Digidexo.com

Myoklone Anfall Symptomer

Myoklone anfall er en av mange typer anfall som kan påvirke mennesker med epilepsi. Epilepsi, som kalles et anfall lidelse, oppstår når hjernen produserer unormale overspenning i elektrisk aktivitet. Myoklone anfall har svært forskjellige tegn og symptomer som tillater dem å bli identifisert gjennom en EEG, en test som registrerer hjernebølgeaktivitet - eller noen ganger gjennom enkel observasjon alene. Myoklone anfall forekommer i flere typer anfallslidelser og kan ha ulike egenskaper.

Generaliserte anfall

Beslag faller inn i to kategorier: partiell og generalisert. Myoklone anfall er generaliserte anfall. Generaliserte anfall oppstår når begge halvkuler av hjernen er involvert. Myoklone anfall er videre preget av ekstremt korte rykk som føles som en plutselig elektrisk støt. Mesteparten av tiden, er de bilaterale (påvirker begge sider av kroppen) og varer bare et par sekunder. Mens noen ganger vil det være bare en, kan mange skje innen kort tid.

Juvenille myoklon epilepsi

Juvenil myoklon epilepsi (JME) er en svært vanlig form for anfall lidelse, bestående av syv prosent av alle epilepsi tilfeller. JME kan oppstå mellom sen barndom og tidlig voksen alder, men vanligvis starter i puberteten. Symptomer på JME inkluderer krampetrekninger i nakke, skuldre og overarmer. Beslag vanligvis skje kort tid etter at en person først våkner om morgenen. JME kan kontrolleres med medisiner, er imidlertid generelt for behandling levetid. De med JME ikke lider intellektuell underskudd som et resultat av deres tilstand.

Lennox-Gastaut syndrom

Myoklone anfall kan være en funksjon av Lennox-Gastaut syndrom. Dette syndromet er sjelden og forekommer vanligvis hos barn mellom to og seks år som har en forhåndsdefinert hjerneskade. Om lag 75 til 95 prosent av barn med Lennox-Gastaut syndrom har mental svekkelse og til slutt krever langsiktig omsorg som de blir voksne. Myoklone anfall hos barnet med Lennox-Gastaut involvere nakke, skuldre, overarmer og ansikt. De beslag er sterkere enn de som er nevnt i JME og er vanskelige å styre, selv med medisinering.

Progressiv myoklon epilepsi

Progressiv myoklon epilepsi (PME) innebærer symptomer på både myoklone anfall samt tonisk-kloniske anfall - de som vanligvis resultere i bevisstløshet. Dette er en sjelden lidelse som vanligvis er arvelig i naturen og kan oppstå i barndommen eller godt inn i voksenlivet. I tillegg til lidelser myoklone anfall, kan ustøhet og muskelstivhet også være tilstede. Mental visus avtar over tid. Medisinsk behandling av denne type myoklon epilepsi involverer mange typer medisiner for å behandle de ulike typer anfall, og er vanligvis bare vellykket for noen måneder eller noen få år. Personer med progressiv myoklon epilepsi svekkes som medisinering blir mindre effektiv.

Hva utløser myoklone anfall?

Mesteparten av tiden, er myoklone anfall utløses ved å unnlate å ta medisiner for å kontrollere dem. Men det er mange andre triggere for slike anfall som varierer fra person til person. Myoklone anfall kan induseres av ytre stimuli, som for eksempel blinkende lys, eller selv gjennom intense mentale prosesser. Stress, mangel på tilstrekkelig søvn og narkotika og alkohol kan alle bidra til hyppigheten av myoklone anfall i tillegg.