Digidexo.com

Overaktiv blære Definition

Overaktiv blære er en tilstand som mange mennesker, unge og gamle lider med og mange andre mennesker ikke forstår. Overaktiv blære er en tilstand der personen føler et sterkt, sterkt behov for å urinere, og kan inkludere blærekontraksjoner og lekkasje av urin. Tenk deg en dag der alt fra hva du bære til hvor du går er bestemt av blæren. Du velger ikke å bruke knappen opp bukser fordi det kan ta for lang tid å få dem ugjort. Hver gang du går et sted det første du trenger å vite er hvor badet er, og du kan velge ikke å dra så langt fra det.

Symptomer

Symptomer inkluderer magesmerter eller ubehag, hyppig vannlating, plutselig behov for å urinere og ukontrollerbar urinering. Disse symptomene kan føre til alle typer forlegenhet og avbrudd i personens liv. Noen symptomer kan se bort fra pasienten eller at pasienten ikke føler at deres symptomer er kvalifisert. Hvis du er i tvil, snakk med legen din, kan han endre kostholdet eller kjøre noen enkle tester.

Årsaker

En overaktiv blære kan komme fra mange forskjellige ting. En overaktiv blære er typisk et symptom til et annet problem. Noen mennesker som lider med en overaktiv blære har også et nervesystem problem. For andre mennesker, kommer en overaktiv blære fra svake muskler eller en svak lukkemuskel. Infeksjoner og blærer steiner kan også føre til overaktiv blærer. For noen mennesker, er det så enkelt som et kosttilskudd problem. Likevel for noen mennesker kan det være så alvorlig som blærekreft. I menn, kan en overaktiv blære være et symptom på en forstørret prostata eller godartet prostatahyperplasi (BPH). Det er derfor det er så viktig å snakke med legen din om eventuelle overaktiv blære symptomer.

Medisinering

Hvis en infeksjon er til stede, vil legen forskrive antibiotika og symptomer bør være lettet med ferdigstillelsen av antibiotika. Ditropan, Detrol, Enablex og Vesicare er reseptbelagte medisiner som roer musklene i blæren gjør trang til å gå sjeldnere. Disse er vanligvis gitt i en dose en gang om dagen, noe som gjør det lettere for pasienten å huske og å ta medisinen. Bivirkninger inkluderer tørr munn og forstoppelse, og du bør ikke ta denne medisinen hvis du har trangvinklet glaukom.

Omskolering av Blære

Når du har en overaktiv blære eller inkontinens, kan medisiner være foreskrevet, men omskolering blæren og styrke musklene som hjelper blæren er viktig. Det første legen vil mest sannsynlig prøve er Kegel øvelser. Kegel øvelser brukes av menn så vel som kvinner. Det er en misforståelse at bare kvinner kan gjøre Kegel øvelser; menn også dra nytte av Kegels. Det grunnleggende Kegel øvelser er å stramme bekkenbunnsmusklene, de samme musklene som du stramme når du trenger å bruke toalett dårlig. Kegels kan gjøres hvor som helst, når som helst, uten utstyr og uten at noen vet at du gjør dem. Kegels er vanligvis gjort for 1-5 minutter flere ganger om dagen. Biofeedback og elektrisk stimulering blir noen ganger brukt til å sørge for at de Kegel øvelser er gjort riktig.

Barn med overaktiv blære

Symptomer på overaktiv blærer hos barn er omtrent som hos voksne, men med barn ofte straff går med ufrivillig vannlating av blæren. Ofte for barn med overaktiv blærer i løpet av handlingen beveger seg fra økt væskeinntak, tidsbestemte pauser for å bruke toalett og antikolinerge medisiner, hvis det er nødvendig. Barn kan også lider av selvfølelse problemer knyttet til overaktiv blære og trenger oppmuntring.