Digidexo.com

Hva er farene ved å spise rødt kjøtt?

Hva er farene ved å spise rødt kjøtt?


Det finnes en rekke negative effekter forbundet med inntak av for mye rødt kjøtt. Dette er ikke å si at rødt kjøtt er en gift som bør unngås for enhver pris, men heller, som alt annet, det bør inntas i moderate mengder for å unngå disse negative effektene.

Kreft

Rødt kjøtt har heme i den, som er det samme kjemiske som gjør blodet rødt. Når kroppen bryter heme ned, er DNA berørt; Dette kan resultere i celle multiplikasjon, som er kreft. Den jerninnhold i rødt kjøtt er også korrelert med kreft, som er nedbryting i fordøyelses slimhinnen som kommer fra bearbeider heme. Derfor kan forbruke for mye rødt kjøtt føre til en rekke forskjellige former for kreft.

Kolesterol og mettet fett

Rødt kjøtt er høy i kolesterol. Hvis du spiser mye rødt kjøtt, kan du utvikle høyt kolesterol, som er forbundet med hjertesykdom og generelt dårlig helse. Den kolesterol i rødt kjøtt kommer fra sin mettet fett, som også er ikke meget sunt fordi den ikke kan brukes så effektivt for smøring ettersom fett som finnes i olje og jordnøtter. I stedet kroppen lagrer mettet fett for fremtiden, noe som fører til usunn kroppsvekt.

Mikroorganismer

Rødt kjøtt er grobunn for en rekke mikroorganismer, slik som E. coli og salmonella. Selv om ikke hver enkelt stykke av rødt kjøtt er full av mikroorganismer, er rødt kjøtt vesentlig mer sannsynlig å bli syke enn frukt, grønnsaker og korn. Ergo, en fare for å spise rødt kjøtt er at du kan avtale en rekke ulike sykdommer av varierende alvorlighetsgrad.

Feedlots

Mest rødt kjøtt er fra dyr som ble reist i feedlots og slaktet i kommersielle slakterier. Disse stedene gjør rødt kjøtt farlig på grunn av plantevernmidler og antibiotika som kyr og sauer spiser før de blir drept. Antibiotikaene kan skape resistente bakterier, mens plantevernmidler er bokstavelig giftig.