Digidexo.com

Slik Lavere Eye trykket naturlig

Høy trykk i øyet, også kjent som okulær hypertensjon, er en vanlig tilstand hos personer over 40, karakterisert ved væskeavløp for langsomt fra øyet. Venstre ubehandlet, høyt trykk i øyet kan føre til glaukom. Glaukom forårsaker permanent skade på synsnerven og begrenser sidesynet. Besøk din øyelege minst annethvert år for å ha øyet trykktestes. Hvis du er diagnostisert med høyt trykk i øyet, kan flere endringer i livsstil lindre denne tilstanden før synet ditt er berørt.

Slik Lavere Eye trykket naturlig

•  Øke sunn væskeinntak. Nipp 8 til 10 glass av sunne væsker ofte hele dagen for å holde tilstrekkelig hydrert. Unngå sukkerholdige, koffeinholdige, kullsyreholdige og alkoholholdige drikkevarer for å unngå dehydrering. Forbruker store mengder væske i løpet av kort tid vil også øke trykk i øyet.

Legg ved en livlig 20 minutters gange, svømming eller sykling i din daglige rutine. Ifølge Johns Hopkins University Wilmer Eye Institute, vil regelmessig aerob trening bidra til å redusere trykk i øyet med opp til 25 prosent over tid, samt blodtilførselen til synsnerven og netthinnen. Visse høy effekt aerobe aktiviteter som løping, men er kjent for å øke trykk i øyet.

Øvelse øynene dine. Timer stirrer på dataskjermen eller TV-apparatet er ikke bidrar til øyehelse. Begrens tiden foran hver for å gi øynene litt hvile. Periodevis lukker øynene eller rotere dem i sirkler for å gjenopprette energi og øke sirkulasjonen av blod til øynene. Dette vil bidra til å drenere overflødig væske, giftstoffer og lunger.

håndtere stress. Stress er i stand til å øke trykk i øyet med så mye som 10 mm. Stress-reduserende aktiviteter som tai chi, yoga, visualiseringsteknikker og meditasjon er gode eksempler på stress-reduserende øvelser som kan ha en positiv innvirkning på trykk i øyet.

Spis en balansert diett rik på friske grønnsaker og frukt. Ifølge Natural Eye Care Encyclopedia, vitamin C og Ginkgo biloba lavere trykk i øyet med så mye som 5 til 7 mm ved å redusere betennelser, redusere væskeproduksjonen og øke sirkulasjonen av blod til øynene. Den Glaukom Research Foundation har imidlertid fastslått at de studier som er gjort til nå er ikke tilstrekkelig nok til å støtte disse påstandene. Kosttilskudd som vitamin C og E, omega-3 fettsyrer og beta karoten gjør bidrar til å beskytte synsnerven fra skade. Unngå bearbeidet mat med kunstige søtningsmidler, MSG, korn, flerumettede vegetabilske oljer og raffinert sukker.

Hint

  • Skulle alternative metoder ikke lykkes i å senke øyetrykk, er det en rekke medisiner som enten bidrar til å drenere øyet væske, eller føre til at øyet å produsere mindre av det. Det er også minimalt invasiv kirurgi som vil drenere væske for å redusere trykket.
  • Mens høyt trykk i øyet er en av de viktigste risikofaktorene for glaukom, betyr det ikke nødvendigvis føre til at øyesykdom. En persons evne til å håndtere høyt trykk i øyet og dens virkninger varierer fra individ. Derfor kan pasienter med lav trykk i øyet fortsatt utvikle glaukom. Ekstremt høyt trykk i øyet alene kan føre til varierende grader av synstap, inkludert blindhet. Det er viktig å planlegge rutinemessige besøk med helsepersonell for å overvåke trykk i øyet.