Digidexo.com

Hva er bedre for deg, en grønnsak eller frukt?

Grønnsaker er mer næringsstoff tett

Hvis frukt og grønnsaker blir sammenlignet på grunnlag av disse er de mer nærings tette, grønnsaker fremstå som vinner. Grønnsaker inneholder både et bredere utvalg og en høyere mengde næringsstoffer enn frukt gjøre. Dette skyldes i stor grad den måten at grønnsaker vokse. Grønnsaker vokser vanligvis enten i jord eller nær jorden, og de er mottakere av mange jord mineraler og næringsstoffer som frukt ikke har.

Frukt Tilbud Næringsstoffer

Frukt kan ikke tilby like mange næringsstoffer som grønnsaker gjør, men de er fortsatt et viktig tillegg til en godt avrundet kosthold. Frukt er ofte høy i essensielle vitaminer som vitamin C, og mange frukter er fulle av fiber som kroppen trenger for å fungere på sitt beste. Frukt tilbyr også den potensielle fordelen av å ha mer kalorier enn grønnsaker, som kroppen ikke trenger for å overleve.

Bottom Line

Mens grønnsaker kan ha æren av å være mer næringsrik enn frukt, begge er nødvendige i et velbalansert kosthold. Den Harvard School of Public Health sier "De fleste bør satse på minst ni porsjoner (minst 4 ½ kopper) av grønnsaker og frukt om dagen." Frukt og grønnsaker er både nødvendig for optimal helse.