Digidexo.com

Slik tester for å se om du har en kald sår

Slik tester for å se om du har en kald sår


En kald sår er i utgangspunktet en liten blemme på eller i nærheten av munnen og leppeområdet; infeksjonen er forårsaket av herpes simplex virus. Denne lille oppdateringen av blemmer hud kan være en stor ulempe, og selv en kilde til smerte for noen mennesker. Men hvis du lar den kalde sår alene, vil det sannsynligvis gro av seg selv innen en to-ukers periode. Hvis du ikke er sikker på om det du ser på din leppe er en kald sår, er det noen måter du kan teste og finne ut nøyaktig hva du arbeider med.

Slik tester for å se om du har en kald sår

•  Vær oppmerksom på hvordan du føler deg i din munn og leppe regionen. Forkjølelsessår er vanligvis ledsaget av smerter, spesielt i begynnelsen stadier. Noen mennesker vil oppleve prikking, svie, kløe, nummenhet eller ømhet i det berørte området.

Se etter andre symptomer. Forkjølelsessår kan være ledsaget av smerter i halsen, hovne kjertler eller feber.

Se sår blemme på munnen tett for de neste dagene. En kald sår vil bryte åpen; den har en klar væske inne; og det vil danne inn i en blemme.

Gå til legen din. Selv om han ikke vil vanligvis utføre formelle medisinske tester for å diagnostisere en kald sår, kan legen din fortelle deg om det du har er en kald sår, og han kan foreskrive behandling. Dessuten kan han peke på visse triggere som kan utløse utbrudd av forkjølelsessår, som stress, tretthet, sollys eksponering, infeksjon, og et svekket immunforsvar.