Digidexo.com

Hva regnes som en feber i et spedbarn?

En feber er vanligvis et tegn på at kroppen jobber med å bekjempe en infeksjon. Selv om feber er en vanlig del av å være et spedbarn, kan det noen ganger være farlig, så det er viktig å vite når du skal ringe legen om barnets temperatur.

Temperatur på en Fever

The American Academy of Pediatrics anser en rektal temperatur på 97 til 100,4 grader å være normal for et spedbarn; noe høyere betyr barnet ditt har feber.

Feber i små babyer

En feber er spesielt farlig for babyer yngre enn fire måneder, som kan utvikle alvorlige infeksjoner som kroppen ikke kan kjempe på riktig måte, sier Dr. Spock. Ring babyens lege hvis feberen er 100,4 eller høyere i denne alderen.

Når skal ringe legen

Legen bør varsles hvis din 4 til 6 måneder gamle har feber over 101 grader eller spedbarn over 6 måneder har en temperatur på 103 grader, anbefaler Babycenter.

Viktigheten av et termometer

Mens febrilsk babyer vanligvis føles varm å ta på, alltid ta sin temperatur for å være sikker; små babyer kan ikke kontrollere kroppstemperaturen svært godt og kan bli varm etter å ha blitt samlet i lag med klær eller etter hud-til-hud kontakt.

Betraktninger

Husk at feber er ikke den eneste indikator på at barnet ditt er ikke godt; tap av appetitt, irritabilitet, tretthet og andre atferdsendringer kan være tegn på sykdom, så ikke nøl med å ringe legen din hvis du er bekymret.