Digidexo.com

Hvordan varme opp vann med et forstørrelsesglass

Hvordan varme opp vann med et forstørrelsesglass


Energi fra sola, kjent som solenergi, kan utnyttes og brukes for termisk energi, eller varme. Selv om folk er ofte avhengige av termisk solenergi til å varme bassenger og selv hele boliger eller bedrifter, kan du også bruke den til mindre applikasjoner. Hvis du er i et avsidesliggende sted eller på annen måte ønsker å varme vann med et forstørrelsesglass, kan du stole på solenergi for en trygg og praktisk metode for å utnytte solenergi.

Bruksanvisning

•  Forbered en beholder for å holde vannet. Selv om andre materialer som plast og tre kan fungere, er kobber det beste valg, da det er en bedre varmeleder enn de fleste andre materialer og mindre utsatt for korrosjon. Den smalere en beholder du bruker, jo raskere vil vannet varmes opp. For tube-formet containere, må du forsegle bunnen for å skape en solid base før du fyller med vann.

Fyll beholderen med vann.

Plasser beholderen i et område utenfor med direkte utsikt over solen.

Flytt på forstørrelsesglasset over toppen av beholderen, plassert på en direkte vinkel fra solen gjennom forstørrelsesglasset til beholderen. Du kan plassere på forstørrelsesglasset rett over toppen av vannet eller rette den mot beholderen dersom du bruker kobber eller en lignende metall. Varmer opp røret i dette tilfellet ville lede varme hurtigere og resultere i vanntemperaturen øker raskere.

Hold forstørrelsesglasset på plass før vannet når den ønskede temperatur.

Tips og advarsler

  • Man kan bruke mer enn en lupe på samme tid, og dette vil resultere i oppvarming av vannet fortere.