Digidexo.com

Kan Adrenal kreft bli kurert?

Binyrene er viktige kjertler som ligger på toppen av nyrene. Disse spesialiserte kjertler lage hormoner som kortisol. Disse kjertlene kan også være sårbare for adrenal kreft. Heldigvis gir moderne teknologi en kur for denne dødelige sykdommen.

Kirurgisk Cure

Adrenalektomi er den eneste komplette kur for adrenal kreft. En adrenalektomi innebærer fjerning av binyrene eller tidlig stadium svulster fra binyrene. Forut for en adrenalektomi, vil en lege undersøke muligheten for metastaser (spredning av cancer til andre deler av kroppen). Hvis kreften har spredd seg, kan ytterligere kirurgi være nødvendig. Alt dette avhenger av stadium av kreft og legen. Hvis kreften er i tidlige stadier, kan en adrenalektomi fjerne kreftceller fra kroppen. De fleste operasjoner kan utføres via laparoskop. En fiberoptisk visning kokekaret settes inn i et lite innsnitt; rammen blir brukt til å fjerne små tumorer. For fullstendig fjerning eller fjerning av svulster flere, er et større snitt nødvendig sammen med manuell operasjon.

Andre behandlinger

Kjemoterapi er en medisinsk fremgangsmåte for å bruke kjemikalier for å drepe kreftceller. Kjemoterapi er en palliativ behandling for adrenal kreft, men ikke en kur. Kjemoterapi er bare nødvendig hvis kreften har spredt seg til andre deler av kroppen. Kjemoterapi anvendes i forbindelse med operasjoner for å fjerne tumorer eller for å krympe tumorer før fjerning.

Strålingsterapi, bruk av høyfrekvent energi for å drepe kreftceller, blir brukt på samme måte som chemotherapy-- å lindre symptomene på avansert stadium adrenal kreft eller i forbindelse med kirurgi.

Mitotane er en spesiell, ny medikamentell behandling for ubrukelige adrenal kreft. Oncologychannel.com sier at 20 prosent av pasientene som bruker Mitotane reagerer positivt med en reduksjon av kreftceller.

Tilleggsinformasjon

Adrenal kreft, men ekstremt farlig, er en helbredelig sykdom. Nøkkelen til å behandle noen kreft er tidlig oppdagelse. De fleste tilfeller av adrenal sykdom oppdages på grunn av symptomene på overskytende hormonproduksjon som oppstår på grunn av svulster på binyrene. Virilisering, plutselig utvikling av mannlige egenskaper i en kvinne, er forårsaket av for mye testosteron produksjon fra binyrene. Disse trekkene kan medføre dypere stemme og overflødig hår vekst. Feminisering, plutselig utvikling av kvinnelige egenskaper i en mann, er forårsaket på grunn av overflødig østrogen produksjon. Forstørring av bryster og en høyere talende stemme er symptomer. For en detaljert liste over symptomer, se Resources. Hvis du opplever noen av disse symptomene, bør du kontakte legen din med en gang.