Digidexo.com

Er et blussende rød i ansiktet et tegn på høyt blodtrykk?

Høyt blodtrykk (hypertensjon) forekommer når blodtrykket er 140/90 gjennomgående eller høyere i flere måneder. Den øverste nummeret (systolisk trykk) representerer mengden kraft i arteriene når hjertet slår. Den nederste rekke (diastolisk trykk) er kraften av blod på blodårene, mens hjertet hviler.

Funksjoner

Hypertensjon er referert til som "silent killer" på grunn av fravær av merkbare symptomer før sykdommen har utviklet seg tilstrekkelig til å nå farlige nivåer.

Identifikasjon

En rød, blussende ansikt, pågående hodepine, svimmelhet, tretthet, tåkesyn, urolig mage, kortpustethet, neseblod, hyppig vannlating, hjertebank, og øresus kan være tegn på høyt blodtrykk. Disse symptomene kan være subtile, men de bør tas på alvor.

Effekter

Ifølge National Institutes of Health, kan ubehandlet hypertensjon føre til hjerneslag, nyresvikt, hjerteinfarkt og hjertesvikt.

Advarsel

Pasienter som opplever symptomer på hypertensjon bør få blodtrykket kontrolleres umiddelbart. Hodepine som ikke vil gå bort og kortpustethet er begge symptomer som kan bety et behov for umiddelbar legehjelp.

Forebygging / løsning

Behandling av hypertensjon kan oppnås ved å arbeide med en lege som vil overvåke blodtrykket mens skreddersy medisiner til pasientens individuelle behov. Kosthold, mosjon, slutte å røyke, og redusere alkoholforbruket er endringer i livsstil som kan ytterligere forbedre blodtrykket.