Digidexo.com

Hvordan utvikle høye buer

Hvordan utvikle høye buer


Fallen buer (også kjent som "flat fot" eller "pes planus") er en vanlig tilstand hos både barn og voksne. Involvering delvis eller total kollaps av den buede delen av foten bein, kan denne tilstanden føre til symptomer som smerter og ubehag i foten og ankelen. Ofte er det også en indikasjon på problemer med andre beinet leddene. Hvis du mistenker at du kan ha denne tilstanden, oppsøke en lege for å gi riktig behandling. Heldigvis finnes det flere måter du kan øke bue høyde.

Hvordan utvikle høye buer

Høye Arches Development

Skaff fottøy med tilstrekkelig bue støtte. Tennissko og kryss trenere er spesielt bra for å lindre smerte og ubehag forbundet med falne buer. Du bør også gjøre endringer i de skoene som ikke gir slik støtte, men som du må bære for arbeid eller andre grunner.

Bruk orthotic enheter som erke støtter og ortoser. Selv om dette krever noen innledende investering på din del, det kan gå en lang vei å lindre smerte og øke bue styrke.

Utfør øvelser som virker på fotbuemuskler. For eksempel gå i trapper med bare tær og ballen av foten berører trapp, slik at resten av foten henge utenfor trinnet. Også, gå i sand på stranden et par ganger i uken for å fremme bue styrke.

Få på en vanlig fysioterapi programmet. En lisensiert terapeut kan hjelpe stretch og styrke falne buer i en grad som din egen innsats ikke kan være i stand til å oppnå.

Tenk alternativer tilgjengelig for kirurgisk korreksjon av alvorlig falne buer. Prosedyrer inkluderer fusjon av ankel og fot bein, fjerning av bein spurs og sene overføringer.

Hint

  • Hvis du er en voksen i en tidlig fase for å bryte sammen buer (ervervet flatfoot), kan deretter hjem rettsmidler og styrke øvelser være mer effektivt enn hvis du er i fremskredne stadier av denne tilstanden. Barn som viser falne buer fra fødsel eller en tidlig alder kan være i mer presserende behov for korrigerende kirurgi.
  • Fallen buer kan være smertefullt og kan føre til kne, hofte og holdningsproblemer. Forbered deg på ubehag ved å ta smertestillende medisiner som inneholder paracetamol eller aspirin, og bruke is til kjedelig verkende ledd.