Digidexo.com

Er L-lysin Trygt?

Lysin, eller L-lysin, er en av de åtte essensielle aminosyrer, som er aminosyrer som ikke kan syntetiseres av kroppen og må leveres i dietten. Dette betyr at lysin ikke bare er sikre, men nødvendig.

Lysin

Aminosyrer er byggesteinene i proteiner, som letter funksjonene til en celle og er kodet av DNA. Mat kilder som rødt kjøtt, egg, fjærkre, soyabønner, vanlige bønner, torsk, ost og mange andre inneholder naturlig lysin, og kosttilskudd kan gi det også.

Betydning

Lysin er en viktig aminosyre i produksjonen av sener, brusk, bindevev og kollagen i benet.

Sikkerhet

Lysin er et trygt stoff med mindre du får i deg høye doser (mer enn 10 gram om dagen), som kan føre til kvalme, magekramper og diaré. Anbefalt dose er 500 mg to ganger daglig.

Nødvendighet

Uten lysin, kan helseproblemer som kalsium tap og osteoporose utvikle. Symptomene kan være tretthet, kvalme, svimmelhet, tap av appetitt, anemi, langsom vekst og reproduktive lidelser.

Fordeler

Lysin kan bidra til å forebygge osteoporose og behandle sår forårsaket av herpes. Fordi tilstander som depresjon, kroniske virusinfeksjoner, astma og lave nivåer av skjoldbruskkjertelhormoner er forbundet med ferdigproduserte nivåer av lysin, kan aminosyren en rolle i å bekjempe dem.