Digidexo.com

Hva er forskjellene mellom Food Guide Pyramid & mypyramid?

Hva er forskjellene mellom Food Guide Pyramid & mypyramid?


Over tid endre folks ernæringsmessige behov, og US Department of Agriculture (USDA) oppdaterer sine kostanbefalinger for amerikanerne tilsvarende. USDA skapte Food Guide Pyramid å gi publikum et visuelt hjelpemiddel som de kan henvise. Når de ernæringsmessige retningslinjer endret, så gjorde pyramiden. I 2005 USDA introduserte mypyramid som en interaktiv mat veiledning system som vil gi amerikanerne til å tilpasse sin tilnærming når du velger en sunnere livsstil.

Matvaregruppene

Den gamle Food Guide Pyramid hadde seks matvaregrupper - oljer og søtsaker, frukt, grønnsaker, melkeprodukter, kjøtt og korn - stablet i rekkefølgen av betydning. Oljer og søtsaker var på toppen fordi folk er ment å bruke dem med måte. Korn utgjør basis av menneskets diett, slik at de består av pyramiden. Mypyramid endret strukturen og sette alle matvaregrupper ved siden av hverandre. Den nye pyramiden navn korn, grønnsaker, frukt og proteinrik mat. Det nevner ikke oljer og søtsaker delen.

Protein Foods

The Food Guide Pyramid gruppert kjøtt, fisk, fjærkre, egg, nøtter og tørket bønner i ett segment, selv om folk bare forkortet navnet til kjøtt gruppen. Mypyramid endret maten gruppens navn til proteinrik mat gruppe, fordi alle de anbefalte matvarer er en god kilde til protein. USDA anbefaler at folk prøver å velge magert kjøtt og forberede dem på en helsebevisst måte. Den oppdaterte pyramiden antyder også forbrukere velger fisk, nøtter og frø i stedet for kjøtt eller fjærfe fordi de inneholder sunne oljer.

Porsjoner

En forskjell mellom mypyramid og Food Guide Pyramid er at mypyramid baserer sine serveringsforslag på en persons alder, kjønn og nivå av fysisk aktivitet. Dessuten gir den USDA mypyramid sin serveringsforslag i gram. The Food Guide Pyramid ga brukere porsjoner i kopper. De serverer størrelser for mypyramid er veldig løs retningslinjer, mens Food Guide Pyramid hadde mer rigide standarder, og USDA ikke skille porsjoner for ulike mennesker.

Seafood

The Food Guide Pyramid ikke anbefale en matvaregruppe alternativet over en annen. Det bare oppfordret folk til å velge en mager, rå eller usøtet produktet. Mypyramid imidlertid anbefaler at folk spiser lav-fett eller ingen fettprodukter og sjømat i stedet for magert kjøtt og fjærkre. Mens USDA gjenkjenner bekymring over mulige helserisikoen forbundet med konsum av sjømat, for eksempel kvikksølvforgiftning, Retningslinjene slår fast at folk kunne ha nytte av to porsjoner fisk per uke.