Digidexo.com

Vanlige Tidlige symptomer på HIV

HIV, eller humant immunsviktvirus, er viruset som forårsaker ervervet immunsvikt-syndrom (AIDS). HIV-viruset ødelegger immunsystemet over tid, noe som gjør det vanskelig å bekjempe infeksjoner. HIV overføres ved seksuell kontakt, bruk av forurensede nåler eller sprøyter, eller forurensede blodoverføringer og blodprodukter. I sjeldne tilfeller kan det overføres gjennom organtransplantasjon eller fra mor til barn under fødselen. Det finnes ingen kur for hiv eller aids, og den beste måten å unngå å bli smittet er å praktisere sikker sex og vet den seksuelle historien til alle dine seksuelle partnere. I mange tilfeller opplever ingen symptomer kort tid etter å bli smittet, men andre gjør opplever tidlige symptomer.

Hovne kjertler

Hovne lymfekjertler er en hyppig tidlig tegn på en HIV-infeksjon. Flere grupperinger av lymfeknuter er plassert over hele kroppen, men hevelse oftest oppstår i lymfeknutene i nakken, armhulene, lysken og under haken.

Influensalignende symptomer

Mange mennesker smittet med hiv vil utvikle influensalignende symptomer om to til fire uker etter å ha blitt smittet. Noen vanlige symptomer er feber, trøtthet eller en sår hals.

Munnsår

Noen mennesker med en HIV-infeksjon vil utvikle sår i og rundt munnen. En soppinfeksjon i munnen, noe som kalles trøske, kan forekomme.

Gjær infeksjoner

Kvinner smittet med hiv kan oppleve hyppige vaginal gjær infeksjoner som et symptom på sykdommen.

Diaré

Noen mennesker vil oppleve utbrudd av diaré som et tidlig symptom på en HIV-infeksjon. Men i mange mennesker med HIV, utvikler dette symptomet senere.

Andre symptomer

Andre tidlige symptomer på HIV inkluderer utslett, muskelsmerter eller stivhet og hodepine. I noen mennesker med HIV, disse symptomene utvikle år etter den første infeksjonen; i andre, er de et tidlig symptom.