiltak kan bidra til å behandle tilstanden. Men i noen tilfeller er det ingen identifiserbar tilfelle i det hele tatt.

Polycystisk ovariesyndrom

Polycystisk ovariesyndrom (PCOS) er en ganske vanlig hormonforstyrrelse hos kvinner i fertil alder. De fleste kvinner med PCOS har forstørret eggstokker som er dekket med små cyster. Foruten mye hår, andre symptomer inkluderer acne, menstruasjonsforstyrrelser og vektøkning. Kvinner som lider av PCOS har også ekstremt høye nivåer av androgen. Ifølge Mayo Clinic, er PCOS er den vanligste årsaken til uønsket hårvekst hos kvinner. Behandling for PCOS er rettet mot å behandle sine symptomer, som å ta p-piller for å regulere mensen og spise sunt. Noen kvinner valgte å gjennomgå hormonbehandling å motvirke de høye nivåer av androgener.

Cushings syndrom

Kvinner som lider av Cushings syndrom er utsatt for høye nivåer av hormonet kortisol, ifølge Mayo Clinic. Også kalt hyperkortisolisme, oppstår Cushings syndrom når endokrine produserer for mye kortisol, hormonet som produseres i reaksjon på stress. Foruten overdreven hårvekst, andre symptomer på Cushings syndrom inkluderer vekst av en pukkel i nærheten av skuldrene, strekkmerker på huden og avrundingen av ansiktet. For mye stress eller for mye kortikosteroid medisiner kan forårsake syndromet, forårsaker en ubalanse i hormonene dine og indusere hirsutisme. Behandlingen tar sikte på å bringe kroppens kortisolnivå ned til det normale.

Andre årsaker

Det finnes ulike andre årsaker til uønsket kroppshår. For eksempel er kongenital adrenal hyperplasi tilstand hvor binyrene produserer for mye androgen og ikke nok kortisol. Dette er en arvelig lidelse som kan selv påvirke vekst og utvikling hos barn, men også kan påvirke voksne. I noen sjeldne tilfeller kan svulster også føre til uønsket hårvekst. Hvis disse svulstene er plassert i eller på eggstokkene, kan de skiller androgener. Endelig kan enkelte medisiner føre til uønsket hårvekst, som danazol, som brukes av noen kvinner med livmor problemer, men dette er en svært sjelden sak.

Hvordan redusere fibrocystic Knuter

Hvordan redusere fibrocystic Knuter


Fibrocystic knuter er noncancerous men ofte smertefulle klumper og cyster i brystene. Fibrocystic knuter er forårsaket av blokkeringer i bryst kanaler, som forårsaker en opphoping av væske. Disse blokkeringer ofte føre til arrvev eller fibrøs vev, som er kilden for de ofte smertefulle klumper. Til tross myter som fibrocystic knuter skape en økt risiko for brystkreft, eksperter ved Mayo Clinic sier at slike krav er så langt ubekreftet.

Hvordan redusere fibrocystic Knuter

Se familien din lege om eventuelle nye endringer i brystene før forfølge behandling på egen hånd. Spør familien din lege om medisiner alternativer for å redusere symptomer på fibrocystic knuter. Danazol, en medisiner som vanligvis foreskrevet for endometriose, har også vist vellykket symptomatisk lindring for fibrocystic knuter.

Vent til fibrocystic knuter å løse på egen hånd. Hvis de ikke kan løse på en riktig måte, kan familien din lege henvise deg til en spesialist.

Unn knuter symptomatisk. Steroide anti-inflammatoriske legemidler som ibuprofen har vist seg å redusere hevelse og ømhet. Spør legen din når du tar NSAIDs over lengre tid.

Prøv muntlige vitaminer som vitamin B6 eller nattlysolje for symptomatisk lindring av fibrocystic bryster. Følg instruksjonene fra produsenten for over-the-counter vitamin B6. Ta 1000 mg nattlysolje to til tre ganger daglig som anvist av legen din.

Prøv å redusere koffein og salt i kosten for å redusere symptomene. Du kan også prøve å ta en over the-counter jod supplement for å redusere risikoen for fremtidig utvikling av fibrocystic knuter.

Årsaker til unormalt kraftig hårvekst

De fleste slite om ikke å ha nok hår. Håret er for fin, for sprø, ikke rikelig nok, utsatt for brudd, vil ikke vokse i det hele tatt, eller den faller ut. Men det er folk med det motsatte problemet: De har for mye hår, og ikke bare er det spirende fra hodebunnen sin, men fra andre deler av kroppen. Dette kan være like traumatisk som går skallet.

Hirsutisme

Hvis en person vokser håret i store sprang i ansiktet og andre deler av kroppen hans, kan han bli plaget med en tilstand som kalles hirsutisme. Personer med denne tilstanden vokse tykt, mørkt hår over hele kroppen og ansiktet. Ifølge Family Doctor hjemmeside, vises hirsutisme å være genetisk, og kan selv occcur når det er høye nivåer av androgener (mannlige hormoner) i kroppen. Når en kvinne har for mange mannlige hormoner, i tillegg til overdreven hårvekst, kan hun ha uregelmessig menstruasjon, kviser, økt muskelmasse og en dyp stemme.

Hvem får det?

Hvis en kvinne har høye nivåer av androgener - mannlige hormoner - hun kan være en kandidat for å utvikle hirsutisme. Tegn på at en kvinne har for mange mannlige hormoner inkluderer uregelmessig menstruasjon, større enn normal muskelmasse, en dyp stemme og akne. Et unormalt høyt nivå av mannlige kjønnshormoner hos kvinner kan skyldes tilstander slik som eggstokkene eller adrenal tumorer, polycystisk ovariesyndrom, Cushings sykdom og hyperthecosis.
Hirsutisme hos kvinner fører til en mannlig mønster av hårvekst på haken, overleppen, og andre områder hvor menn har hårvekst.
Selv om legene er ikke sikker på hvorfor, kan hirsutisme også bli bedt om når en persons hårsekkene er ekstremt følsomme for androgener (mannlige hormoner). Hirsutisme er genetisk.

Medisiner for å unngå

Medisiner, for eksempel hormoner, anabole steroider og p-piller kan bidra til hirsutisme. Andre legemidler som kan fremme hirsutisme inkluderer danazol, glukokortikoider, ciklosporin, minoxidil og fenytoin.

Kan Dette Tilstand behandles?

Noen leger fore et medikament kalt et anti-androgen, som kontrollerer hirsutisme til en viss grad. Denne medisinen vil redusere ny hårvekst, men sannsynligvis ikke vil ha noen innvirkning på håret som allerede er tilstede.
Spør legen din om en aktuell resept krem ​​som kan direkte brukes til de områdene på kroppen som har ekstrem hårvekst. Denne kremen bremser tilsynelatende hårvekst, på samme måte som den anti-androgen medisin gjør.

Hypertrikose

En annen overdreven hårvekst tilstanden er hypertrikose, som skiller seg fra hirsutisme i at det er generelt ingen androgen (mannlig hormon) til stede. Hypertrikose resulterer i uvanlige hår densiteten og lengden. Ifølge Hypertrikose nettsted, er denne tilstanden arvelig. Når barn blir født, Lanugo hår, som er lang og silkeaktig, vanligvis kaster kort tid etter fødselen eller like før. Men hvis den enkelte har hypertrikose, håret røyter ikke, og vil forbli på den voksnes kroppen, med unntak av håndflatene og fotsålene.
Når det er rikelig hår på ørene, generelt menns ører, dette kalles hårete pinna. Hvis hårete pinna er sett på et nyfødt barn kan det være fordi mor til barnet har diabetes.

Årsaker til overdreven hårvekst hos kvinner

Noen ganger hunner begynner å legge merke hårvekst på steder der de ikke vil at håret til å vokse. Noen ganger hårvekst er ledsaget av akne, uregelmessig menstruasjon og vektøkning. Hvis dette skjer med deg, snakk med legen din.

Testosteron

Den viktigste årsaken til overdreven hårvekst hos kvinner (også kalt hirsutisme) er for mye testosteron. Testosteron er et mannlig produsert hormon. Når kvinner har for mye av dette hormonet, de ofte opplever uønsket hårvekst.

Medisinske tilstander

En av de viktigste medisinske årsaker til overdreven hårvekst hos kvinner er polycystisk ovariesyndrom (PCOS). Det finnes andre medisinske årsaker, for eksempel en svulst på binyrene eller ovariene, men de er ikke så vanlig. En annen mulighet er Cushings syndrom.

Andre årsaker

Noen ganger overdreven hårvekst hos kvinner er en del av deres genetiske makeup, som utelukker noen hormonelle ubalanser. Fordi det er mange årsaker, vil du ønsker å finne ut hvorfor du vokser uønsket hår før du reversere eller fjerne den.

Medisinering

Enkelte reseptbelagte medisiner føre til overdreven hårvekst hos kvinner. Testosteron, anabole steroider, dehydroepiandrosteronsulfat og danazol er noen av de medisiner som kan bringe på overdreven hårvekst hos kvinner, ifølge Medline Plus (et datterselskap av National Institute of Health).

Behandling

Du kan finne flere måter å fjerne uønsket hår, noen dyrere enn andre. Bleking vil lysne håret, noe som gjør det mindre merkbar. Du kan fjerne hår ved plukker, voksing eller barbering. Andre alternativer som er effektive, men også kostbare, inkluderer elektrolyse og laser hårfjerning.

Legemidler for Fjerne Kroppshår

Kvinner som spire dreven kroppshår på steder de ikke burde --- bryst, rygg og ansikt --- kan finne det en kamp for å bli kvitt hår ved hjelp av midlertidige metoder som barbering og plucking. Legemidler kan løse det underliggende fysiske tilstand som forårsaker overdreven kroppshår, inkludert en resept aktuell behandling som kan redusere ansiktshår hos kvinner. Men det er en overflod av kosmetiske prosedyrer som kan hjelpe bli kvitt kroppshår, også.

Årsaker til overflødig hår

Når kvinner får for mye hår på steder som menn vanligvis får hår, dette kalles "hirsutisme." Ifølge Mayo Clinic, er symptomet av å ha for mye kroppshår i seg selv ikke usunn. Men det overskytende hår kan være forårsaket av medisinske tilstander, som for eksempel de som føre til at du produserer for mye androgen --- polycystisk ovariesyndrom sykdom, Cushings syndrom, svulster på eggstokkene eller binyrene, eller en sjelden medfødt lidelse som kalles adrenal hyperplasia. Bruk av visse medikamenter kan føre til kroppshår, for eksempel Danazol, foreskrevet for å behandle endometriose, selv om andre medisiner kan forårsake overflødig kroppshår, også, for eksempel anabole steroider.

Dreven hårvekst kan rett og slett være genetisk. The Mayo Clinic bemerker at kvinner som er av Middelhavet, Midtøsten eller Sør-Asia etnisitet tendens til å få mer kroppshår enn kvinner fra andre etniske grupper.

Oral medisiner

Oral medisiner kan fjerne kroppshår, for eksempel p-piller og anti-androgener, som hemmer eller blokkere androgen produksjon som fører til at håret til å vokse. Noen ganger uønsket kroppshår kan behandles ved kirurgisk fjerning en adrenal eller cyster på eggstokken svulst, eller ved å seponere medisiner som forårsaker overflødig hår.

Aktuelle medisiner

En aktuell medisinering tilgjengelig på resept kan redusere hårvekst --- men det er ikke for bruk på hele kroppen. En aktuell krem ​​som heter Vaniqa kan brukes til å redusere hårvekst i ansiktet hos kvinner over en alder av 12, selv om det ikke resulterer i permanent hårfjerning og avkastning suksess bare samtidig som brukes. Kvinner som velger å bruke Vaniqa må utvise tålmodighet; det kan ta opp til åtte uker for å se en merkbar forskjell i ansiktshår reduksjon mens du bruker denne kremen.

Kosmetiske operasjoner

Hvis du fjerner kroppshår ved hjelp av midlertidige metoder som barbering, voksing og plukker er for tidkrevende, er det alternative ruter. Elektrolyse er en måte å permanent bli kvitt kroppshår, selv om det kan ta mange timer og flere andre behandlinger for å ta vare på etterveksten. Laser hår reduksjon kan gi gode resultater og er mest vellykket i mennesker med lys hud og mørkt hår.

Din Doctor

Når kroppshår er forårsaket av høye nivåer av androgen, kan det være andre merkbare symptomer, inkludert en lav "maskulin" stemme, oppbygging av muskelmasse rundt skuldrene, redusert bryststørrelse, og hann-mønster balding av håret på hodet. I tillegg kan uregelmessige menstruasjonssykluser og akne noteres. Legen din kan kjøre blodprøver for å finne ut om du har en medisinsk tilstand som forårsaker høyere enn normale nivåer av androgen, og kan fortsette med ytterligere medisinsk testing og behandling når det er nødvendig.

Symptomer på en fibrocystic bryst

Fibrocystic tilstand av brystet er preget av klumpete områder, fra godartede væskefylte cyster, og sårhet i brystet relatert til månedlige endringer i hormonnivået. Det er vanlig hos kvinner 30 til 50 år og er mindre vanlig hos postmenopausale kvinner.

Bryst cyster

Kvinner kan ha bare noen få eller mange cystisk klumper i brystene. I motsetning til kreft klumper, cyster er bevegelig, glatt, fast og øm å ta på.

Konjunkturendringer

Bryst klumper øke i størrelse og ømhet om en uke før kvinnens menstruasjonsperioden. Symptomer vanligvis avta når menstruasjon begynner.

Diagnose

Diagnostisering av fibrocystic tilstand kan bestemmes ved aspirasjon med en nål og sprøyte i et legekontor. Fibroid cyster, hvis mange, kan gjøre lesingen av en mammogram vanskelig.

Behandling

Smerten av fibrocystic bryster er best behandlet av seg en bra både dag og natt. I tilfeller av alvorlige smerter, medisiner som danazol, et syntetisk steroid (spesifikt, endret testosteron) kan være foreskrevet.

Prognose

Symptomene vanligvis gå bort etter overgangsalderen, men de kan lindres ved å kutte fett og koffein fra kostholdet. Men de som får hormonbehandling kan fortsette å ha cystisk bryster og ømhet som kommer med tilstanden.

Betraktninger

Smerte, flere klumper og varierende grad i masse størrelser markere forskjellene mellom fibrocystic tilstand og brystkreft.

Bryst klumper forårsaket av for mye koffein

Typer bryst klumper

Det er to generelle kategorier av bryst klumper. Ondartet (kreft) klumper er unormal og ofte livstruende utvekster av celler som legene prøver å stoppe gjennom kirurgi kombinert med stråling eller cellegift. Disse forsøkene er ikke alltid vellykket, men.

Godartet bryst klumper, som kan utvikle seg i mer enn 50 prosent av den kvinnelige befolkningen, er ikke en sykdom, men en naturlig form av vev endring som er vanligvis ikke farlig. Faktisk er mange godartede klumper løses opp på egen hånd. De kan også bli tappet eller kirurgisk fjernet, og en rekke andre kirurgiske anvendelser kan hjelpe til å lindre ubehaget de forårsaker. En biopsi kan finne ut hvilken type klump har blitt oppdaget.

Hver generelle kategorien av bryst klump har spesielle egenskaper. En cancerous klump er vanligvis fast å ta på, har ujevne kanter og kan festes til huden eller intern vev. Endringer i hudens tekstur og brystvorte størrelse kan også være merkbar. Godartede vekster, mange av dem er identifisert som fibrocystic klumper, pleier være glatt, har selv kanter og bevege seg lett ved berøring. De er også fast eller cystisk (endring i form når trykket). Hvordan og hvorfor disse godartede utvekster oppstår og hva som irriterer dem er ikke klart, og har vært gjenstand for mye debatt.

Godartet klump Irritasjon

Arbeidet med å observere hva som utløser vekst og irritasjon av godartet bryst klumper har ført mange leger og kvinner til å anta at godartet bryst klumper er direkte forårsaket eller irritert ved å drikke kaffe eller andre koffeinholdige drikker. Men en rekke kliniske studier designet for å teste denne teorien ikke knytte koffein bruk til godartet bryst klump vekst eller følsomhet. Nylig har legene antydet at koffein ikke kan direkte inflame klumper men i stedet utløse hormonelle ubalanser som gjøre det. Dette er i tråd med det faktum at mange kvinner slutte å rapportere godartet klump ubehag etter overgangsalderen, når hormonelle ubalanser flate ut noe. En studie publisert i oktober 2001 tidsskriftet Fertility and Sterility viste at å drikke koffein betydelig økt kvinners østrogennivå tidlig i menstruasjonene.

Forskning publisert i American Journal of Public Health viser at koffein kan faktisk gnist hormonelle svingninger, noe som er viktig hvis endringer i hormonnivåene utløse bryst smerter og betennelser. Separate grupper av kvinnelige studenter ved Oregon University og i Kina viste økninger i premenstruelle symptomer etter å ha drukket koffein-laden drikker. En annen studie publisert i oktober 2001 tidsskriftet Fertility and Sterility viste at å drikke koffein betydelig økt kvinners østrogennivå tidlig i menstruasjonene.

Noe forskning har forsøksvis knyttet til bruk av selektive serotonin reopptakshemmere, en kategori av legemidler som brukes til å behandle depresjon, til brystforstørrelse og andre abnormiteter, inkludert kreft. Mer forskning er nødvendig for å bekrefte denne teorien.

Forebygging og behandling

Legemidler som brukes til å kontrollere hormonnivåer, for eksempel Danazol, Tamoxifen og bromokriptin har bidratt til å dempe ubehag, men alle har ubehagelige bivirkninger og kan forstyrre effektiviteten av p-piller. Østrogen-progesteron terapi har også vært effektiv, men dette har også bivirkninger, og i noen kvinner bruken kan øke risikoen for å utvikle kreft.

Redusere koffein forbruk, unngå tobakksbruk og følge en lav-fett diett alle bidra til å redusere eller eliminere fibrocystic bryst klumper. Kan vise seg nyttig å ta vitaminer A, E og B, og nattlysolje i tillegg.

Hva Oppmuntrer hårvekst på Lip?

Hva Oppmuntrer hårvekst på Lip?


Noen kvinner opplever en økt mengde av overleppen hår, som kan være mørk i fargen og tykk i konsistensen. Problemet generelt er forårsaket av hirsutisme, en tilstand som forårsaker overdreven ansikts-og kroppshår. Hirsutisme rammer om lag én av 20 amerikanske kvinner, ifølge American Academy of Dermatology. Betingelsen, som har en rekke mulige årsaker, oppstår når kroppen produserer en økt mengde av androgener, eller mannlige hormoner.

Polycystisk ovariesyndrom

Polycystisk ovariesyndrom, eller PCOS er den vanligste årsak til hirsutisme, ifølge Mayo Clinic. Tilstanden kan også føre til fedme, kviser, uregelmessig menstruasjon, fertilitetsproblemer og cyster på eggstokkene. Å behandle overdreven leppe hår forårsaket av PCOS, vil kvinner generelt trenger å bruke anti-androgener å regulere sine hormonnivåer. P-piller kan også bli anbefalt å regulere hormonnivåer.

Andre betingelser

Det er flere andre forhold som kan føre kvinner å oppleve hirsutisme. Cushings syndrom, som er en tilstand som oppstår når legemet blir utsatt for høye nivåer av stress hormon kortisol, kan føre til overdreven ansikts-og lip hår. Medfødt adrenal hyperplasi, en tilstand som forårsaker en unormal mengde kortisol og androgen, er en annen årsak til hirsutisme. I noen sjeldne tilfeller kan eggstokkene eller binyrene svulster øke androgen produksjon og føre til overdreven hårvekst.

Medisiner og steroider

Visse medisiner som forstyrrer en kvinnes androgen hormonbalanse kan føre til hirsutisme. Ciklosporin, danazol, diazoksid, heksaklorbenzen, minoxidil, og fenytoin er alle medisiner som kan føre til hirsutisme, ifølge University of Maryland Medical Center. Anabole steroider kan også forårsake problemet. Hvis medisiner eller anabole steroider er årsaken til hirsutisme, vil kvinner generelt behov for å avvikle medisiner eller bytte til en annen dosering for å behandle overdreven ansikts-og leppe hår.

Ukjent årsak

I prøver å finne årsaken til hirsutisme, vil en lege måle en kvinnes androgen nivåer og registrere menstruasjon datoer for å finne ut hvorvidt en hormonell ubalanse er å klandre. I noen tilfeller er det en årsak til overdreven hår ikke funnet. Når årsaken til økt kropps og skjegget, inkludert leppen hår, ikke er identifiserbar vekst, blir tilstanden referert til som idiopatisk hirsutisme, ifølge Mayo Clinic.

Betraktninger

Graviditet kan føre kvinner å oppleve en økt mengde av kropp og ansiktshår som følge av endringer i hormonnivået. Dette problemet har en tendens til å oppstå i løpet av tredje trimester. Overdreven hårvekst som oppstår under svangerskapet er ikke relatert til hirsutisme og regnes for å være normal, ifølge University of Maryland Medical Center. Kvinner vil vanligvis finne at deres hormonnivået vil gå tilbake til normalt etter graviditet og bør slutte opplever uønsket hårvekst.

Kvinnelige ansiktshår Årsaker

Årsaker til Female Hair Facial

Dreven hårvekst forekommer hos både menn og kvinner, men det er mer psykologisk belastende for kvinner. Noen kvinner har ansiktshår på grunn av en medisinsk tilstand som kalles hirsutisme, men mange kvinner som ikke har blitt diagnostisert med denne tilstanden har ansiktshår også. Kvinne ansiktshår er vanligvis forårsaket av en hormonell ubalanse som følge av fedme, medisinering, polycystisk ovariesyndrom og aldring. Hvis du har plutselige og unormalt tykt ansiktshår vekst, kan det være et symptom på en alvorlig medisinsk tilstand, og du bør rådføre deg med lege eller gynekolog.

Hormoner

En hormonell ubalanse kan forårsake kvinnelig ansiktshår. Alle kvinner har testosteron, det mannlige hormonet, og østrogen, det kvinnelige kjønnshormonet i kroppen sin. Når sunn balanse av disse hormonene er forstyrret, kan det føre til økte nivåer av testosteron og redusert nivå av østrogen. Dette resulterer i kvinnelige ansiktshår.

Polycystisk ovariesyndrom

Hvis du plutselig har ansiktshår der du ikke tidligere, kan det være et symptom på polycystisk ovariesyndrom (PCOS), som er en av de vanligste årsakene til kvinnelig ansiktshår. PCOS forårsaker en hormonell ubalanse i favør av testosteron, som resulterer i hårvekst. Dette unormal hårvekst oppstår rundt munnen, i samme område hvor en mann ville ha en skjegg og bart.

Genetikk

Genetikk kan være årsaken til kvinnelige ansiktshår. Kvinner med ansiktshår har ofte en nær slektning, mann eller kvinne, med samme tilstand. En annen genetisk faktor som bidrar til kvinnelige ansiktshår er etnisitet. For eksempel folk fra østasiatiske og indiansk bakgrunn har lite kroppshår.

Medisinering som årsak til Female Hair Facial

Noen vanlige reseptbelagte medisiner kan føre til en hormonell ubalanse, noe som resulterer i vekst av kvinnelige ansiktshår. En er minoxidil, som er et topisk medikament påført huden for hårtap. Ansiktshår vekst kan oppstå på kvinner som bruker minoxidil, selv om det ikke har vært brukt på det området av huden. Andre medisiner inkluderer androxy, prednison, Halotestin, steroider, danazol og glukokortikoider.

Positive og negative bivirkninger av DHEA kosttilskudd

Positive og negative bivirkninger av DHEA kosttilskudd


DHEA, eller Dehydroepiandrosteron, er et hormon som skilles ut av kroppen, men nivåene reduseres med alderen. Det har vært antydet at DHEA tilskudd kan bekjempe depresjon, øke vekttap, forsinke aldringsprosessen og øker sexlysten. Er det all hype?

Her er fakta om DHEA, som kan hjelpe deg å avgjøre om DHEA tilskudd er riktig for deg.

Effekter av DHEA

Noen brukere av DHEA forkynne det som "ungdom supplement" fordi det kan ha effekt av økt libido, glattere hud og redusert menopause symptomer. Det er også ofte tatt for å øke mental klarhet, hjelpe til med erektil dysfunksjon og bygge immunsystemet.

Disse påstandene er ikke alltid støttet av vitenskapelige bevis.

Dose

DHEA bør aldri brukes på barn under 18 år.

Voksen dosering er vanligvis mellom 20-50 mg per dag. Den er tilgjengelig i tabletter eller kapsler. Tar en for stor dose av DHEA kan forårsake vekst av skjegget, øker svette og akne.

Redusert DHEA nivåer

DHEA begynner å avta etter 30 år i både menn og kvinner. DHEA nivåer kan også bli tømt i kroppen ved bruk av opiater, insulin, danazol og kortikosteroider.

Kilder til DHEA

DHEA blir produsert i kroppen i adrenal kjertel, testikler og i hjernen.

DHEA som er syntetisk laget fra wild yam ekstrakt kan ikke konverteres til DHEA i kroppen, slik at bedrifter som markedsfører wild yam DHEA som naturlig DHEA er feil.

Advarsler

Du bør alltid konsultere med din lege før du starter tilskudd med DHEA. Fordi det kan øke hormonnivået av østrogen og testosteron, kan langvarig bruk stimulere bryst og eggstokkreft og testikkelkreft.

Årsaker til Chin Hair

Årsaker til Chin Hair


Noen kvinner er naturlig hårete; den spirende hår chins er ikke noe nytt for dem. Men hvis du plutselig sport hår på haken eller på andre områder av kroppen som tidligere var hårløs, noe kan være på gang.

Menopause

Når en kvinne går gjennom overgangsalderen, produserer hun mindre østrogen og progesteron. Når eggstokkene stoppe eggløsning regelmessig, østrogennivået faller, og androgen (mannlig hormon) er igjen å stimulere kropp og ansiktshår vekst, samt akne, ifølge Wdcyber.com.

PCOS

Polycystisk ovariesyndrom kan resultere i hårvekst på haken. Kvinner som lider av denne tilstanden har for mange androgener (mannlige hormoner). PCOS er den ledende årsak til infertilitet og en risikofaktor for livmorkreft. Denne tilstanden er en indikator på hormonubalanse. Hvis du har utviklet dreven ansikt og kroppslige hår, kan du ha PCOS.

Hirsutisme

Hirsutism er definert, i henhold til Emedicine.medscape.com, da overdreven vekst av tykke, mørke håret i områder hvor hårvekst hos kvinner er generelt minimal eller fraværende.

Congential binyrebarkhyperplasi

Ifølge MedlinePlus, kan medfødte adrenal hyperplasia påvirker begge kjønn og resultater i utpregede maskuline egenskaper, inkludert ansiktshår. Når noen har denne tilstanden, mangler hun et enzym som trengs av binyrene til å produsere kortisol og og aldosteron, som er hormoner. Hvis det ikke er nok av disse hormoner i kroppen, kroppen produserer for mye av det mannlige kjønnshormonet, androgen, som gjør mannlige egenskaper dominerende.

Medisiner

Medisiner - som fenytoin, minoxidil, testosteron, danazol, anabole steroider, glukokortikoider, og ciklosporin - kan forårsake ansiktshår.

Kreft

Kreft, eller en svulst, i binyrene eller i eggstokken kan forårsake ansikts hår, ifølge MedlinePlus.

Endometriose Pain Relief

Endometriose er en tilstand der vev som normalt linjer livmoren begynner å vokse i andre områder som på eggstokkene eller i egglederne, så vel som på vev lining bekkenet. Livmoren vokser slimhinnen hver måned til potensielt ernære en baby. Hvis kvinnen ikke blir gravid, kaster det den blodige fôr. Når vevet vokser på feil steder, fortsatt kaster det blod. Dette kan føre til betennelse og føre til utvikling av cyster og sammenvoksninger. Tilstanden kan være svært smertefullt, spesielt under en kvinnes periode.

Smertestillende medikamenter

Noen endometriose smerter kan styres gjennom bruk av over-the-counter smertestillende midler, spesielt i milde til moderate tilfeller. Ifølge Mayo Clinic, er den mest brukte medicaton ibuprofen. Det kan tas opp til den maksimalt tillatte dose.

Hormonbehandling

Hormoner i ulike former er ofte brukt til å behandle endometriose når smertestillende midler ikke er effektive. P-piller er ofte effektive for å kontrollere smerte ved mild til moderat endometriose.

I mer alvorlige tilfeller, sier Mayo Clinic som gonadotropin-frigjørende hormonagonister og-antagonister kan brukes for å senke en kvinnes østrogen nivå, hindrer menstruasjon og krympe lommer av endometrievev. Danazol-materialet og medroxyprogesteron frembringe en lignende virkning. Aromatasehemmere lavere østrogennivå, som stopper endometrialvekst.

Kirurgi

Alvorlige tilfeller av endometriose kan kreve kirurgi for å lindre smerten. Endometrievev kan fjernes laparoskopisk kirurgi eller ved bruk av tradisjonelle, avhengig av omfanget av veksten.

Hvis endometriose er spesielt alvorlig og en kvinne ikke ønsker å bli gravid, sier Mayo Clinic en total hysterektomi kan utføres. Denne operasjonen lindrer smerte og fjerning av eggstokkene sikrer at endometriose ikke vil gå tilbake senere.

Endometriose Cure

Endometriose er en forstyrrelse av den kvinnelige reproduktive system hvor endometriet, slimhinnen i livmoren, vokser andre steder også. Oftest er endometrium på eggleder, eggstokk eller vev lining pelvis.But når det vokser andre steder utenfor livmoren, den tykner, bryter ned og blør hver måned. Fordi det er ingen steder for blodet fra dette vevet til å gå, blir det fanget, og fanget blod kan føre til cyster, arrvev og sammenvoksninger. Dette kan føre til smerter og / eller fertilitetsproblemer.

Diagnose og behandling

Endometriose er diagnostisert under en bekken eksamen, med en laparoskopi, en CT scan, ultralyd eller MR.
Etter endometriose er diagnostisert legen vil begynne behandlingsprosessen. En av de første bestillingene av virksomheten er å bestemme pasientens nivå av smerte. Det er ikke benektes det --- kan endometriose være ulidelig smertefullt. Men noen kvinner har svært minimal eller ingen smerter i det hele tatt. For disse kvinnene, tar aspirin eller andre over-the-counter medisiner er perfekt. Andre, men trenger sterkere - kanskje resept - medisiner.

Cure for Endometriose

Den eneste virkelige vaksinen for endometriose er en total hysterektomi - med fjerning av eggstokkene - og menopause. Men hvis en kvinne med endometriose gjennomgår en hysterektomi og tar østrogenbehandling, kan endometriet vokse tilbake og endometriose kan gjenta seg. Men det kan kontrolleres.

Kontrollerende Endometriose

Endometriose kan kontrolleres på en rekke måter, både med medisiner og endringer i livsstil. P-piller kan redusere menstrual kramper og bekkensmerter, og også bremse sykdommen ned.
Progestin opptre som progesteron kan også redusere smerter og bremse sykdommen ned.
GnRH analoger eller GnRH-agonister gjøre østrogennivået lavere til menopausale nivåer, slik menstruasjon ikke skjer.
En annen medisinering er Danazol. Det ligner på mannlige hormoner og også svært effektiv for endometriose smerter. Livsstilsendringer som trening og kosthold kan også være nyttig.

Kirurgi

Noen kvinner nytte betydelig ved å ha en laparoskopi for endometriose. Under denne prosedyren, fjerner legen voksninger, endometriose knuter og eventuelle cyster på eggstokkene. Hvis kirurgi og / eller medisiner ikke er effektive, kan en hysterektomi være et alternativ. Noen ganger graviditet kan være et effektivt alternativ, også.

Hva Endometriose Looks Like

Dette er en av de mindre grafiske bilder av endometriose.

Ikke-kirurgisk helbredelse for Endometriose

Endometriose oppstår i mange kvinner i løpet av sine fertil år. Det er en tilstand der en del av slimhinnen i livmoren, også kalt endometrium, vokser utenfor livmoren, holde slike strukturer som eggstokkene, egglederne og gastrointestinale organer. Selv om endometriose er ikke dødelig, kan det forårsake mild til alvorlig smerte, tunge menstrual blødning og infertilitet. Mens det er kirurgiske behandlinger for å behandle endometriose, er det flere ikke-kirurgiske behandlinger. Årsaken til denne tilstanden er ikke klart.

Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs)

Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler eller NSAIDs, slik som naproxen og ibuprofen, er kostnadseffektive behandlinger for endometriose. NSAIDS kan kjøpes over disk og hjelpe til med å håndtere smerter forårsaket av denne tilstanden.

Hormonelle prevensjonsmidler

Hormonelle prevensjonsmidler bidra til å kontrollere smerte og blødning av mild til moderat endometriose fordi de kontrollerer fortykkelse av livmorvevet. Kvinner som tar hormonelle prevensjonsmidler kan forvente lysere, kortere og mer håndterbare perioder.

Ufrivillig barnløshet

Hormonterapi slik som Danazol kan bidra til å krympe i den endometriale vev og implantater kontrollere smerte forårsaket av denne tilstanden. Fordi endometriose er relatert til endringer i hormoner, er hormonbehandling en effektiv behandling for å bidra til å stabil hormoner.

Heat Therapy

Varmeputer og varme bad er nyttig med lettelser endometrial smerter. Disse teknikkene bidra til å løsne muskelsammentrekninger som forårsaker smerter og kramper i bekkenet og underlivet.

Hva er behandlingen for endometriose?

Endometrium vev utgjør slimhinnen i livmoren. Sin vekst på andre områder karakteriserer endometriose. Disse endometrial implantater kan vises i egglederne, eggstokkene eller bekken vev. De fordrevne vev fortsetter å fungere som det ville i løpet av menstruasjonssyklusen ved å bryte ned og blødning. Blodet har ingen steder å gå og forårsaker irritasjon, cyster, arrvev og bekkensmerter. Konvensjonelle behandlinger inkluderer smertestillende medikamenter, hormonbehandling og kirurgi. Ifølge University of Maryland Medical Center, kan enkelte alternative behandlinger hjelpe; snakke med helsepersonell opplevd i alternativ medisin for å designe et behandlingsregime.

Smertestillende medikamenter

Leger vanligvis anbefaler at du tar over-the-counter smertestillende midler som Advil og Motrin. Dersom maksimumsdoser ikke lindre smerten, snakk med legen din om muligheten for å bruke noe sterkere.

Ufrivillig barnløshet

Hormonbehandling bidrar til å regulere hormonproduksjonen, som styrer menstruasjonssyklusen og fremmer vekst av endometrievev. Disse behandlingene er vanligvis ganske effektive, men symptomene kan komme tilbake når du slutter å bruke dem.

Hormonell prevensjon forkorter perioder og reduserer dannelsen av overflødig vev vekst. Dette bidrar til å redusere eller eliminere smerten av milde til moderate tilfeller av endometriose.

Gonadotropin-frigjørende hormon (Gn-RH) medisiner blokkere menstruasjonsblødning og betydelig redusere østrogennivået. Disse behandlinger vil i hovedsak satt endometriose i remisjon for varigheten av behandlingen og opp til år etterpå. Siden sin østrogen-senkende effekt skape kunstig overgangsalder, vil du oppleve bivirkninger som hetetokter og vaginal tørrhet. Legen din kan foreskrive lavdose østrogen for å motvirke disse effektene.

Danazol fungerer på samme måte som Gn-RH ved å stoppe menstruasjon, men det skaper uønskede bivirkninger som akne og ansiktshår. Av disse grunner er det ikke den første valg for behandling.

Depo-Provera stopper menstruasjon og dannelse av forlagt endometrievev. Bivirkninger kan være vektøkning, redusert bein produksjon og depresjon.

Aromatasehemmere, som normalt brukes for brystkreft, holde visse hormoner fra å konvertere til østrogen; De kan også holde implantater fra å produsere sin egen østrogen, som de trenger for vekst.

Urter

Chasteberry har en lang historie med bruk i behandling av kvinnelige hormonelle problemer; ta 400mg en gang om dagen i morgen. Nattlysolje adresser symptomer på hormonell ubalanse og stress; ta 1000 mg daglig. Flere kosttilskudd adresse betennelse og inkluderer grønn te (250 til 500 mg daglig), kattens klo (20 mg tre ganger om dagen), bromelain, som også behandler smerte (40 mg tre ganger daglig) og gurkemeie (300mg tre ganger om dagen). Du kan velge én; ta dem ikke er nødvendig.

Homeopati

Homeopati er en svært individualisert system av medisin basert på mange faktorer. Å snakke med en profesjonell homeopat er den beste måten å finne de mest effektive behandlinger for deg. Menstruasjon ledsaget av tyngde og varme kan svare på belladonna. Calcarea Phosphoricum behandler dreven menstruasjonsblødning og relaterte backaches. Chamomilla fungerer best for tunge, smertefulle perioder med mørke, levret blod. Cimifuga racemosa behandler intens smerte følte fra hofte til hofte. Ta disse rettsmidler som anvist på etikett eller av en homeopat.

Andre naturlige metoder

Naturlige hormon kremer som progesteron kan regulere overflødig østrogen, men du bør bruke disse bare under tilsyn av en erfaren helsepersonell. Akupunktur kan lindre smerte og balansere hormonproduksjonen mens massasje kan lindre ubehag i bekkenet. Kegel øvelser kan bidra til å styrke bekkenmuskulaturen og lindre symptomer.

Kirurgi

Problemer med å få gravid eller sterke smerter kan kalle for kirurgi for å fjerne endometrial implantater og arrvev uten å forstyrre reproduktive organer. Et alvorlig tilfelle av endometriose kan kreve en hysterektomi og / eller fjerning av eggstokkene. En hysterektomi på egen hånd kan være tilstrekkelig, men fjerne eggstokkene garanterer tilstanden vil aldri tilbake

Fibroids i overgangsalderen

Ingen vet nøyaktig hva som forårsaker fibroids. Imidlertid er det antatt at fibroider påvirkes i noen grad av den kvinnelige hormoner østrogen og progesteron. Ifølge Mayo Clinic, fibroids ser ut til å avta betydelig i størrelse (eller forsvinne helt) en gang en kvinne har gått gjennom overgangsalderen.

Fibroids

Ifølge US Department of Health and Human etatens kvinner Health.gov hjemmeside, muskelknuter (overdreven cellevekst) er mest vanlig hos kvinner som er i 40-årene eller 50-tallet, men de kan forekomme i løpet av andre aldersgrupper også. Imidlertid har de en tendens til å krympe etter menopause. Fibroids er vanligvis ikke kreft eller merkbar når undersøke noen kvinner. De kan imidlertid forårsake komplikasjoner hvis de blir store nok (eller vokse i et område av livmoren som er mer påvirket av deres størrelse eller forekomst).

Menopause Age

Kvinner ikke alle nå menopause stadium i livet på samme tid. Faktisk noen kvinner faktisk nå det før fylte 30. Dette er uvanlig, men det kan skje. Derfor kan fibroids oppstå (og deretter krympe) ved ulike aldre også, siden det antas at kvinnelige hormoner spiller noen rolle i etableringen og krympende fibroids.

Overgangsalder og Fibroids

Nærmer seg slutten av en kvinnes 30-årene, eggstokkene vanligvis begynne å produsere mindre av to viktige hormoner (østrogen og progesteron). Disse to hormonene hjelpemiddel i flere viktige funksjoner under childbirth år: regulerer menstruasjon sykluser og bidra til å stimulere opprettelsen av livmorslimhinnen (for graviditet formål).

Selv om en nedgang i nivåene av disse to hormonene begynner vanligvis i slutten av 30-årene --- og sakte faller som kvinner fortsetter å alder --- det er ikke før etter overgangsalderen at nedgangen i hormonnivået når et punkt som positivt påvirker fibroids nok til å begynne å krympe dem.

Behandlingstilbud

Siden fibroids ofte krympe etter overgangsalderen, leger minne kvinner denne muligheten når rådgivning dem om deres behandlingstilbud, spesielt hvis kvinnen nærmer seg overgangsalderen alder. Men hvis komplikasjoner blir opplevd er problematisk nok, eller fibroid vokser for stor for sin plassering i livmoren, finnes behandlingstilbud.

Disse alternativene omfatter medisiner som Danazol, kirurgiske operasjoner som en hysterektomi (fjerning av livmor og muskelknuter) eller myomektomi (livmor er igjen på plass, men fibroids er fjernet), samt andre typer prosedyrer som for eksempel en fokusert ultralyd (ødelegger fibroids uten behov for et innsnitt).

Betydning

Mens fibroids kan være problematisk før en kvinne er gjennom overgangsalderen, noen kvinner (inkludert de som er i overgangsalderen) er mer påvirket av fibroids enn andre. Kvinner som har en familiehistorie er mer sannsynlig å ha muskelknuter enn de som ikke gjør det, og afrikansk-amerikanske kvinner har fibroids oftere enn hvite kvinner, ifølge US Department of Health and Human Services.

Hvordan krympe Fibroids

Livmor fibroids er vanlig hos kvinner i fertil alder. De er godartet (ikke-cancerous) vekster som vises i livmoren, vanligvis ikke forårsaker noen symptomer, og er et resultat av overflødig østrogen produksjon. Hvis fibroidene vokser større, men de kan føre til smerter og tyngre og lengre perioder. Visse medisiner og egenomsorg strategier kan hjelpe krympe dem, som vil lindre symptomene.

Hvordan krympe Fibroids

•  Snakk med legen din om medisiner. De handler om østrogenproduksjonen å krympe fibroids. Medisiner som Lupron og Synarel stoppe de kjemiske prosessene som utløser menstruasjon. Dette fører til østrogennivået å slippe og menstruasjon å stoppe så lenge du tar medisinen.

Du kan også bruke Danazol, som etterligner mannlige hormoner. I likhet med de ovennevnte medisiner, senker østrogenproduksjonen og eliminerer menstruasjon. Danazol kan forårsake visse bivirkninger som vektøkning, depresjon, angst, akne, hodepine og maskuliniserende effekter som hårvekst og en dypere stemme.

Pass på hva du spiser. Visse matvarer kan bidra til overmål østrogenproduksjonen, mens andre kan motvirke det. Hold deg unna mat med tilsatt hormoner; Dette inkluderer konvensjonelt produsert kjøtt og meieriprodukter. Hvis du ønsker å fortsette å spise disse matvarene, se etter organiske versjoner som ikke bruker disse hormonene i dyrene sine. Øke forbruket av matvarer med fytoøstrogener, som hele soya mat og bønner. Fytoøstrogener handle ligner på østrogen i kroppen og kan bidra til å holde jevnlig østrogen fra å feste seg til reseptorer i fibroids, som drivstoff deres vekst.

Opprettholde en sunn vekt og mosjon. Våre hormoner er metaboliseres i kroppsfett. Jo mer fett du har, jo mer østrogen produseres. Hvis du er overvektig, kan miste de ekstra pounds redusere mengden av østrogen i kroppen din. Tren regelmessig; Dette senker også østrogennivå. Dette gjelder aerobic aktivitet som gåing, løping og sykling, ikke styrketrening eller ting som yoga.

Vurder å bruke alternativ medisin som en del av behandlingsstrategi. Flere tradisjonell kinesisk medisin formler arbeide for å redusere østrogennivået, som vil krympe fibroids. Følgende behandlinger har en lang historie med bruk til dette formålet: Augmented Rambling Powder, Dong Quai og Peony Powder, Cinnamon Twig og Poria Pill og Four-Stoff avkok. Ta som anvist på etiketten.

Tradisjonell kinesisk medisin (TCM) baserer behandlinger på mange individuelle faktorer bortsett fra den medisinske tilstanden. Å besøke en lisensiert utøveren er den beste måten å finne formlene mest hensiktsmessig for deg personlig.