Digidexo.com

Akutt nyresvikt komplikasjon

Ved normal drift, nyrene tjene til å eliminere avfallsstoffer fra blodet. Imidlertid, når en person opplever akutt nyresvikt, nyrene opphøre riktig funksjon. Dette fører væske, elektrolytter og avfall til å bygge i blodet, noe som kan forårsake alvorlige bivirkninger.

Forskjeller mellom akutte og kroniske

Det finnes to former for nyresvikt: akutte og kroniske. Sjefen differensierende element er på tide: Kronisk nyresvikt skjer over en lang periode og resultatene i den gradvise tap av nyrefunksjonen, som er ofte knyttet til kroniske sykdommer som høyt blodtrykk, diabetes og andre forhold.

Til sammenligning, oppstår akutt nyresvikt plutselig og ofte uten forvarsel. Akutt svikt er ofte forbundet med innlagte pasienter, spesielt de som har gjennomgått omfattende kirurgi, har opplevd en livstruende skade eller har mistet en grad av blodtilførselen til nyrene.

Alvorlige komplikasjoner

Nyrene er avgjørende for kroppens daglige funksjoner. Mens det er mulig å reversere akutt nyresvikt hos noen pasienter, for andre akutt nyresvikt kan resultere i en permanent tap av nyrefunksjonen, som er kjent som end-stage renal sykdom. Denne tilstanden krever en permanent dialyse maskin for å fungere hvor nyrene ikke kan, eller en nyretransplantasjon.

I tillegg til denne alvorlige tilstand, kan akutt nyresvikt være fatal i noen tilfeller. Dette skjer først og fremst hos pasienter som opplever andre kompliserende faktorer, som for eksempel bedring fra alvorlig kirurgisk traume.

Andre komplikasjoner

I tillegg til alvorlige virkninger, kan akutt nyresvikt forårsake problemer, for eksempel hjertearytmi, som er en unormal hjerterytme. Arytmier oppstå når nyrene ikke er i stand til å filtrere kalium fra blodet, og det begynner å bygge seg opp og påvirke hjerte.

Andre komplikasjoner som oppstår på grunn av væskeoppbygning i kroppen omfatter lungeødem (en hevelse av luftveiene i lungene, noe som gjør det vanskelig å puste), og kongestiv hjertesvikt som følge av for mye væske.

Forebygging

I motsetning til kronisk nyresvikt, som ofte forebygges hvis pasientene vil gjøre visse endringer i livsstil, akutt nyresvikt kan ikke være så lett å forebygge. Imidlertid kan en pasient ta forholdsregler for å sikre nyrene er i best form, gjør en full gjenoppretting mer mulig. Disse omfatter ikke misbruker narkotika eller alkohol, så vel som over-the-counter medisiner som kan skade nyrene, slik som aspirin, paracetamol eller ibuprofen.

Behandlinger for å redusere komplikasjoner

Når akutt nyresvikt blir påvist, bør en lege umiddelbart begynne å levere behandlinger til overs nyrene og hindre alvorlige og potensielt dødelige komplikasjoner. Disse inkluderer å plassere en pasient i dialyse for å tillate nyrene å hvile og helbrede, å sette ham på en lav-protein og lav-kalium kosthold designet for å plassere den minste belastningen på nyrene og forskrivning medisiner for å senke kaliumnivået i blodet.