Digidexo.com

Gass og oppblåsthet Symptomer

Gass og oppblåsthet Symptomer


Gass og oppblåsthet skjer med oss ​​alle på et eller annet tidspunkt. Kjenne symptomer samt vite hvordan man skal unngå det kan lindre noen av ubehag hvis du skulle finne deg selv opplever ubehag og eller forlegenhet av å ha gass eller oppblåsthet. Hvordan det påvirker hver person varierer basert på kosthold og andre helsemessige forhold.

Årsaker

Er dannet gass når maten er brutt ned under fordøyelsesprosessen og oppstår både i magesekken, øvre og nedre tarm. For mye gass bygge opp faktisk utvider magen i ofte ubehagelig og smertefulle måter, og er kjent som oppblåsthet. Gass kan også forekomme og bygge opp når luftoverskudd innføres i magesekken eller dersom spenningsnivåene øker.

Symptomer

Oppblåsthet er lagt merke til av ubehagelig tetthet i magen regionen kombinert med smerter både skarp og kjedelig. Noen individer opplever smerten kun når du forsøker å bevege seg på bestemte måter og stoppe midt bevegelse fordi stretchy følelsen er for smertefullt. Raping oftere enn normalt, og passerer gass oftere i en gitt periode indikerer også at det kan være en opphopning av gass i systemet ditt.

Diet

Matvarer er de vanligste årsakene. Kjente matvarer for å forårsake gass og deretter mulig påfølgende oppblåsthet inkludere fet mat, som er kjent for å forårsake forsinkelser i fordøyelsesprosessen, stivelsesholdige stoffer og sukkerholdige matvarer. Sukker feeds naturlig gjær som lever inni tarmen og gjær deretter fordriver gass tilbake i systemet som resultat.

Forebygging / Solutions

Vurdere å unngå å spise bønner, kål, godteri og brus. Prøv ikke å drikke med sugerør som det kan introdusere ekstra luft i magen. Tygge saktere å hjelpe fordøyelsesprosessen. Redusere stressnivået når det er mulig. Ikke hold tilbake raping eller passerer gass for lenge, da dette kan videre føre bygge opp og ubehag.

Advarsel

Gass og oppblåsthet kan også være forårsaket av mer alvorlige helsemessige forhold som røyking, en infeksjon i tarmen, en intestinal blokkering, eller irritabel tarm syndrom. Noen forhold som er laktoseintolerante også bringe på tilfeller av skarp gass og oppblåsthet som laktose i meieriprodukter kan ikke behandles av kroppen hos noen individer. Pass på å drikke rikelig med vann hver dag som forstoppelse er ledsaget av gass og oppblåsthet. Sjekk med legen din hvis symptomene ikke avtar eller du merke en økning i symptomer som synes unormal til deg. Også spørre din lege eller apotek dersom noen medisiner du tar eller vurderer å ta er kjent for å føre til at gass eller oppblåsthet. Oppsøk lege dersom symptomene er feber, kvalme og oppkast, eller rektal smerte.