Digidexo.com

Fordeler med goji bær

Goji bær kommer fra Himalaya og har vært brukt i tusenvis av år av herbalists i Kina, Tibet og India. Bærene er sagt å hjelpe syn, beskytte leveren, forbedrer blodsirkulasjonen og øke immunforsvar. Kjent i Asia som wolfberries, de er en stadig mer populær mat i Vesten. De er tilsvarende i form og tekstur til rosiner, og har en svakt søt og sur smak som er noe skarp.

Hvordan spise goji bær

Goji bær er spist rå, brygget til en te, lagt til kinesiske supper, eller gjort om til flytende ekstrakter i tradisjonell kultur. De er ofte lagt til ris congee, og brukes med kylling eller svinekjøtt, grønnsaker og andre urter i kinesisk tonic supper. Det finnes også ulike viner som inneholder en blanding av druevin og goji bær.

I Vesten, de kommer i juice form, tørket og selv i snack elementer som trail mix med nøtter og rosiner. Goji bær er høy i vitamin C, kan sammenlignes med mange sitrusfrukter og jordbær.

Bruker av bær

Både i Europa og USA, goji bær har vært tungt markedsført de siste årene som har sterke anti-aging effekter, samt å være en antioksidant, viktig i ulike kroppsfunksjoner. Det er ikke mye vitenskapelig forskning på bærene, selv om et par studier har vist mulige potensielle fordelene mot hjerte-og inflammatoriske sykdommer, samt grønn stær og makuladegenerasjon. De kan også ha noen anti-cancereffekter, og hjelper til å modulere immunsystemet.

Helse Fordeler

I likhet med andre frukter, goji bær har mange vitaminer og mineraler som er bra for helsen din. De er en rik kilde for kalium, og lave nivåer av kalium kan forstyrre hypofyse funksjon, som frembringer vår veksthormon. De er også en rik kilde for aminosyrer, som fremmer produksjonen av veksthormonet.

Inntil det er mer forskning, er det beste løpet for å inkludere goji i et balansert kosthold kombinert med trening. Ikke forvent disse bærene til å kurere kreft eller erstatte et besøk til legen.

Forskning

Det meste av forskningen på bærene har blitt gjort i Kina, og noen fordeler for immunforsvaret har blitt identifisert. I 1988 gjennomførte Beijing Nutrition Research Institute ut ernæringsmessige sammensetningen studier av goji bær. Deres funn viste at bær inneholder et stort spekter av vitaminer, mineraler, proteiner, aminosyrer, essensielle fettsyrer, og helsebringende fytokjemikalier.

Tradisjonelt har goji bær blitt ansett i Asia som en sterk seksuell tonic. De har også blitt brukt i Asia for behandling av diabetes, som regulerer høyt blodsukker, og i behandling av fordøyelsesproblemer som magesår og irritabel tarm syndrom.

Hvor kjøpe goji bær

Mange helsekostbutikker har produkter, inkludert juice, snacks, pakker av tørkede bær. Elektroniske leverandører har mangedoblet, og du kan kjøpe de fleste former der.

Goji bær vokse i Kina, men i det minste noen av de trær der er sprayet med DDT.
Bær fra Tibet er generelt vokst uten bruk av kjemikalier og vill høstet i sitt naturlige økologiske miljøet, som noen kunder foretrekker tross for høyere priser.