Digidexo.com

Må Vekttap & Exercise Forbedre Insulin Sensitivity?

Forstå sammenhengen mellom mosjon, vekttap og insulin sensitivitet er nøkkelen til effektivt å administrere din vekt. Som den primære transport hormon i kroppen din, er insulin en av de viktigste faktorene som bestemmer om alle måltider blir lagret som fett eller ikke. Heldigvis er insulin et hormon hvorpå du kan trene ganske rigid kontroll. Hvis du skulle lure på om de beste måtene å maksimere effekten av insulin på kroppen din, og dermed fører til bedre fysisk form, kom deg til rett sted.

Om Insulin

Insulin er den primære lagringshormon i kroppen din. Insulin blir vanligvis produsert i respons til forhøyede blodsukkernivåer, noe som skjer etter inntak av karbohydrater. Mengden insulin frigjøres står i forhold til de overskytende mengder sukker i blodet. Insulin deretter kommer inn i blodet, "samle" den flytende glukose og skyt det inn enten muskel eller fettceller. Der energien er skytteltrafikk inn i muskelcellene, er det brukt for vev reparasjon formål og er effektivt "brukt opp". Der det er skytteltrafikk inn fettceller, blir det lagret for senere bruk, noe som resulterer i adipose (fett) vev akkumulering.

Insulinfølsomhet og Du

Hvor insulin release opptrer i store mengder for ofte, vil kroppens celler slutt downregulate deres følsomhet for insulin. Dette innebærer at legemet vil ha til å produsere mer insulin for å frembringe den samme effekt. Hvis venstre ukontrollert, vil dette back-og-tilbake prosessen til slutt utvikle seg til diabetes. Som et praktisk eksempel, hvis du noensinne har kjent noen som kunne spise stivelsesholdige karbohydrater hele dagen lang og aldri opp i vekt, at personen var trolig svært insulin sensitiv --- kroppen hans var svært effektiv på å bruke insulin.

Insulinfølsomhet og vekt

Gjentatte og langvarig insulin toppene er ikke den eneste måten at kroppen din kan bli mindre sensitive for effektene av insulin. Vektøkning (spesielt fett gevinst) er en annen gjerningsmann som kan tvinge kroppen til å ringe en uforholdsmessig mengder insulin for å regulere blodsukkeret. Ettersom kroppen akkumuleres flere og flere overskytende fettvevet, blir det mer og mer vanskelig for insulin til å trenge inn i disse cellene for å levere eller lagre glukose. Motsatt, jo slankere du er, jo mer insulin sensitiv du vil bli.

Insulinfølsomhet og trening

Relativ magerhet ikke er den eneste bestemmende faktor. Anfall av trening også spille en rolle i å bestemme forbigående insulinfølsomhet. I tiden etter langvarig trening (enten cardio eller styrketrening), klargjør kroppen selv for reparasjon, bli midlertidig mer insulinfølsomhet og skyt de aller fleste av næringsstoffene i blodet til musklene, i stedet for å lagre det som fett. Dermed er etter trening en av de få gangene du ønsker å øke insulinnivået, så vil det hjelpe kroppen din igjen.

Betraktninger

Tar en aktiv tilnærming til gunstig manipulere insulinfølsomhetsnivåer er ett stort skritt mot å oppnå bærekraftig vektkontroll. Den enkleste måten å oppnå dette målet er å holde seg til en lavere-carb diett for hvert måltid bortsett fra den ene umiddelbart etter treningsøktene. I løpet av dagen, bare spise karbohydrater som kommer fra frukt og grønnsaker. Etter treningen, når kroppen din er primet til å bruke insulin for positive formål, forbruker en høyere-carb måltid sammen med noen protein for å maksimere fordelene. Etter denne tilnærmingen vil hjelpe deg å gå ned i vekt, noe som ytterligere øker insulinfølsomhet og eskalerende fordelene.