Digidexo.com

Omfattende informasjon om diabetes

Rundt 23,6 millioner mennesker i USA har noen form for diabetes, ifølge National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer. Forskere har ennå ikke fant frem til en eksakt årsak til diabetes. Men miljømessige og genetiske årsaker kan være skylden for utviklingen.

Typer

En metabolisme lidelse, oppstår diabetes når kroppen ikke kan forbrenne glukose riktig, enten fordi kroppen ikke produserer nok insulin (type I diabetes) eller kroppen ikke effektivt bruke insulinet den produserer.

Symptomer

Type II diabetes er noen ganger asymptomatisk. Type I og type II diabetes symptomer kan omfatte overdreven tørste, sult, tretthet, vekttap og dårlig sårtilheling.

Behandling, Type I Diabetes

Personer med type I diabetes må behandle deres tilstand med insulin. Trening og sunne måltider også hjelpe i behandlingen.

Behandling, Type II Diabetes

Type II diabetes behandles med livsstilsendringer som en godt balansert kosthold, mosjon, og glukose kontrollerende muntlige medisiner som repaglinid (Prandin) og glipizid (Glucotrol). Insulin kan være nødvendig hos personer med type II diabetes som ikke responderer på endringer i livsstil.

Advarsel

Ubehandlet diabetes kan føre til blindhet, hjerneslag, nyreproblemer og nerveskader.