Digidexo.com

Hva som forårsaker Blood CO2 til Rise?

CO2 er det kjemiske symbolet for karbondioksid, en gass som alle har i sitt blod. Normale nivåer av blod CO2 bør være i området i 20-29 milli-ekvivalenter per liter (mmol / L) (se lenke i Resources). Flere faktorer, som varierer i alvorlighetsgrad, kan forårsake blod CO2-nivåene å stige.

Respiratory Distress

Har du problemer med å puste av respirasjonssvikt eller andre pusteproblemer kan føre til karbondioksidnivået i blodet til å øke.

Oppkast

Hvis du har en mage influensa eller annen sykdom som har fått deg til å kaste opp kontinuerlig i lang tid, kan blod CO2-nivået blir forhøyet. Oppkast en gang i blant ikke sette deg i fare for denne komplikasjonen.

Hormonelle ubalanser

Hormonelle ubalanser, for eksempel Conn syndrom og Cushing syndrom, kan føre til økte nivåer av karbondioksid i blodet. Conn syndrom innebærer binyrene, mens Cushing syndrom er en tilstand der kroppen har for mye kortisol.

Medisiner

Ifølge James S. Winshall, MD ved Harvard Medical School, høye doser av visse medisiner, for eksempel antacida eller diuretika, kan føre til at blod CO2 konsentrasjon å stige (se lenke i Resources).

Lav Kalium

Hvis du har en kaliummangel, kan blod CO2 bli for høy.