Digidexo.com

Helse og perifer nevropati

Helse og perifer nevropati


De fleste mennesker, på ett punkt eller en annen, har opplevd den forferdelige følelsen av å ha en fot, hånd, arm eller ben sovner. Følelsen for de fleste er midlertidig og går bort i løpet av minutter. For mennesker med en tilstand som kalles perifer neuropati, men disse fornemmelser ikke avta i en kort tidsperiode.

Definisjon

Perifer neuropati er en sykdom i nervesystemet. Den vanligste årsaken er diabetes, men det kan også være forårsaket av trauma, toksiner, alkoholmisbruk, metabolske forstyrrelser og skader. Beskrivelsen gitt av de fleste som lider er at av en prikking eller "pins og nåler" følelse, men nummenhet og brenning er også ofte brukt for å beskrive den. Det kan, på grunn av dens semi-permanent dersom ikke permanent tilstedeværelse, kan påvirke daglige funksjoner.

Tegn og symptomer

Symptomer bør overvåkes og en lege bør søkes hvis symptomene ikke Abate (bedre). Dette gjelder spesielt hvis du lider av diabetes, er en røyker eller kronisk alkohol bruker, eller nylig opplevd en akutt skade. De første symptomene vises oftest i lengre nerver og sakte gjør sin vei til ekstremiteter, oftest hender og føtter. Det første en pasient vil merke brenner eller en følelse av "elektrisk sjokk" å gå ned en nerve. Sakte dette vil slå inn i en konstant nummenhet, prikking, stikking eller brennende følelse.

Årsaker

Årsakene til perifer neuropati er mange. Hvis en lidende har diabetes og dårlig kontrollert sukker som er nummer én grunn for utvikling av perifer neuropati. HIV / AIDS og autoimmune tilstander er også risikofaktorer. Skader, fra condidtions spenner fra carpal tunnel syndrom til trakk leddbånd eller traumatiske skader, er også vanlige årsaker til perifer neuropati. I slike tilfeller kan disse være forbigående snarere enn permanent og kan løse på egen hånd. Eksponering for giftstoffer, og alkoholisme, er også risikofaktorer. Dette gjelder særlig hvis B-vitaminer er fraværende på grunn av sykdom, toksiner eller alkoholisme (som er kjent for å utarme B-vitaminer.)

Varicella zoster (aka helvetesild, en smertefull versjon av voksen vannkopper) kan også la sitt preg med et alvorlig tilfelle av perifer neuropati. Lyme sykdom, hepatitt C-virus, Epstein-Barr virus og mange smittsomme sykdommer kan også være roten årsaken til perifer neuropati. Kun helsepersonell kan tilstrekkelig gi råd med hensyn til årsaken.

Direkte Komplikasjoner

En person med perifer neuropati kan ikke ha noen eller begrenset følelse i sine ekstremiteter eller ekstremiteter er berørt av sykdommen. Det er viktig at noen med perifer neuropati holde et øye med de berørte områder og se etter nye skader, ekstrem varme eller kulde (som å trå inn i en hot tub) fordi den vanlige nevrologisk funksjon som varsler kroppen for skade eller ekstrem varme eller kulde er ingen lenger fungerer som den skal. For de med diabetes, er det iboende å helbrede tregere enn normalt. Derfor er det lurt å se etter infeksjoner og nye sår på en daglig basis.

Behandlinger

Det er ingen kjent kur for perifer neuropati, men det er mange behandlinger som kan redusere effektene av sykdommen. Det bør gå uten å si at alkohol misbruk eller eksponering for giftstoffer eller arbeidsplass relaterte skader bør unngås. Bakenforliggende årsaker som kan fjernes vise det beste håpet for full gjenoppretting. I tilfelle en pasient ikke kan gjenopprette spontant eller påvirke utfallet gjennom å fjerne en underliggende årsak, så det nest beste sett med rettsmidler variere.

Smertestillende midler er ofte den enkleste forsvar mot smertene forbundet med perifer neuropati. Andre mindre vanlige behandlinger inkluderer anti-depressiva, lidokain patcher for lokalisert smerte og til og med visse anti-beslag medisiner som har vist seg å minske smerter i nerver som Tegretol, Dilantin, Nuerontin og noen andre.