Digidexo.com

Sentralstimulerende Vekttap

Sentralstimulerende midler er ofte funnet i vekttap narkotika, både reseptbelagte og over disk. De er også foreskrevet for kontroll av oppmerksomhet lidelser, som for eksempel ADHD (ADD) og oppmerksomhet Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD). Som navnet antyder, disse medikamentene stimulere nervesystemet i kroppen, forårsaker flere reaksjoner som kan føre til vekttap.

Appetitt undertrykkelse

Stimulerende midler føre til en undertrykkelse i appetitt. Mangelen på sult reduserer totale kaloriinntaket. Fordi vekttap oppstår når mindre kalorier forbrukes enn brent, dette fører til vekttap.

Økt metabolisme

Sentralstimulerende midler også påvirke stoffskiftet. De stimulerer kaloriforbrenningen, som igjen fører til vekttap når færre kalorier er tatt i enn kroppen forbrenner.

Økt energinivå

På grunn av nervesystemet stimulering, årvåkenhet og energinivået øke. Dette gjør det lettere å trene, eller å trene lenger. Denne økningen i aktivitet og kalori brenning fører til vekttap, særlig i kombinasjon med de appetitt undertrukkende og metabolisme øke effekten.

Betraktninger

Det er mange bivirkninger forbundet med sentralstimulerende midler. Søvnløshet, økt blodtrykk, hjertebank og økt hjertefrekvens er alle vanlige problemer med sentralstimulerende midler. Svimmelhet, besvimelse, paranoia og psykose er andre mulige bivirkninger. Flere alvorlige bivirkninger fra sentralstimulerende midler inkluderer hjerteinfarkt, slag, koma, respirasjonsdepresjon, akutt hypertensjon og beslag, samt død.

Advarsel

Det er utrygt å ta sentralstimulerende midler med visse medisinske tilstander. Disse forholdene omfatter hjerteproblemer, arytmier eller høyt blodtrykk. Ved hjelp av sentralstimulerende midler med disse forholdene øker sannsynligheten for alvorlige bivirkninger og død.