Digidexo.com

typer artritt

De vanligste typer av leddgikt

Leddgikt i ryggen kan redusere en persons generelle livskvalitet, forårsaker smerter og nummenhet. Når vi blir eldre blir vi alle mer utsatt for leddgikt, og en ryggskade eller genetisk svakhet kan gjøre en person mer sannsynlig å utvikle leddgikt i ryggen. Artritt vanligvis påvirker lumbalregionen av baksiden, men den kan skje i en hvilken som helst plassering.

Det er noen forskjellige typer tilbake leddgikt. Reaktiv artritt er en type artritt som vanligvis er forårsaket av alvorlige infeksjoner i tarmene. Bekhterevs sykdom er en annen form for leddgikt som kan påvirke ryggen. Denne typen leddgikt fører til at ryggraden og leddene for å bli opphisset, noe som resulterer i smerter i korsryggen. Det er også to andre typer av artritt som påvirker baksiden, så vel som andre ledd i hele kroppen; disse er revmatoid artritt og slitasjegikt. Revmatoid artritt påvirker hele kroppen og fører til andre symptomer, som tretthet, og muligens en kortere levetid. Artrose vanligvis rettet mot leddene, men kan også oppstå i ryggraden.

Identifikasjon

Leddgikt er en betennelsestilstand i ledd og leddbånd. Artritt i ryggen tar vanligvis år for å utvikle seg. Over tid, kan leddgikt i ryggen blir verre uten behandling. Noen mennesker gjør bedre med kiropraktisk behandling, mens andre trenger kirurgi eller fysioterapi. Hver person er forskjellig.

Årsaker

Mange ting kan føre til leddgikt i ryggen. En av de mest vanlige årsaker er betennelse på grunn av aldring. Som vi alder, våre ledd og leddbånd blir svakere og leddgikt kan sette inn på grunn av frie radikaler. Frie radikaler skader er forårsaket av molekyler i kroppen vår som er uparet. Disse molekylene kan begynne å forårsake ødeleggelse i kroppen som de febrilsk søker etter et par for å binde seg til. Over tid kan dette påvirke våre celler. Leddgikt i ryggen kan også være forårsaket av skade.

Effekter

Effektene av ryggen leddgikt kan bli dramatiske, spesielt hvis tilstanden blir verre over tid. En person med ryggen leddgikt kan bli overvektig, fordi flytting er smertefullt og vanskelig. I tillegg kan artritt i ryggen føre til dårlig holdning. Dårlig holdning kan føre til en annen type ryggsmerter i muskler og leddbånd. Over tid, kan leddgikt selv føre en person til å miste fleksibilitet.

Hver type tilbake leddgikt har også en annen effekt på kroppen. For eksempel, revmatoid artritt påvirker immunsystemet. Smerten er ofte mer alvorlig enn andre typer leddgikt. En person kan oppleve smerte i hele kroppen, avhengig av alvorlighetsgraden av hans tilstand. Revmatoid artritt fører til ødeleggelse av ledd over tid, noe som kan føre til deformerte ledd eller tap av mobilitet.

Bekhterevs sykdom er en annen type leddgikt som påvirker ryggen. Denne typen leddgikt er en autoimmun sykdom som påvirker ryggraden. Over tid, erosjon og skader fører til ødeleggelse av ryggraden, noe som resulterer i tap av funksjon og mobilitet. Tilstanden er ikke vanlig, men noen av de første symptomene ligner på andre typer leddgikt. Et vanlig symptom er ryggsmerter og stivhet om morgenen.

Artrose årsaker brusk å utvikle sprekker kalles flimmer. Ettersom tilstanden setter inn, vil fibrillert brusk svekkes og gradvis slites bort til det er ingenting igjen, men beinet. Dette kan skje med en hvilken som helst ledd i kroppen, inklusive ryggraden.

Reaktiv artritt kan være akutt og påvirke bare ett område av legemet, herunder ryggraden. Det er oftere sett i knær, ankler og føtter, men det kan forekomme i ryggen. Denne typen leddgikt fører sener og leddbånd å bli betent. Personer med denne typen leddgikt vil lide med ryggsmerter, men de kan også legge merke til andre ting som for eksempel sår i munnen eller rundt sine genital området. I noen tilfeller fotsålene og håndflatene kan bli skjellete.

Betraktninger

Hvis du lider av rygg leddgikt, kan det være lurt å vurdere å gå til kiropraktor eller fysioterapeut for å lære om behandlingstilbud. Det er også nyttig å ta med rikelig med sunt fett i kosten, som for eksempel omega-tre fettsyrer. Disse fettsyrene kan redusere betennelser og smerter forårsaket av leddgikt. Du kan ta fiskeolje, tran eller linfrøolje, eller du kan ta med fisk, egg og nøtter i kosten daglig. Alle disse matvarene inneholder sunt fett.

Advarsel

Hvis du har leddgikt i ryggen, er det viktig å være forsiktig med selv behandlingstilbud. Unngå å ha andre mennesker i ditt hjem "pop" ryggen din eller prøve å løse problemet med dype vev massasje. Alltid søke hjelp fra en profesjonell kiropraktor, fysioterapeut eller lege. Behandlingen kan ta tid, så vær tålmodig og la kroppen din til å komme seg. Du kan være i stand til å bruke varmepakninger eller andre naturlige behandlinger for å lindre smerten, men sørg for å snakke med legen din først.

Hvordan avlaste Psoriasis artritt Pain

Psoriasis artritt oppstår når du har to medisinske tilstander samtidig: psoriasis og leddgikt. I de fleste tilfeller vil pasienten ha psoriasis og deretter utvikle leddgikt symptomer. Symptomer på psoriasisartritt inkluderer smerte og hevelse i leddene, hudlesjoner og varme opplevelser i leddene i kroppen. For å behandle smerte symptomer på psoriasisartritt, vil du trenger for å gjøre en avtale med legen din.

Bruksanvisning

Hold vekten under kontroll. Hvis du er overvektig, du kommer til å legge mer press på leddene. Spør legen din om en lav-fett diett er gunstig. Legen din kan også informere deg om de riktige øvelser for å lindre smerte.

Numb smerten med is. Plasser en ispose på de berørte ledd for 15 til 20 minutter. Gjenta hele dagen etter behov.

Tenk varme terapi for å lindre smerten. Varme bad og varmeputer kan slappe av felles og redusere smerte. Du kan også utsette felles å varme i 15- til 20-minutters intervaller.

Ta en over disk smertestillende. Å kvitte seg med hevelse og smerter i leddene, legen din vil sannsynligvis anbefale bruk av aspirin eller ibuprofen. Han kan la deg bruke disse medikamentene som trengs, eller du må følge bestemte doseringsveiledning.

Forespør om injeksjoner kan anvendes for å lindre smerte forårsaket av denne type artritt. Kortikosteroider kan injiseres direkte inn i det berørte området. Kortikosteroider er også tilgjengelig som muntlig medisiner.

opereres hvis andre behandlinger er ineffektivt å lindre smerte. Legen kan anbefale operasjon på de berørte ledd for å stoppe smerten og redusert bevegelighet som følge av de alvorlige former av sykdommen.

Navnene på de typer leddgikt

Navnene på de typer leddgikt


Artritt kan oppstå i alle ledd i kroppen. En betennelse i vevet fôr en joint, leddgikt er ikke en eneste tilstand, men er et uttrykk for en klasse av muskel- og forhold. Det er minst 100 forskjellige typer av artritt. Smertefulle, og potensielt ødeleggende, påvirker leddgikt ca 46 millioner voksne og 300.000 barn i USA i henhold til Arthritis Foundation.

Artrose

Preget av smerter, stivhet og hevelse i leddene, slitasjegikt (artrose) er den vanligste formen for leddgikt. I OA, er den beskyttende slimhinnen i påvirket felles skadet til et punkt der det er mulig bein skade oppstår. Hofter, knær, hender og føtter er de mest identifisert områder av OA. Denne typen leddgikt er ofte forbundet med stigende alder og rammer flere kvinner enn menn, generelt. Skader, vekt og repeterende bevegelser er faktorer som kan forårsake eller forverre OA.

Revmatoid Artritt

Revmatoid artritt (RA) er en kronisk, inflammatorisk tilstand som kan påvirke leddene, blodceller og fôr av hjertet og lungene. Det er en spesifikk blodprøve der diagnosen stilles. Det forekommer symmetrisk i leddene; det vil si hvis det ene kneet er berørt, er det andre kneet også. RA forårsaker inflammasjon, smerte og hevelse i leddene mye som OA, men det kan også føre til skade på det punkt hvor det er et tap av en funksjon. De leddgikt ledd synes å ha knuter eller knuter og er varm å berøre. Berørte personer kan oppleve fakler og remisjoner. Det er en progressiv tilstand som er anslått å ha blitt diagnostisert hos 1,3 millioner amerikanere.

Polymyalgia rheumatica

Klassifisert som en type leddgikt, polymyalgia rheumatica (PR) presenterer med muskel og leddsmerter, stivhet, feber, uvelhet og vekttap. Det er et immunsystem tilstand, og typisk har en varighet på to år. De som rammes er oftest over 50, kaukasiske og kvinne. De samlede symptomer på PR er lik de av RA. Men de personer med PR har en negativ RA blodprøve.

Urinsyregikt

Gikt, eller urinsyregikt, er en svært smertefull tilstand som rammer oftest den store tå. Denne type artritt er karakterisert ved dannelsen av urinsyre krystaller i leddene og under huden. Nyrestein og nyresvikt oppstår er mulige komplikasjoner av gikt. Flares på denne tilstanden kan styres av livsstil management og medisinering. Som urinsyre er et biprodukt av puriner, matvarer som inneholder høye nivåer av puriner, som for eksempel sjømat, røkt eller spekemat og sauser, bør spises i moderate mengder.

Psoriasis artritt

Assosiert med psoriasis, er psoriasis artritt diagnostisert hos opptil 23 prosent av de med denne kronisk inflammatorisk hudsykdom. Psoriasisartritt er mer utbredt i kaukasiere i aldersgruppen 30-55 år. Det er ikke noe fasitsvar på hvem som utvikler leddgikt og hvem gjør ikke det, men det er antatt at miljømessige faktorer kan øke risikoen. Det er fem kategorier av psoriasisartritt som kan påvirke noen felles, blant annet innenfor ryggraden. Behandlingen innebærer de samme medisiner som brukes til å behandle RA. Denne tilstanden kan være progressiv og føre til svekkelse og begrenset funksjon av berørte ledd.

Typer av Artrose

Typer av Artrose


Osteoartritt er en type artritt som oppstår når benet brusken brytes ned. Artrose er blant de vanligste typer leddgikt og vanligvis forekommer i hender, ryggrad, føtter, hofter og knær. Et flertall av slitasjegikt tilfeller ikke har en hovedårsak, og derfor er merket sekundær artrose.

Hånd slitasjegikt

Hånd slitasjegikt er kjent for å være arvelig, så hvis du har en familiehistorie med hånden osteoarthritis du kan forvente å utvikle det også. Hånd slitasjegikt forekommer oftest hos kvinner, men det er mulig for menn å utvikle det også. Slutten av leddene på fingrene vil begynne å vise små bein knotter, som også er kjent som Heberden noder. Fingrene kan bli større og gnarly, og du kan oppleve smerte i dem. Fingrene kan også bli stiv og / eller nummen. Behandling for hånd artrose kommer i form av medisiner, varme eller splinter.

Kneet slitasjegikt

Våre knær tillegges størst vekt, som er en grunn til at de er normalt påvirket av slitasjegikt. Knærne blir stive, de begynner å skade og til og med hovne opp, noe som gjør det vanskelig å gjøre mye av noe som innebærer å flytte eller bruke kneet. Artrose bør behandles med en gang; Hvis ikke, kan det føre til uførhet. I de mer alvorlige tilfeller av artrose, kan kneprotesekirurgi være oppmerksom på.

Hip slitasjegikt

Symptomene på hofteartrose er lik de andre typer slitasjegikt. Den hippe kan bli stiv, smertefull og kan faktisk føre til uførhet. Med hip osteoarthritis, kan personen oppleve smerte på andre områder som for eksempel sine knær, innsiden av lårene eller lyske. Smerten kan reduseres med hjelpemidler som en rullator eller stokk. Mobilitet er begrenset med hofteartrose, slik behandling anbefales. Behandlingen normalt foreskrevet kan være medisiner, trening og ganghjelpemidler som stokk og rullator. Dersom hofteartrose er ganske alvorlig og ingen lettelse er funnet med andre rettsmidler, kan hofteprotesekirurgi bli foreslått eller anbefalt.

Spine Artrose

Spine osteoarthritis fører nakken eller korsryggen å skade og å muligens bli stiv. Ben og armer kan også føle seg nummen eller svak på grunn av ryggraden slitasjegikt. Pasienter har funnet noen lettelse med faste madrasser eller støtte puter, mens andre søker lindring i form av varmebehandling og selv trening. Hvis ryggraden Artrose er ganske alvorlig, kirurgi kan bli foreslått å bidra til å redusere smerte og også hjelpe ryggraden fungere skikkelig igjen.

Årsak / Risikofaktorer av Artrose

Årsaken til slitasjegikt er ikke bestemt, men fordi vår brusk ikke er i stand til å helbrede raskt som vi blir eldre, er vi mer utsatt for å utvikle slitasjegikt som vi blir eldre. Risikofaktorer for å utvikle slitasjegikt inkluderer fedme og arvelighet.

The Flu & Joint Pain

The Flu & Joint Pain


Influensa eller influensa, er en smittsom infeksjon forårsaket av et virus som først og fremst angriper luftveiene. Når viruset påvirker andre deler av kroppen, kan du få symptomer som leddsmerter.

Identifikasjon

En felles består av bein, brusk, og en væskefylt sekk kjent som en bursa som puter bein. Når viruset angriper bursa, fører det betennelse og smerter som kan være alvorlig.

Funksjoner

Felles smerte forårsaket av influensa påvirker flere ledd, i motsetning til en degenerativ sykdom som osteoartritt, som innebærer isolerte skjøter.

Effekter

The Centers for Disease Control and Prevention (CDC) anbefaler over-the-counter (OTC) smertestillende som for eksempel paracetamol, ibuprofen eller naproxen for leddsmerter relatert til influensa. Legen kan også foreskrive en antiviral medisin for å redusere alvorlighetsgraden og varigheten av symptomene.

Tips

Fordi mange OTC hoste og forkjølelsesmedisiner inneholder paracetamol eller ibuprofen, er det viktig å lese medisinering etikettene slik at du ikke ta en dobbel dose av disse smertestillende midler.

Betraktninger

Personer med leddsmerte forårsaket av visse typer artritt, slik som reumatoid artritt og lupus, er mer utsatt for influensarelaterte komplikasjoner. Dette er fordi den underliggende sykdommen, så vel som de steroider som brukes til å behandle den, svekker immunforsvaret.

Advarsel

Ved hjelp av aspirin for barn eller ungdom med influensa kan føre til en alvorlig sykdom som kalles Reyes syndrom.

Urinsyregikt Foot Pain Symptomer

Gikt er en type artritt forårsaket av opphopning av urinsyre (hyperuricemia) i blodet. Det påvirker 2,1 millioner amerikanere. Nål-lignende krystaller dannes i synovialvæsken rundt leddene. Purine, sluttproduktet av noen matvarer vi spiser, er den skyldige som forårsaker gikt. En gikt angrep rammer én joint om gangen, vanligvis stortåen.

Pain

Smerten av en gikt angrep er uutholdelig; det ofte kommer plutselig om natten. Den minste berøring, selv av laken, øker smerten umåtelig.

Hevelse

Hevelse av stortåen joint og foten kan være ekstrem, noe som resulterer i utvidelse av området og rød, skinnende, glatt hud.

Betennelse

Inflammasjon, rødhet og varme oppstår. Disse symptomene er forårsaket av en immunrespons, når de hvite blodcellene rush til de berørte felles for å bekjempe eventuelle bakterier.

Stivhet

Gikt forårsaker stivhet i skjøten, noe som begrenser fot bevegelser og begrense evnen til å gå.

Andre symptomer

Andre symptomer inkluderer disfiguration av foten og felles, infeksjon og hudskader.

Urter for gikt

Urter for gikt


Gikt, den svært smertefulle vanlig type artritt som forekommer når overskudd urinsyre er i blodstrømmen, kan enkelt og effektivt behandles med urter. Mens noen urter kan tas internt for å motvirke effektene av gikt på kroppen, er det også flere urter som kan brukes eksternt på den smertefulle område for å gi øyeblikkelig lindring.

Djevelens Claw

Djevelens klo, en innfødt afrikansk urt, er en naturlig rensing agent som reduserer urinsyre-syrenivået i kroppen, noe som resulterer i redusert betennelse og smerter. Ta 400 mg av en tørket ekstrakt tre ganger om dagen, 4-5 milliliter djevelens klo tinktur tre ganger per dag eller ett femtinitti gram tørket, pulverisert djevelens klo root tre ganger per dag.

Ginger

Plassere ingefær i badevannet vil føre deg til å svette og hjelpe deg til å utvise urinsyre fra vev. Plasser 1/3 kopp bakken ingefær i badevannet. Sug i tretti minutter før du tømmer badevannet og skyll grundig med rent vann, som ingefær kan forårsake irritasjon hvis det tørker på huden din.

Selleri frø

Selleri frø avlaste gikt symptomer ved å hjelpe til urinsyre eliminasjon fra kroppen. Ta 500 mg av selleri frø ekstrakt to ganger daglig eller småkoke en spiseskje av selleri frø i 2 kopper vann til de blir myke, deretter avløp. Drikk 1/2 kopp av te fire ganger daglig.

Cayenne Pepper

Cayenne pepper kan brukes til å lage en ekstern gikt-smertestillende. Kok en kopp vann med en kopp eddik og deretter legge til en spiseskje med cayenne pepper til blandingen. Avkjøl blandingen og søke direkte på det smertefulle området. Du kan også lage en pasta av vintergrønne olje og kajennepepper og bearbeid den på de berørte områdene.

Aktivt kull

Aktivt kull kan brukes til å trekke ut den giftige urinsyre fra kroppen din. Du kan lage en kompress bruker 3 ss av bakken linfrø, 1/2 kopp av aktivt kull og varmt vann. Du kan også ta 1/2 til 1 teskje av aktivt kull internt daglig.

Hvitløk

Finhakk og spise flere rå hvitløk fedd daglig. Du kan også legge til hakket hvitløk til svart-kirsebær juice å foreta en kraftig gikt rette.

Mullein

Plasser flere mullein bladene inn i en oppvarmet blanding av en del vann og en del eddik. Ta ut gjennomvåt blader og bruke dem til det berørte området i 20 til 30 minutter flere ganger daglig.

Foods å unngå når du har gikt

Gikt er en type artritt, forårsaket av en opphoping av urinsyre som danner krystaller i leddene. Krystallene føre til ekstrem smerte og hevelse, sammen med stivhet. Diet er den beste måten å kontrollere gikt.

Betydning

Purine er et naturlig stoff som finnes i noen matvarer som konverterer til urinsyre under fordøyelsen. Det er viktig å holde purin nivået lavt.

Typer

Kamskjell, viltkjøtt, saus, innmat, sardiner og ansjos har det høyeste nivået av puriner og bør spises sjelden, om noensinne.

Betraktninger

Alkohol, spesielt øl og vin, er ofte en trigger for angrep av gikt.

Typer

Du bør spise asparges, blomkål, havregryn, sopp, spinat, erter, linser, oksekjøtt og hvetekim i moderate mengder, på grunn av sin moderate til høye nivåer av puriner.

Forebygging / løsning

Drikk rikelig med vann for å skylle urinsyre og spise lavere proteinkilder, som tofu, egg og en og annen servering av fjærfe eller hvit fisk.

At Home gikt Relief

Gikt er en type artritt kjennetegnet ved betennelse i leddene. Urinsyregikt er forskjellig fra andre typer leddgikt fordi betennelsen er spesielt forårsaket av forekomster av urinsyre krystaller. Normalt er urinsyre produsert av kroppen og filtrert ut, slik at nivåene ikke stiger over 7,0 mg / dL. Men hos personer med gikt, kroppene deres har et overskudd av urinsyre som blir deponert i leddene i stedet for å forlate kroppen. En rekke hjem rettsmidler er tilgjengelige for å behandle denne tilstanden.

Redusere urinsyre

En måte å behandle gikt er å prøve å redusere urinsyre. Urinsyrenivå kan reduseres ved å ta Vitamin C, enten i dietten eller fra kosttilskudd. Diett rik på sitrusfrukter kan bidra til å avlaste gikt. Drikker konsentrert svart kirsebær juice kan hjelpe, samt bare å drikke mye vann for å skylle urinsyre fra kroppen. Legge til et fedd rå hvitløk til kirsebær juice gjør kirsebær juice arbeide mer effektivt. Bortsett fra disse bestemte matvarer, er gikt behandling hjulpet ved å spise et generelt sunt kosthold, rikt på grønne grønnsaker og frukt, og opprettholde en sunn vekt.

Administrer Pain

Bruke is til berørte ledd gir rask, men midlertidig, lettelse for gikt. En blanding av en teskje pepper og en 1 teskje eddik, kokt i en kopp vann kan også brukes på de betente eller berørte ledd for smertelindring. Føtter kan den legges i bakken ingefær til både lindre smerten og kvitt leddene av urinsyre.

Utøve ledd

Daglig, konsistente øvelser av leddene er kan lindre symptomer og fjerne urinsyre innskudd. Oppgaver bør utføres mellom to og tre ganger om dagen.

Ernæringsmessige måter å redusere urinsyre

Urinsyre er et avfallsprodukt fra purin, et stoff som finnes i mange matvarer. Kroppen din normalt eliminerer urinsyre når du tisser, men i noen tilfeller kan urinsyre samle i blodet eller vitale organer. Hyperurikemi, et høyt nivå av urinsyre i blodet, øker risikoen for hjertesykdom, slag, nyresvikt og gikt, en type artritt som påvirker fingeren og store tå leddene. Det finnes måter å rekonfigurere din diett for å redusere urinsyre.

Innmat

En enkel måte å redusere urinsyre i blodet ditt er å redusere mengden av puriner i kosten. Siden urinsyre er et produkt av puriner, vil redusere puriner forårsake fall i urinsyre i systemet. En liste over matvarer med høyt purin konsentrasjoner må alltid starte med innmat som lever og nyrer. Urinsyre, som det medføres av blod, er ofte funnet i organer hvor blodet er renset eller prosessert. Animalske hjerte og hjerne også inneholde høye nivåer av puriner.

Andre matvarer for å unngå

Andre kjøtt du bør unngå er kalkun, gås og fasan. Enkelte medlemmer av sjømat familien, som laks, sild, makrell og fiskeegg, også har høye purine nivåer. Alkohol, ved siden av innmat, er en annen stor no-no, som alkohol fører til at kroppen til å tørke, noe som skaper en topp i urinsyre.

Lav purine diett

Hjørnesteinene i en lav-purine diett inkluderer egg, lettmelk og oster og nøtter (inkludert bearbeidede mutter produkter som peanøttsmør). Fruktjuice og hvite risretter er også gode innsatser. Kaffe og te er lav i purine, men ta vare for å bruke dem i moderasjon eller dehydrering kan føre med en økning i urinsyre. Selv grønnsaker er krumtappen i mange sunne dietter, pass av spinat, asparges, blomkål, sopp og grønne erter, som de alle inneholder moderate mengder puriner.

Urinsyregikt Diet Tilskudd

Gikt er en type artritt karakterisert ved plutselig, hurtig stivhet og smerte som vises i en eller flere av leddene i kroppen. Mens en tradisjonell gikt kosthold innebærer begrenser mat med høye nivåer av puriner, kan du også være i stand til å lindre gikt gjennom en diett av kosttilskudd for å redusere betennelse og gi rikelig doser av kritiske vitaminer og mineraler.

Kosttilskudd for gikt

Vurdere å ta mellom 5 til 10 g fiskeolje daglig. Fiskeolje, som er rik på omega-3 fettsyrer, er tilgjengelig som en over-the-counter supplement. Ifølge Arthritis dag, en nettside for leddgikt, kan en daglig dose med fiskeolje hjelpe redusere inflammasjon forårsaket av artritt og gir en viss lettelse.

Vurdere å ta aminosyrer for å ytterligere redusere betennelse og lindre symptomer. De spesielle aminosyrer for å vurdere omfatter L-glycin, L-glutamin og L-glutation. Disse kosttilskudd fungere som antacids i tillegg til å hjelpe kroppen rense seg med overskytende nivåer av urinsyre i kroppen, politimesteren skyldige bak gikt. Ta l-glysin og L-glutamin fire ganger daglig på 500 mg per dose og l-glutation to ganger daglig på 500 mg per dose.

Vitaminer for gikt

Supplere din diett med vitaminene C, E, og en fullstendig B-kompleks vitamin for å sikre at kroppen din forblir i optimal helse, selv mens du spiser en diett for å dempe symptomene på gikt. Mål å konsumere mellom 600 og 800IUs av vitamin E, mellom 500 og 3.000mg av vitamin C, og mellom 50 og 150 mg av en B-vitamin kompleks daglig mens håndtere gikt.

Purine diett

Purine diett


Puriner finnes i alle celler i kroppen og gir kjemiske struktur for genene. Høy-protein matvarer som innmat, fisk og sjømat inneholder konsentrerte mengder av puriner. Puriner finnes også i alkohol, grønnsaker, belgfrukter og havremel. Når kroppen bryter ned puriner, urinsyre, noe som virker som en antioksidant, er dannet. Imidlertid kan for mye urinsyre fra kjøtt-og fiske puriner forårsaker gikt, en type artritt. Individer på en lav-purine diett må unngå kjøtt og fisk og bruke grønnsaker og bønner med puriner i moderasjon.

Puriner

Puriner brytes ned av kroppen til urinsyre, en viktig antioksidant som bidrar til å hindre skade på slimhinnen i våre blodkar. Nyrene er ansvarlig for å holde urinsyre ved normale nivåer, men nyre problemer kan føre til en opphopning av urinsyre. En overdreven opphopning av urinsyre til slutt blir til urinsyrekrystaller, som er avsatt i sener, ledd og organer, forårsaker gikt. Forskning ved HK Choi, som rapportert på whfoods.com, viser at forbruket av kjøtt og fisk inneholder purine kan øke ens risiko for å utvikle gikt. Puriner fra kjøtt og fisk utgjør en større risiko for gikt enn gjør plante puriner.

Gikt

Gikt er en type artritt karakterisert ved leddsmerter, spesielt i føtter og ben, som et resultat av overdreven urinsyre i leddene. Vanlige tegn og symptomer inkluderer feber, leddsmerter og hevelse eller stivhet i leddene. Personer med gikt er vanligvis foreskrevet kolkisin å hjelpe med smerte, hevelse og betennelse i leddene og er også bedt om å vedta en lav-purine diett. I mer alvorlige tilfeller kan ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) være foreskrevet, ifølge ADAM, Inc.

Kilder

Foods med høyest mengder puriner inkluderer ansjos, sardiner og innmat som hjerne, lever, boller og nyrer. Bacon, biff, bluefish, tunge, karpe, kylling, torsk, krabbe, and, gås, kveite, skinke, lam, hummer, østers, svinekjøtt, kanin, laks, sau, snapper, ørret, kalkun, tunfisk, kalv og vilt er også gode kilder til puriner. I tillegg er puriner også finnes i grønnsaker og belgfrukter som asparges, blomkål, kidneybønner, linser, limabønner, sopp, marineblå bønner, erter og spinat.

Diet

En lav-purine diett fokuserer på å unngå purin-rik mat som innmat, skalldyr, sauser, boullions og kyllingsuppe, og samtidig øke forbruket av meieriprodukter, noe som kan bidra til å redusere risikoen for gikt. Grønnsaker, bønner, havregryn og kjøtt som ikke er så høy i puriner (oksekjøtt, svinekjøtt, fjærfe) skal brukes i moderate mengder.

Hvordan lese en Anti-CCP blodprøveresultater

Hvordan lese en Anti-CCP blodprøveresultater


En anti-CCP (anti-sykliske citrullinert peptid-antistoff) er en blodprøve for å bistå i å bekrefte tilstedeværelse av revmatoid artritt (RA). Som en del av den diagnostiske prosessen, sin opphøyde tilstedeværelse også kan indikere en økt risiko for pasienten å pådra seg leddskader fra RA. Blodprøver for anti-CCP kan vise tilstedeværelse av markører som identifiserer begynnelsen av RA utvikling. Tidlig diagnose og behandling er kritisk for å redusere utvikling av reumatoid artritt.

Bruksanvisning

Identifisere Revmatoid Artritt Med Anti-CCP blodprøveresultater

forvente å ha en anti-CCP test beordret sammen med RF (revmatoid faktor) test for å diagnostisere rheumatoid arthritis. Noen pasienter kan ha en negativ RF test med kliniske tegn til RA. Den anti-CCP blir brukt til å bekrefte tilstedeværelse av RA før det har utviklet tilstrekkelig til å vise en positiv i andre tester.

Betrakt en positiv anti-CCP blodprøve og en positiv RF føre en sannsynlig indikasjon på at revmatoid artritt er den riktige diagnosen. En positiv for begge testene er en indikasjon på at en mer alvorlig form for RA kan utvikle.

Ta oppmerksom på at hos en pasient med positiv anti-CCP, en negativ RF og kliniske tegn på RA, vil diagnosen trolig være RA. Hvis sykdommen ikke er aktivt til stede på den tiden, er det sannsynlig at det vil utvikle seg i fremtiden.

Forvent legen til å stole mer på symptomer og tegn på revmatoid artritt for en diagnose hvis anti-CCP er negativ og RF er positiv.

Finn det mindre sannsynlig at revmatoid artritt er tilstede når både anti-CCP og RF blir lest som negative. Noen pasienter har imidlertid en diagnose av RA, selv i fravær av positive auto-antistoffer.

6. Bruk resultatene av den anti CCP blodprøve for å skille den type artritt. Andre tester er tilgjengelige som indikerer en autoimmun sykdom, men den anti-CCP er bestemt til å identifisere fra revmatoid artritt tilstander slik som systemisk lupus erythematosus og hepatitt C-virus.

Betrakt lave nivåer av anti-CCP til å være mindre viktig for å diagnostisere rheumatoid artritt, dersom resultatene er i forbindelse med symptomer og klager felles for RA.

Tips og advarsler

  • Pasienter med positiv lesning for anti-CCP blodprøve, men ingen kliniske manifestasjoner, bør overvåkes nøye for å utvikle tegn på revmatoid artritt. Ifølge American College of Rheumatology, studier viser at anti-CCP vil lese positive flere år før noen symptomer på RA vises (se Ressurser nedenfor).

Bunions Vs. Gikt

Bunions Vs.  Gikt


Bunions og leddgikt er ofte forvirret som utskiftbare. Men de er ikke det samme, og pasienter bør ta notat av fakta om de mistenker at de kan ha en av disse forholdene.

Hva er bunions?

FootPhysicians.com rapporterer at bunions er også kalt hallux valgus. Tilstanden fører til at stortåen på mat for å lene seg mot den andre tå, i stedet for å peke rett. Dette skjer som et resultat av en endring i rammen av benet.

Hva er leddgikt?

Leddgikt er en sykdom som fører til at leddene i kroppen til å forverres, forårsaker smerte og redusert omfanget av bevegelse.

Ulike typer leddgikt

Selv om det bare er en type liktorn, sier Arthritis.org det finnes flere typer artritt. I slitasjegikt, er leddskader forårsaket av gjentatt bruk over tid eller ved å overdrive; Revmatoid artritt er en autoimmun sykdom der kroppen angriper og ødelegger leddene.

Vanlige faktorer

Både bunions og leddgikt forårsake smerte og misdannelse til tå. Begge sykdommene er uhelbredelig, men begge er mulig å behandle.

Behandling

Behandling for bunions inkludere endringer i fottøy, demping rundt tåa, smerte kontroll medisiner og, i ekstreme tilfeller, kirurgi. Leddgikt behandlinger varierer avhengig av typen leddgikt, men kan omfatte smertekontroll medisinering.

Hva er Polyartritt?

I lekmann vilkår, er polyartritt brukt for å beskrive leddgikt som involverer mer enn én joint. Teknisk sett er begrepet oligoarticular leddgikt som brukes til å beskrive tilstanden når det gjelder to, tre eller fire ledd, så vi vil vurdere polyartritt å referere til fem eller flere rammede leddene.

Identifikasjon

Polyartritt er ikke en bestemt type artritt, men blir bare brukt for å referere til involvering av et visst antall skjøter.

Typer

Mange tilfeller av polyartritt er forårsaket av immunlidelser så som revmatoid artritt, psoriatisk artritt, systemisk lupus, og som selv kan påvirke indre organer.

Funksjoner

Polyartritt er preget av smerter og betennelser i mer enn ett ledd.

Symptomer

Bevis for å se etter at du kanskje har polyartritt inkluderer smerte, rødhet, begrenset bevegelse, hevelse eller en deformasjon av en joint.

Oppløsning

Det finnes ingen kur for polyartritt, men nylige fremskritt i medisiner tillate pasienter å opprettholde en høy livskvalitet hvis behandles tidlig i prosessen.

Diagnostisering av Arthiritis

Diagnostisering av Arthiritis


Leddgikt er preget av betennelse i leddene i kroppen. Det finnes mer enn 100 forskjellige typer leddgikt. De to vanligste formene for leddgikt er slitasjegikt og leddgikt. Begge disse typer av artritt ha ulike årsaker, risikofaktorer og komplikasjoner. Men både slitasjegikt og leddgikt er preget av leddsmerter.

Diagnostisering leddgikt

En vedvarende smerter og / eller stivhet i alle ledd i mer enn to uker kan bety at du har leddgikt. En tredjedel av alle voksne i USA lider av leddsmerter. Diagnostiske tester som kan avgjøre om du har leddgikt er røntgen, blodprøver, leddvæske analyse og artroskopi.

Røntgen kan vise hva leddet ser ut, om plassen er smalere eller om det er bein spurs som er indikatorer for leddgikt. Blodprøver vil oppdage om tilstanden er revmatoid artritt og ikke slitasjegikt. Felles væskeanalyse er tatt ved innsetting av en lang nål for å ta ut væske i artrittiske ledd. Legen vil utelukke gikt og infeksjon før du gir deg diagnosen leddgikt. I artroskopi, legger legen et lite kamera inn i leddet for å se om det er noe unormalt.

Artrose

Osteoartritt er en degenerativ leddsykdom, der brusk som støtter benet begynner å bryte ned. Som brusken slites ut, bein gni sammen og forårsake smerte, tap av mobilitet, og stivhet. I noen tilfeller skade hos en felles kan føre til leddgikt år senere. Det første du kanskje legger merke til når du har slitasjegikt er at leddene mister fleksibilitet og du blir skadet enklere. Bein begynner jevning og benete utvekster, kalt spurs, begynner å vokse. Du kan føle biter av bein rumbling rundt i joint eller en slipe følelse.

Revmatoid Artritt

Revmatoid artritt er en autoimmun sykdom. Denne type artritt er på grunn av en betennelse i ledd foring eller synovial fluid som smører skjøten. Personer med sykdommen lage antistoffer som angriper sine egne ledd. Kvinner er to tredeler mer sannsynlig å få leddgikt enn menn. Forskning blir gjort for å finne ut hvorfor kvinnelige hormoner påvirker leddene. Denne type artritt har en tendens til å være genetisk. Revmatoid artritt kan bli alvorlige. Søker umiddelbar omsorg er viktig for å minimere skader på leddene.

Behandling

I alle typer leddgikt, vil behandlingen mest sannsynlig omfatte kontroll av betennelser og smerter ved hjelp av anti-inflammatoriske legemidler, som for eksempel Ibuprofen. Noen leddgikt vil bli gitt steroider som Prednisolon, for å bremse ned skader på leddene. Et annet alternativ er tilgjengelig er artroskopisk kirurgi for å fjerne løs brusk, fikse tårer og jevner ut benoverflater. Leddprotesekirurgi i knær, skuldre eller hofter er også vanlig.

Trening for å håndtere smerte

Administrerende leddgikt smerte kan bli styrket ved trening. Bevegelse reduserer smerte, øker omfanget av bevegelse og styrker musklene. Fokus på milde stretching og styrke treningsprogrammer. Walking og lav effekt aerobic, yoga og kroppen sculpting er gode former for trening for personer med leddgikt.

Definer Artrose

Osteoartritt (også kjent som osteoartrose) er en kronisk sykdom i leddene som er forårsaket av forverringen av brusk på grunn av slitasje med alderen. Det er den mest vanlig forekommende type artritt.

Symptomer

Artrose rammer hovedsakelig ryggrad, hofter, hender eller knær. Det fører til smerte, ømhet, stivhet og tap av fleksibilitet i skjøtene. Noen ganger bein spurs (klumper) kan også dannes på leddene.

Årsaker

Det er ikke klart hvorfor noen gamle mennesker lider av slitasjegikt, mens andre ikke gjør det. Noen av faktorene som kan føre til slitasjegikt inkluderer genetikk, svake muskler, overvekt og leddskade eller relaterte sykdommer.

Behandling

Det finnes ingen kur for artrose. Behandlingen er rettet mot å forbedre felles mobilitet og redusere smerte. Medisiner som brukes i behandling av slitasjegikt inkluderer paracetamol, NSAIDs, tramadol og kortison.

Therapy

Artrose pasienter også kan forbedre sin felles mobilitet og redusere smerte ved å gjøre øvelser som er spesielt utformet av fysiske og ergoterapeuter. The Arthritis Foundation tilbyr også kurs som lærer deg hvordan du skal håndtere slitasjegikt.

Kirurgi

Pasienter med alvorlige problemer kan gjøre bruk av kirurgi og andre prosedyrer, som inkluderer vevssuplerende fyllstoff, utskifting av ledd, bein omstilling og bein fusion.

Hvordan behandle leddgikt Naturligvis

Hvordan behandle leddgikt Naturligvis


Mange av stoffene som er tilgjengelige for å behandle leddgikt har sterke, ubehagelige bivirkninger. Selv om disse medisinene fungerer bra for mange mennesker, andre finner de fordelene de får er ikke verdt risikoen. Heldigvis, mange effektive alternativer eksisterer for behandling av leddgikt naturlig.

Bruksanvisning

•  Undersøke naturlige anti-inflammatoriske. Ingefær, gurkemeie og kajennepepper er alle gode naturlige anti-inflammatoriske som har vist seg effektive i kliniske studier. Du kan kjøpe pulverisert versjoner av disse krydder i kapsler på de fleste helsekostbutikker, eller du kan ganske enkelt bruke dem daglig i matlagingen.

Ta Omega-3 oljer. Nyere studier har vist Omega-3 oljer for å være svært effektive i å redusere smerter og betennelse av leddgikt. Omega-3 oljer er funnet i slike ting som valnøtter, laks og linfrø, og kan også kjøpes i kapselform på de fleste helsekostbutikker.

Øvelse ofte. Trene øker blodtilførselen til leddene og frigjør også endorfiner, naturlige smertestillende, inn i systemet ditt. Milde strekker og lette vektløfting øvelser er best for leddgikt.

Bruk glukosamin og chrondroitin. Disse naturlige kollagen-byggere bidra til å gjenopprette brusk og ligament vev som har blitt skadet av leddgikt. Glukosamin og chrondroitin kan bli funnet i vitamin delen av de fleste dagligvarebutikker.

Spis rikelig med frukt og grønnsaker. De naturlig forekommende antioksidanter i ferske råvarer antas å ha en gunstig helbredende effekt på leddgikt og kan bidra til å redusere betennelse. For best resultat, får 7 til 9 porsjoner med en rekke fargerike råvarer hver dag.

Unngå utløse mat. Utløse mat er de som antas å fremme betennelse og øke smerte. Meieriprodukter, rødt kjøtt og Nightshade grønnsaker (for eksempel aubergine, paprika, poteter og tomater) er noen av de mest identifiserte utløse mat.

Tips og advarsler

  • Noen mennesker hevder å merke en umiddelbar bedring i sine leddgikt symptomer når de kuttet utløse mat fra sine dietter. Andre, derimot, rapporterer ingen endringer. For å se om trigger mat eliminering fungerer for deg, kutte disse matvarene ut av kostholdet ditt for to uker. Deretter re-introdusere dem for å se om du merker en forskjell i dine symptomer.
  • Glukosamin og chrondroitin er spesielt nyttige i osteoartritt, men kan være til nytte i andre typer artritt, så vel.
  • Informer legen din hvis du bruker noe for å behandle leddgikt naturlig. Legen din trenger å vite for å advare deg om eventuelle negative interaksjoner dine naturlige behandlinger kan ha med reseptbelagte legemidler. Naturlige behandlinger kan også påvirke blødninger under operasjonen, en annen god grunn til å holde legen informert.
  • Aldri brått stopper noen reseptbelagte medisiner. Mange av dem må være flatet ut i for at du skal stoppe dem trygt. Alltid gjør dette under oppsyn av legen din.

Medisinsk behandling for gikt

Gikt er en type artritt som oppstår når urinsyre bygger seg opp i leddene. Menn utvikler sykdommen mer enn kvinner. Akutt gikt vanligvis oppstår plutselig med intense smerter i ett felles og kronisk gikt innebærer mer enn ett ledd og smerter oppstår i gjentatte episoder. En rekke medisiner kan hjelpe kontroll gikt angrep.

Medisiner

Medisinsk behandling inkluderer over-the-counter medisiner og reseptbelagte legemidler. Over-the-counter medisiner som Tylenol kan anbefales for smerte. NSAIDS, eller ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler, slik som naproxen nedgang betennelse i de berørte ledd. Kortikosteroider som prednison kan gis i muntlig form eller sprøytes inn i leddet og normalt gi rask smertelindring ved å redusere betennelse i et raskere tempo enn NSAIDS.

Betraktninger

Du kan være i stand til å hindre eller redusere hyppigheten av gikt angrep ved å senke nivåene av urinsyre i blodet ditt. Medisiner som Benemid redusere urinsyre i blodet ved å øke utskillelsen av stoffet i urinen. Stoffet bør tas med rikelig med væske for å skylle den urinsyre ut av kroppen. Personer med en historie med nyrestein bør ikke bruke Benemid som det er en tendens til at steiner for å danne med medisinering.

Forebygging av urinsyre

Zyloprim blokker urinsyre produksjon og kan redusere risikoen for gikt. Probenecid hjelper nyrene fjerner urinsyre fra kroppen. Bivirkninger kan inkludere utslett og nyrestein. Kosthold endringer kan også redusere risikoen for gikt, så unngå alkohol, spise mindre rødt kjøtt og sjømat, og spise mer magre meieriprodukter og hele korn matvarer. Å miste vekt kan også bidra til å redusere urinsyre, men gjør det gradvis som en hurtig vekttap kan øke syrenivået.

Informasjon om slitasjegikt

Degenerativ leddsykdom, eller osteoartritt (OA) er en type artritt karakterisert ved forringelse av bruskvev som danner i skjøtene mellom benene.

Årsaker

Årsakene til OA varierer og kan inkludere arvelige eller arvet faktorer. De fleste tilfeller av sykdommen har utviklet seg som en direkte følge av skade eller gjentatt stress til de berørte felles områder. Mens alle aldre kan bli påvirket, symptomene forverres over tid som sykdommen utvikler seg.

Sykdom Development

OA utvikler som bruskvev som tillater leddbevegelse slites bort, og knokler i motsatte ender av det felles begynner å gni sammen, noe som begrenser deres bevegelse og deformasjon av leddkonstruksjonen. Når dette skjer, osteofytter, eller bein vekster, vises som forårsaker leddene å hovne opp og videre hindrer deres funksjon. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, oppstår de samme felles problemer langs ryggraden og senere i støtte leddene slik som de i hofter og knær.

Symptomer

Symptomer på tidlig OA inkluderer hyppige leddstivhet og smerter ved bevegelse. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, blir smertene verre, og felles bevegelse kan bli sterkt begrenset. Andre symptomer inkluderer felles cracking og snapping.

Grunnleggende behandling

Mange leger sier at den beste måten å bekjempe OA, forutsatt at OA er ikke så avansert som å være ødeleggende, er en moderat rutine for trening kombinert med et sunt kosthold for å holde leddene sterk. For smertelindring, over-the-counter medisiner som Tylenol er effektive og har lite bivirkninger.

Avansert behandling

Etter hvert som sykdommen forverres, kan pasientene vurdere sterkere medisiner som glukose-chondroitin sulfate, som lindrer smerte og fremmer brusk helse. Som en siste utvei, erstatning surgeries er mulig, og kan være svært effektive, avhengig av pasienten og det berørte området.