Digidexo.com

Spinal stenose hos barn

Spinal stenose er innsnevring av den sentrale spinalkanalen. Det er relativt sjelden hos barn, selv om det av og til dukker opp i ungdom. Oftest denne tilstanden er funnet blant eldre individer, særlig i senere år som degenerativ ryggsykdom blir en vanlig sykdom. Barn og unge med denne tilstanden er ofte diagnostisert gjennom bruk av MR eller myelogram studier. Ofte denne tilstanden er savnet hos barn fordi det er relativt sjeldent i denne alderen.

Årsaker

Ifølge Providence Sacred Heart medisinske senter og barnesykehus, den primære årsaken til spinal stenose hos barn er herding av skivene som fungerer som støtdempere mellom vertebra langs ryggraden. Vanligvis skjer dette som en person aldre, men hos barn, kan det være på grunn av den tidlige utviklingen av leddgikt. Stenose vises når innsnevring av spinalkanalen når omtrent 30 prosent.

Hvem får det

Vanligvis er spinal stenose betraktet som en tilstand som oppstår hos eldre eller eldre individer. Det er sjelden hos barn, men av og til dukker opp i ungdom. Providence Sacred Heart medisinske senter og Children Hospital antyder at å opprettholde en sunn vekt og gode nivåer av fysisk aktivitet kan bidra til å unngå spinal stenose uansett hva en persons alder. Satsene for forekomsten er ca fem i hver 10.000 individer.

Symptomer

Det vanligste symptomet på spinal stenose hos barn er smerte. Ifølge Providence Sacred Heart medisinske senter og barnesykehus, er graden av smerte stor grad avhengig av hvor langs ryggsøylen stenose oppstår. Smerte kan stråle ned armer og ben og muskelsvakhet er ikke uvanlig. I mange tilfeller kan barn klager over å føle smerte som stråler fra ryggen og ut til sine lemmer.

Diagnose

Det er flere måter som spinal stenose hos barn er diagnostisert. Providence Sacred Heart medisinske senter og Children Hospital viser at vanligvis leger ta en grundig fysisk eksamen og røntgenbilder. En MR eller CT scan kan også bestilles hvis x-ray viser at det er redusert plass mellom ryggvirvlene, noe som sterkt antyder spinal stenose. En myelogram test kan også bli utført i hvilke et fargestoff oppløsningen blir injisert og følges gjennom ryggmargen.

Behandling

Den mest konservative behandling for å løse spinal stenose smerter hos barn er forskrivning av antiinflammatoriske legemidler, ifølge Providence Sacred Heart medisinske senter og barnesykehus. Andre behandlinger kan omfatte fysioterapi og modifikasjoner til fysiske aktiviteter for å imøtekomme for smerte for bestemte typer bevegelser. I ekstreme tilfeller av spinal stenose hos barn, kan kirurgi være anbefalt å åpne plass i ryggsøylen å imøtekomme ryggmargen og redusere trykket. Imidlertid er kirurgi anses å være en siste utvei behandlingsmulighet.