Digidexo.com

Bidra til å avlaste Feet Fra gikt

Urinsyregikt er en sykdom som vanligvis rammer føtter, knær og ben av personer som har høye nivåer av urinsyre i blodet. Den hyppigst rammet kroppsdel ​​er stortåen. Urinsyregikt er en form for akutt leddgikt vanligvis knyttet til mangel på fysisk aktivitet og et dårlig kosthold. Det finnes medisiner som vil redusere effekten av gikt, men justerer kostholdet ditt er også avgjørende.

Diet

Alkohol bør unngås hvis du har gikt. Øl øker risikoen for gikt med nesten 50 prosent.
Hold deg unna tørkede bønner som linser og erter, asparges, havregryn, spinat, sopp og blomkål. Hopp godteri, sirup, brus, frukt beholder, gelé, syltetøy, eller noe høy i sukrose eller fruktose mais sirup.
Ditt kosthold bør også være lav i puriner, en forbindelse som danner urinsyre. Oksekjøtt, svinekjøtt, lam, kjøttekstrakt og sauser bør unngås. "Innmat" som lever, nyrer eller hjerner, er spesielt skadelig. Også unngå visse seafoods som ansjos, sardiner, rogn (fiskeegg), blåskjell, kamskjell, sild, ørret, hyse og torsk.

Medisiner

For å bestemme medisiner som er riktig for deg, snakk med legen din. Noen medikamenter forbedre kroppens fjerningen av urinsyre og andre arbeider for å blokkere produksjon av urinsyre. Leger kan foreskrive steroider for å hjelpe kontroll betennelser og smerte. Steroider kan enten sprøytes direkte inn i fugen eller tas i pilleform. Men de fleste tar anti-inflammatoriske medisiner for gikt. Disse inneholder ikke steroider, men er over-the-counter alternativer som ibuprofen og naproksen.

Alternativer til medisinering

Det finnes alternativer til medisiner for behandling av gikt. Vitamin C reduserer urinsyre i blodet, så velg mat med høyt vitamin C, eller ta et supplement. Moreller og kirsebær juice har vært kjent for å lindre symptomer. Andre matvarer som er gikt-vennlig er frokostblandinger, frukt, sjokolade, brød, pasta, korn, ris, oliven, egg, ost og melkeprodukter. Det er også viktig å øke det daglige inntaket av vann.