Digidexo.com

Hva er årsakene til trøtthet og mangel på energi i menn?

Krevende karrierer og ansvar er ikke alltid mulig for overdreven tretthet, men noen menn faller offer til trøtthet. Dette kan påvirke deres prestasjoner på jobb eller skole, og det kan også ha en innvirkning på relasjoner. Heldigvis har vitenskapelig forskning gjort fremskritt i forståelsen tretthet, og administrerende tretthet blir en mer finjustert prosess hver dag. Korrekt påpeke årsaken til tretthet er en av de viktigste nødvendigheter for vellykket behandling.

Fatigue Definert

Fatigue er ikke din vanlige sliten spell. Det er en spesifikk tilstand som forårsaker energi og motiverende nivåer for å redusere. Mens sporadisk tretthet er normalt, kan betydelige episoder av tretthet indikere en større, mer alvorlig sak. Når pasienter forstår og notat mønstre av tretthet, kan legene bedre fastslå den underliggende årsaken til tilstanden. Bare en lege kan diagnostisere tretthet.

Livsstil

Usunn livsstil valg kan ofte føre til tretthet. Ifølge MedlinePlus, alkohol, nikotin og narkotika kan alle føre til tretthet ved å forårsake forstyrrelser i søvn. Videre noen livsstil, for eksempel en krevende jobb eller tidsplan, kan føre til at noen menn for å få mindre enn den anbefalte mengden av søvn, som er ca 8 timer hver natt, eller de kan ha inkonsekvent søvnmønster (for eksempel oppholder deg sent en natt og gå til sengs tidlig neste) som også kan føre til tretthet.

Depresjon og angst

Ifølge en studie rapportert av Vi Menn, en av depresjon er de vanskeligste og mest gjennomgripende symptomer er tretthet. I studien, 96 prosent av deltakerne sitert trøtthet som et symptom, og 72 prosent av de med trøtthet rapportert at det i stor grad forstyrret deres dag-til-dag liv. Videre rapporterer Miljø Sykdom Resource at depresjon og angst kan føre til søvnløshet. En episode med søvnløshet, som er dårlig eller utilstrekkelig søvn, kan føre til en markert mangel på energi neste dag.

Hormoner

Når nivåene av testosteron og DHEA er ikke stabile, menn kan vise symptomer som ligner på kronisk utmattelsessyndrom, som er en tilstand som fører til alvorlige og gjennomgripende utmattelse. En reduksjon av testosteron og DHEA kan føre til en reduksjon i muskel og benmasse og vektøkning. Begge disse faktorene kan også bidra til trøtthet symptomer.

Diet

En ubalansert kosthold har også vist seg å føre til en mangel på energi. Psychology Today rapporterer at det å spise riktig mat til riktig tid på dagen kan bekjempe tretthet, og at dehydrering kan føre til mangel på energi. Ernæringsmessige mangler (hovedsakelig jern, protein og B-vitaminer) kan også tregere hjernens funksjon, som fører til tretthet.