Digidexo.com

Hva er Blære kirurgi?

Hva er Blære kirurgi?


Leger kan bruke blærekirurgi for å behandle pasienter med tidlig stadium blærekreft eller mer avanserte former av sykdommen. Blæren kirurgi kan brukes til å behandle urininkontinens når mindre invasive behandlingsformer som ikke har gitt tilfredsstillende resultater.

Tidlig Stage Cancer

Pasienter med små blæretumorer som ikke har invadert blæreveggen kan gjennomgå kirurgi for å fjerne svulsten, og en liten del av blærevevet, i henhold til de Mayo Clinic.

Invasiv kreft

Leger må kanskje fjerne en pasientens hele blæren i tilfeller hvor en svulst har invadert dype lag av veggen av blæren. En annen prosedyre utføres for å opprette en ny måte for pasienten å utvise urin fra kroppen.

Kunstig Urin Sphincter

Menn med en forstørret prostata eller prostatakreft kan ha et svekket urin-sphincter som kan bli assistert med en kunstig anordning som holder lukkemuskel urin lukket inntil pasienten presser en ventil for å slippe urin fra blæren, ifølge Mayo Clinic. Denne kunstige enheten er implantert rundt blærehalsen.

Sling Prosedyre

Leger kan bruke deler av pasientens eget vev for å lage en slynge som holder urinrøret lukket når en pasient hoster eller nyser.

Blære Neck Suspension

En kirurg kan kirurgisk suspenblærehalsen for å gi støtte til urinrør og blærehals.