Digidexo.com

Osteomyelitt for Jaw Treatment

Osteomyelitt oppstår når et bein blir infisert. Selv om osteomyelitt oftest oppstår i bein i bena, ryggen og bekkenet, kan det også påvirke kjeven. Osteomyelitt i kjeven er en sjelden tilstand som en gang hadde vært tenkt uhelbredelig, men fremskritt innen medisin gjøre tilstanden behandles. Det kan presentere seg i enten akutte eller kroniske former. Osteomyelitt er en alvorlig tilstand, og hvis riktig behandling ikke er søkt, kan det ødelegge dine bein.

Symptomer

Symptomene for personer med osteomyelitt i kjeven inkluderer smerte og ømhet, hevelse rundt kjeven, drenering i sinus hulrom, tap av tenner, utlading av pus og nekrotiske bein. Faktorer som kan føre til osteomyelitt inkluderer tobakk, anemi, virale infeksjoner og underernæring. Siden betingelsen oppviser symptomer som er vanlig i mange andre sykdommer, kan osteomyelitt være vanskelig å diagnostisere først. Hvis du har kronisk osteomyelitt, svekkende utmattelse er også svært vanlig symptom.

Diagnose

Hvis legen mistenker osteomyelitt, vil han bestille ulike tester før han kan gjøre en fast diagnose. Selv om en blodprøve ikke definerer en osteomyelitt diagnose, vil en høy grad av hvite blodceller indikerer at kroppen er bekjempelse av en infeksjon. Hvis osteomyelitt er avansert, vil en X-ray viser omfanget av skaden. Hvis du trenger et bedre bilde, kan legen anbefale en CT eller MR. Legen din kan også fjerne et stykke av din bein for en biopsi. Dette biopsi vil sjekke for belastningen av bakterier som har infisert bein.

Behandling

Oftest infeksjoner i kjeven er polymikrobielle muntlige flora slik at en diett av antibiotika brukes til å behandle infeksjonen. Du Legen kan foreskrive penicillin, klindamycin og metronidazol. Avhengig av graden av infeksjon, kan kirurgi være nødvendig. Legen din vil bestemme hvilken prosedyre som er best basert på skader forårsaket av infeksjon. Noen bein og vev kan trenge å bli fjernet, frakturer reparert og råtne tenner utvinnes. Du kan også være lurt å rådføre seg med en muntlig-maxillofacial kirurg for å se om ansikts gjenoppbygging er nødvendig.