Digidexo.com

Hva er effekten av Gatorade?

Hva er effekten av Gatorade?


Gatorade oppsto med Florida Gators fotballag med mål om hydra spillere som tapt væske fra svette. Ifølge undersøkelser utført av Vanderbilt University, Gatorade forenkler væske absorpsjon raskere enn vanlig vann. Drikken erstatter også kalium og natrium tapt i Idrettsutøvere etter anstrengende sportslig aktivitet, gjenopprette elektrolyttbalansen. Karbohydratene i Gatorade, sukrose og glukose-fruktose, erstatte tapt sukker og gir energi.

Rapid Utvanning

Gatorade inneholder salt og en 6 prosent karbohydrat nivå. Denne spesielle andel av karbohydrat til elektrolytten fremmer rask fluid absorpsjon og resulterer i rask rehydratisering.

Når idrettsutøvere trene, har et volum av væske tapt fra blod, spesielt fra serum. Mindre blodvolum får hjertet til å slå raskere og for å pumpe den resterende blodtrykket med mer. Gatorade, ved å tilrettelegge rask rehydrering, senker hjerterytmen og blodtrykket mer enn vanlig vann gjør.

Natrium i drikken arbeider for å bevare og opprettholde kroppsvæsker, mens vann og kaffe økning vannlating og markeds vanntap. Saltet i Gatorade ikke bare forbedrer smaken, balanserer den med sitronsyre til å opprettholde en passende pH-verdi. Dette fører igjen til mer væskeinntak.

Elektrolyttbalansen

Svette tapper en idrettsutøver styrke, energi og utholdenhet. Det er elektrolyttene av natrium og kalium som er tapt i svette som opprørt delikat kjemiske balansen som trengs for optimal atletisk ytelse.

Gatorade erstatter disse elektrolyttene, gjenopprette elektrolyttbalansen til kroppen. Drikken hindrer en omveltning i den kjemiske balansen i idrettsutøvere som kan uskadeliggjøre dem under lek.

Karbohydrat Replacement

Når idrettsutøvere spille strenge sport de mister glukose, et næringsstoff som trengs for å holde opp sin energi.

Det er to karbohydrater i Gatorade. To sukker, sukrose og glukose-fruktose, gir energi til utøvere at rent vann ikke kan. Disse karbohydrater lar spillerne til å jobbe hardere og lengre og føler meg bedre enn om de drakk vann.

Begrenset til 6 prosent av drikken, Gatorade er karbohydrater også oppfordre rask væske absorpsjon. Hvis karbohydrater nå nivåer høyere enn 7 prosent, er absorpsjon avtatt. Gatorade, derfor har en sunnere effekt på idrettsutøvere og fremmer idrettsprestasjoner bedre enn fruktjuicer og andre sportsdrikke som overstiger dette nivået.