Digidexo.com

Hva er effekten av Dexedrine?

Dexedrine er merkenavnet for dextroamphetamine sulfate, et reseptbelagt legemiddel som brukes til å behandle narkolepsi og oppmerksomhet Deficit / Hyperactivity Disorder (ADHD). Dexedrine er et sentralstimulerende, noe som betyr at det øker energi i folk som tar den. Effektene av Dexedrine kan også omfatte økt oppmerksomhet og redusert hyperaktivitet hos personer med ADHD. Dexedrine er klassifisert som et Schedule II kontrollert stoff, fordi det kan føre til avhengighet.

Funksjon

Dexedrine virker på sentralnervesystemet til å stimulere deler av hjernen som forårsaker symptomer på narkolepsi og ADHD. Det skaper våkenhet hos personer med narkolepsi og hjelper symptomer på ADHD, inkludert dårlig oppmerksomhet span, mangel på oppmerksomhet til detaljer, hyperaktivitet, eller overdreven snakker. Dexedrine er i et felt av sentralstimulerende midler som brukes til å behandle disse lidelsene.

Funksjoner

Dexedrine kommer i kapsler fra 5 mg. til 15 mg. Fordi dens hurtigvirkende naturen kan bidra til økt toleranse, kan leger også foreskrive en utvidet-release form for Dexedrine.

Side Effects

Dexedrine kan føre til avhengighet. Andre typiske bivirkninger inkluderer overdreven rastløshet og søvnløshet. Mange legemidler, inkludert antidepressiva og antihistaminer, kan samhandle med Dexedrine, så det er ekstremt viktig for folk som er foreskrevet Dexedrine å snakke med sine leger om alle medisiner de tar, inkludert over-the-counter medisiner, vitaminer og urter.

Betraktninger

Som alle sentralstimulerende midler, kan Dexedrine føre til vanedannende oppførsel, inkludert å ta mer enn foreskrevet dose. Kronisk overforbruk av Dexedrine kan føre til overdoser, noe som kan identifiseres av rastløshet, skjelvinger, forvirring og hallusinasjoner. RxList rapporterer at slag, hjerteinfarkt og psykose er rapportert hos personer som tar Dexedrine og andre sentralstimulerende midler.

Advarsel

Dexedrine bør ikke brukes av personer som har hjertesykdom, høyt blodtrykk eller glaukom; personer som har en historie med narkotika eller alkohol misbruk eller agitasjon; kvinner som er gravide eller ammer; eller barn under 3 år.