Digidexo.com

Hvordan behandle HPV & Partner

Humant papillomavirus (HPV) er en seksuelt overført infeksjon. Noen mennesker som har denne infeksjonen viser ingen symptomer fordi deres immunforsvar bekjemper den av effektivt. Viruset påvirker huden og slimhinnene rundt underlivet som fører til vekst av myk, kjøtt blomkål-lignende vorter. Personer som har HPV kan utvikle disse vortene. Det finnes ingen kur for HPV, men det finnes behandlinger for sine symptomer.

Hvordan behandle HPV & Partner

Hvordan behandle HPV & Partner

•  Informer dine seksualpartnere din HPV status hvis du er positiv og råder dem til å få testet og søke behandling hvis de er positive for HPV.

•  Gå for vanlige celleprøver dersom du har HPV, men viser ingen symptomer. HPV kan føre til livmorhalskreft. Vanlige celleprøver kan oppdage tidlige forandringer i livmorhalsen som resulterer i rask behandling og forebygging av livmorhalskreft.

Bruk pasienten påføres medisiner hvis du har synlige symptomer på HPV eller kjønnsvorter. Podophyllotoxin, Imiquimod og Cidofovir gel er tålmodige anvendt medisiner for HPV. Bruke dem til kjønnsvorter, hvis du har dem, som foreskrevet av legen din.

Snakk med legen din om lege brukt medisiner og prosedyrer for behandling av kjønnsvorter. Kryoterapi, podophyllin harpiks, trikloreddiksyre, bichloroacetic syre, interferon alfa-2b, electrodesiccation, kirurgi, og infrarød koagulering er behandlinger for genital warts som kan utføres kun av lege. Spør legen din for å gi deg den behandlingen som er riktig for deg.