Digidexo.com

Hva er en endokrinolog doktor?

Det endokrine systemet er et kompleks av kjertler som skiller ut hormoner. Hormoner er som kjemiske budbringere: De reiser gjennom blodet til spesialiserte celler som styrer metabolic rate, reproduksjon, vekst og utvikling. En endokrinolog diagnoser og behandler hormonelle ubalanser.

Lidelser og sykdommer i endokrine systemet

En endokrinolog bidrar til å gjenopprette normal balanse av hormoner. De hjelper mennesker som har stoffskiftesykdommer, diabetes, stoffskiftesykdommer, osteoporose, høyt blodtrykk, kreft i endokrine kjertler, menopause, kolesterol forstyrrelser, infertilitet, vekstforstyrrelser og overproduksjon eller underproduksjon av hormoner.

Endrocrinologist Training

En endokrinolog full medisinsk skole og bosted trening. Ytterligere tre år med trening er gjennomført i diagnostisering og behandling av hormonforhold. Mange endokrinologer er spesialister i et område av studien, som pediatriske lidelser, stoffskiftesykdommer, eller reproduktiv og menstruasjonsforstyrrelser.

Komparativ Endocrinology

Noen endokrinologer studere hormoner i ulike typer dyr. De sammenligner virveldyr og virvelløse dyr, på jakt etter forskjeller. Mens generelle endokrinologi fokuserer på likheter, komparative studier har en mye bredere fokus, inkludert feltet, miljømessige, evolusjonære og atferdsstudier.