Digidexo.com

Herpes Symptomer på hjernehinnebetennelse

Infeksjon med både herpes simplex virus og andre herpes-virus kan føre til hjernehinnebetennelse. Denne tilstanden fører til hevelse av hjernehinnene, som er de kning av hjernen og ryggmargen. Selv om det ikke er den mest vanlige manifestering av disse infeksjoner, kan viral meningitt forårsaket av herpesvirus være en alvorlig tilstand.

Oversikt

Ifølge Centers for Disease Control and Prevention (CDC), er viral meningitt den ledende årsak til hjernehinnebetennelse. Generelt, viral meningitt - inkludert den som forårsakes av herpes-virus - fører til mindre alvorlige symptomer og er mindre farlig enn den som forårsakes av bakterier.

Årsaker

Infeksjon med tre ulike herpesvirus kan føre til hjernehinnebetennelse. Disse inkluderer: herpes simplex virus-2 (HSV-2), viruset er ansvarlig for de fleste tilfeller av genital herpes; varicella-zoster virus (VZV), som forårsaker vannkopper og helvetesild; og Epstein-Barr virus (EBV). Fordi herpesvirus kan bli latent og ikke forårsake symptomer på lang tid, kan utvikle mennesker herpes meningitt på et tidspunkt lenge etter infeksjon med herpesvirus. Ifølge styret i Health Promotion and Education (DHPE), er det noen ganger umulig å identifisere hvilke virus som forårsaker hjernehinnebetennelse symptomer.

Vanlige symptomer

Virus forårsaker meningitt fører til en felles gruppe av symptomer. Videre CDC rapporterer at symptomene på viral og bakteriell meningitt er like, så behandling bør søkes raskt. CDC rapporterer følgende symptomer: spedbarn har feber, blir irritabel, ikke ønsker å spise og er vanskelig å våkne opp; mens barn og voksne kan oppleve en høy feber, sterk hodepine, stiv nakke, lysfølsomhet, tretthet, kvalme og oppkast, samt tap av appetitt.

Contagiousness

Hjernehinnebetennelse er ikke smittsom, men virus som forårsaker det kan være. HSV-2 er fordelt hovedsakelig gjennom nærkontakt eller bruk av delte artikler som håndklær og kan spre seg selv fraværet av et utbrudd. VZV er bare smittsomt under et utbrudd, og bare til folk som aldri har hatt vannkopper. De fleste mennesker har vært utsatt for Epstein-Barr av voksenlivet, og kan ikke bli smittet igjen.

Behandling

Som med mange andre virus forhold, finnes ingen spesifikk behandling som kan målrette herpes viral hjernehinnebetennelse spesielt. Ifølge Washtenaw County Public Health, leger anbefaler generelt hvile, væskeinntak og administrasjon av feber redusering og smertestillende.