Digidexo.com

Symptomer på fasett felles leddgikt

De lumbale fasett leddene koble de enkelte bein som utgjør en ryggrad. Som en mekanisk hengsel av kroppen, er en fasett felles underlagt samme fare for artritt som alle andre ledd i kroppen. Fasett felles leddgikt produserer akutte symptomer som kan de differensiert fra nerveskader.

Identifikasjon

Fasett leddene er bein konfigurasjoner som forbinder ryggvirvler, eller skjelett regioner av ryggraden, for å danne en enkelt fungerende ryggsøylen. To fasett leddene, som ligger på baksiden av ryggraden, knytte hvert par av ryggvirvler. Som alle andre ledd i kroppen, tillater fasett felles bevegelse. Den er dekket med en spesiell brusk kjent som leddbrusk. Fasett felles leddgikt påvirker leddbrusk og bein av fasett leddene.

Akutte symptomer

Mange av de første symptomene på fasett felles leddgikt er akutt, og kan bare skje et par ganger i året. I begynnelsen stadier av fasett felles leddgikt, den som rammes vanligvis føler ubehag når bøyd bakover heller enn når du bøyer fremover. Personen kan også oppleve en mangel på fleksibilitet i ryggmuskulaturen gjennom en tilstand som kalles "vokter".

Differensiering fra nerveskade

Smerter forbundet med fasett felles leddgikt normalt sender nedover ryggraden og gjennom baken på baksiden av leggen. Sjelden forekommer smerten i fronten av benet, og gjør det sjelden reise til eller forbi kneet. Dette tillater en lege å skille fasett felles leddgikt fra en potensiell herniated plate eller et annet problem som involverer ryggmargen. Forhold som involverer skadet eller klemte nerver normalt utstråle smerter forbi kneet og ned til ankelen.

Joint Pain

Leger klassifisere smerten forbundet med fasett felles leddgikt som leddsmerter, som er mekanisk smerte. Det inkluderer ikke nummenhet eller prikking i huden forbundet med nerveforstyrrelser fordi lidelse er i den mekaniske felles av ryggraden. Mange mennesker med fasett felles leddgikt oppslags smerter oftere etter at de søvn, hvile eller bare ligge på ryggen over lengre tid.

Nerve Pain

Selv om fasett felles artritt har ingen nervesymptomer, kan nærværet av fasett felles artritt forårsake noen nerveskader. Leddgikt er kjent for å opphisse cellene ansvarlig for etableringen av beinmateriale. Derfor kan folk som lider av fasett felles leddgikt oppleve nerve symptomer i tillegg, fordi bein spurs skapt av leddgikt legge press på nervene i og rundt ryggsøylen. Dette betyr at i tillegg til den mekaniske smerte forbundet med fasett felles artritt, kan pasientene også oppleve symptomer på nervetrykket som nummenhet og skarp smerte utstrålende ned i benet.