Digidexo.com

Hva er behandlingen for lav nyre-funksjon?

Lav nyrefunksjonen kan skyldes en infeksjon, kronisk medisinsk lidelse eller giftig eksponering som direkte eller indirekte skader nyrene. Virkningene av lave nyre-funksjoner, avhenger av alvorligheten av skaden, og kan behandles for å hindre ytterligere, og potensielt livstruende komplikasjoner. Ifølge Mayo Clinic og National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer, behandlinger for lav nyrefunksjonen inkluderer endringer i livsstil, medisiner og dialyse.

Diet

Spise en diett som er høy i karbohydrater, som hele korn, frukt og grønnsaker, og lite fett og protein kan redusere betennelse i nyrene, og kan bidra til å gjenopprette nyrefunksjon.

Antibiotika

Hvis lav nyrefunksjonen er et resultat av en bakteriell infeksjon, kan legen forskrive muntlig eller injisert antibiotika for å løse infeksjonen.

Medisiner

Medisiner som glukose, kalsiumtilskudd og natrium polystyren kan være foreskrevet av legen din for å hindre kjemiske ubalanser i blodet som følge av lave nyrefunksjoner.

Dialyse

Hvis nyrefunksjonen din er faretruende lav, kan det hende du trenger dialysebehandling på legens kontor eller et sykehus for å fjerne kroppen avfall fra blodet.

Kirurgi

Lav nyrefunksjon forårsaket av nyre eller blære steiner, svulster eller en forstørret prostata kan kreve kirurgisk behandling.

Transplant

Nyretransplantasjoner er en siste utvei hvis du har en uhelbredelig nyresykdom eller svikt i nyrene. De krever at du tar medisiner for å hindre organavstøting for resten av livet ditt.