Digidexo.com

Hvordan unngå Clostridium Infeksjoner

Clostridium difficile er en type bakterier som kan forårsake diaré og noen ganger alvorlige kolitt. Clostridium difficile-infeksjoner er mest vanlig hos eldre mennesker tar antibiotika mens du bor på et sykehus eller langsiktig omsorg anlegget, og infeksjoner er lett spre seg. Hvis du er en vanlig besøkende til et helsevesen anlegget eller en ansatt, eller hvis du har omsorg for en infisert person hjemme, du kan unngå en Clostridium infeksjon og forhindre spredning det ved å ta visse forholdsregler.

Hvordan unngå Clostridium Infeksjoner

Visiting helseinstitusjoner

•  Vask hendene regelmessig med såpe og varmt vann, spesielt før og etter kontakt med pasienter. Dette er det viktigste tiltaket for å unngå Clostridium infeksjoner.

Unngå å berøre overflater i helseinstitusjoner så mye som mulig for å unngå en Clostridium infeksjon, spesielt på bad. Clostridium bakterier kan overleve i mange timer på og rundt toaletter, på benkeplater og vasker, og hvor som helst en smittet person har berørt uten å vaske hendene etter å gå på do.

Unngå å sette fingrene i munnen. Med mindre du er sikker på at hendene er rene, ikke spise, spesielt ved hjelp av fingrene, og unngå å berøre nesen eller øynene, fordi slimhinnene kan absorbere bakterier.

Omsorg for pasienter

Vask hendene regelmessig med såpe og varmt vann, spesielt før og etter kontakt med pasienter. Som med personer som besøker pasienter, er dette den mest viktige metode for forebygging.

Kontroller at bad rengjøres grundig hvis du jobber i et helsevesen anlegget eller hvis du bor med en infisert person. Bruk vaskemiddel, og deretter desinfisere badene med klor blekemiddel eller et annet desinfeksjonsmiddel.

Skille en smittet pasient i et enkelt rom bort fra andre mennesker.

Unngå å dele personlige hygieneartikler med en infisert person, som lett kan være et spørsmål om vane hvis du leve med denne personen. Disse inkluderer håndklær og vaskekluter, hårbørster og kammer, og tannbørster. Ikke del drikkeglass eller bestikk.

Bruk engangshansker og engangsforkle, kittel, eller skrubber når omsorg for pasienter infisert med Clostridium.

9. Vask pasientens sengetøy i varmt vann med vaskemiddel og klor blekemiddel.

Hint

  • Hold deg oppdatert på dagens nyheter relatert til Clostridium infeksjoner. Vær oppmerksom på eventuelle helseinstitusjoner opplever utbrudd. The Mayo Clinic nettsiden forklarer at vaksiner blir utviklet for å forebygge denne infeksjonen, og avhengig av din situasjon, kan du vurdere å få vaksinert når vaksinene er tilgjengelige.